استیون کاوی (Stephen Covey) یکی از نویسندگان برجسته آمریکایی است. او شخصیتی با استعداد بود که در حرفه خود بهعنوان تاجری موفق، مربی و یک سخنران عمومی تأثیرگذار شناخته میشد. او به خاطر نوشتن یکی از تأثیرگذارترین کتابهای اقتصادی قرن بیستم با عنوان «هفت عادت افراد کارآمد» به شهرت فراوان رسید. با واگویه همراه باشید تا با استیون کاوی بیشتری آشنا شوید.
آغاز زدگی استیون کاوی
کاوی در ۲۴ اکتبر ۱۹۳۲ متولد و در شهر سالت لیک ایالت یوتا بزرگ شد. اجداد او در برخی از تحولات مهم در آمریکا مشارکت داشتند؛ اما کاوی در جوانی بیشتر به ورزش علاقه داشت. بااینحال او در دوران نوجوانی خود با مشکلی در قسمت ران مواجه شد که همین امر کاوی را از ورزش بهطرف تحصیلات آکادمیک سوق داد. او به فردی مشتاق برای بحثها در مدرسه تبدیل شد و توانست خیلی زود از دبیرستان فارغالتحصیل شود.
کاوی سپس وارد دانشگاه یوتا شد و توانست مدرک کارشناسی در رشته مدیریت بازرگانی را اخذ کند. کاوی تحصیلات خود را ادامه داد و پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه هاروارد، مشغول تحصیل در رشته MBA شد. او سپس توجه خود را معطوف به مطالعات اقتصادی و مذهبی کرد. از آن زمان به بعد کاوی موفق شد تا ۱۰ دکترای افتخاری از جمله دکترای افتخاری علوم مذهبی از دانشگاه بریگام را اخذ کند.
زندگی کاری استیون
کاوی پس از پایان تحصیلات خود، مشغول تدریس در دانشگاه بریگام شد. او در شهر پرووُ در ایالت یوتا ازدواج و زندگی با خانواده را آغاز کرد. کاوی که تحت تأثیر اجداد خود قرار گرفته بود، جا پای آنها گذاشت و به یکی از اعضای کلیسای مسیح در انگلیس تبدیل شد.
او در سال ۱۹۶۲ به هیئت مذهبی کلیسای ایرلند پیوست و اولین رئیس آن شد. درواقع او چندین اثر مذهبی در حین خدمت در کلیسای بریتانیا به رشته تحریر درآورد. این آثار شامل «ریشههای روحانی روابط انسانی» (۱۹۷۰) و «مرکز الهی» (۱۹۸۲) میشوند.
شروع نویسندگی استیون کاوی
در اواخر دهه ۱۹۸۰ بود که او شروع به نوشتن کتابی خودآموز در حوزهای دیگر کرد. کتاب او با عنوان «هفت عادت افراد کارآمد» در سال ۱۹۸۹ منتشر شد و بهسرعت به موفقیتی بزرگ دست یافت. این کتاب بیش از ۲۵ میلیون نسخه در سراسر دنیا فروخته است.
کاوی در کتاب خود مخالف ایدئولوژی «اخلاق شخصیت» به نفع «اخلاق ویژگی» بوده و ایده تلفیق اصول و ارزشها را بیاهمیت میشمارد. به گفته نویسنده، اصول صرفا فرضیاتی کاملا ظاهری هستند، درحالیکه ارزشها از درون تقویت میشوند. این ارزشها مسئول رفتار انسانی هستند، درحالیکه اصول سبب خلق نتایج میشوند. کاوی تئوریهای خود را در قالب مجموعهای از عاداتی که سبب حرکت روبهجلو و استوار از وابستگی به استقلال و درنهایت وابستگی متقابل میشوند، توصیف میکند.
کاوی در سال ۲۰۰۴ ادامه کتاب هفت عادت با عنوان «عادت هشتم: از اثرگذاری تا بزرگی» را منتشر کرد. او در این کتاب به ویژگی اثرگذاری که در «عصر کارگر بادانش» اهمیت زیادی ندارد، اشاره میکند. او همچنین فهرستی تحت عنوان «۵ رفتار سرطانی» که مانع از دستیابی افراد به اهدافشان میشود را معرفی میکند. این رفتارها شامل انتقاد، شکایت، مقایسه، رقابت و مخالفت میشوند.
کتاب بعدی کاوی با عنوان «رهبر درون من» در سال ۲۰۰۸ منتشر شد. این کتاب به تشریح روشهای مورد استفاده از سوی بسیاری از خانوادهها، مدارس و رهبران کسبوکارها برای آمادهسازی نسل بعدی میپردازد.
کاوی علاوه بر این، اقدام به تاسیس «مرکز رهبری کاوی» برای کمک به مردم و سازمانها بهمنظور دستیابی به اهدافشان کرد. او همچنین دست به برگزاری وبینارهای شغلی زد. این تلاشها سبب شد تا کاوی موفق به کسب جوایز متعددی نظیر جایزه بینالمللی کارآفرین سال، ۲۵ آمریکایی تأثیرگذار به انتخاب مجله تایمز، جایزه بینالمللی مرد صلح و جایزه پدر نمونه شود.
اتفاقات ناخوشایند از سال ۲۰۱۲ به سراغ کاوی آمدند. استیون کاوی در جولای این سال متحمل تصادفی سخت در حین دوچرخهسواری شد و بر اثر جراحات وارده در شانزدهم جولای ۲۰۱۲ درگذشت.