استیو بالمر یکی از مدیران تکنولوژی برجسته و تاثیرگذار دنیا است. او از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۴ مدیرعامل شرکت مایکروسافت بود و یکی از ثروتمندترین افراد جهان است. جالب است بدانید تخمین زده میشود ثروت او در سال ۲۰۲۲ بیش از ۹۰ میلیارد دلار بوده!
تحصیلات و شروع مسیر حرفهای
استیو بالمر در ۲۴ مارس ۱۹۵۶ در دیترویت، میشیگان متولد شد. سپس در سال ۱۹۷۷ با دریافت مدرک کارشناسی در ریاضیات کاربردی و اقتصاد از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل شد. اولین تجربه کاری بالمر بعنوان مدیر محصول در شرکت Proctor & Gamble به دست آمد. وی مدتی کوتاه در دانشکده کارشناسی بازرگانی دانشگاه استنفورد تحصیل کرد و سپس کار خود را در شرکت مایکروسافت آغاز کرد.
استیو بالمر و مایکروسافت
در سال ۱۹۸۰، استیو بالمر به همکلاسی خود در دانشگاه هاروراد یعنی آقای بیل گیتس ملحق شد و به شرکت مایکروسافت پیوست. او به عنوان اولین مدیر تجاری شرکت استخدام شد و در سن ۲۴ سالگی به عنوان سیامین کارمند شرکت شروع به فعالیت کرد. حقوق پایه او ۵۰ هزار دلار بود که شامل حقوق صاحبان سهام در شرکت و درصدی از سودی بود که بالمر حاصل میکرد. در اولین دوره حضور خود، استیو بالمر به مایکروسافت کمک کرد تا قراردادی با شرکت IBM به منظور ارائه سیستم عامل برای کامپیوترهای آن شرکت امضا کند. شرکت مایکروسافت در مارس ۱۹۸۶ به بورس اوراق بهادار عمومی رفت.
پستهای اولیه بالمر شامل معاون اجرایی فروش و ریاست شرکت بود. در سال 2000، او به عنوان دومین مدیرعامل مایکروسافت منصوب شد. در طی چهارده سال حضورش در مایکروسافت، استیو بالمر به عنوان کسی که استراتژیهای سازمانی مایکروسافت را تقویت کرده، مشهور است. او ناظر راهاندازی کنسول اصلی ایکسباکس بوده و در تکنولوژی cloud سرمایهگذاری کرده است. بالمر با انتشار بینگ به گسترش تکنولوژی در زمینه موتورهای جستجو کمک کرد و فروش سرویس تلفن اینترنتی Skype را نیز رهبری کرد. در دوران مدیریت استیو بالمر، درآمد مایکروسافت سهبرابر شد.
با وجود موفقیتهایی که شرکت مایکروسافت در دوره حضور بالمر کسب کرده بود، این شرکت در رقابت با شرکتهایی مانند اپل و گوگل با مشکلاتی مواجه شد. پیشرفت مایکروسافت در مقوله هایی مانند دستگاههای تلفن همراه، جستجو و رسانههای اجتماعی، کند بود. منتقدان به بالمر اتهام میزدند که او تنها بر فروش تمرکز کرده و نوآوری را نادیده گرفته است. محصولاتی نیز وجود داشتند که نشان میدادند مایکروسافت نتوانسته است در آن بازار رقابت کند، از جمله این محصولات، پخشکننده چندرسانهای دیجیتال یعنی زون بود که قرار بود با آیپاد اپل رقابت کند.
بالمر در سال 2013 در مایکروسافت بازنشسته شد.
دستاوردهای قابل توجه
او در سال ۲۰۱۴، پس از بازنشستگی تیم بسکتبال کلیپرز لسآنجلس را به قیمت ۲ میلیارد دلار خریداری کرد. بالمر در اجرای پروژههای خیریه مختلفی فعالیت دارد و همچنین همبنیانگذار گروه Ballmer است که به فعالیتهای خیریه و مشارکت داوطلبانه برای برداشتن موانع و ایجاد فرصتها در مراحل مختلف زندگی جوانان میپردازد.
استیو بالمر USAFacts که یک سازمان غیرانتفاعی و وبسایت رایگان است را نیز راهاندازی کرد که به کاربرانش اجازه میدهد با بررسی دادهها، بتوانند خرج و مخارج دولت را بهتر بفهمند. بعلاوه پادکستی به نام Numbers Geek نیز با همکاری این سازمان و شخص استیو بالمر خلق شد که با رهبران تکنولوژی، کسبوکار و سرگرمی، درباره موضوعات متفاوتی از تحصیلات گرفته تا سیاست صحبت میکند.
در سال ۲۰۱۸، او ۵۹ میلیون دلار در شرکت Social Solutions سرمایهگذاری کرد که برای سازمانهای غیرانتفاعی و دولتی نرم افزار تولید میکند.
چرا استیو بالمر USAFacts را راه اندازی کرد؟
بالمر وبسایت رایگانی راهاندازی کرد تا با جمعآوری اطلاعات دولت از ۷۰ منبع مختلف و ساخت گزارشهای مالی، به مقابله با اطلاعات نادرست در فضای اینترنت کمک کند. این وبسایت به کاربران کمک میکند همه چیز را پیدا کنند، از میزان مالیاتهای پرداختی گرفته تا نرخ جرائم و طلاق.
رهبری بالمر چگونه ایکس باکس را به پیش برد؟
از جمله دیگر اقدامات بالمر، حمایت از تیم ایکسباکس مایکروسافت به عنوان یک ایده برای رقابت با پلیاستیشن سونی بود. تیم ایکسباکس مایکروسافت آزاد بود تا اقدامات ریسکآمیزی انجام دهد، مانند پیگیری یک استراتژی جدید که به آنها کمک کرد به اجرای یک ایده جدید دست بزنند که بعدها تبدیل به یک تغییر مهم در دنیای بازیهای ویدئویی شد، یعنی کنسول آنلاین.
استیو چند سهم از مایکروسافت دارد؟
استیو بالمر در حال حاضر مالک ۴ درصد از سهام مایکروسافت، حدود ۳۳۳ میلیون سهم است.
تأثیر استیو بالمر در حوزه فناوری و در شرکت مایکروسافت هنوز هم قابل مشاهده است. تجربه، هوش کسبوکار و رهبری قدرتمند او در مدت ۳۳ سال حضورش در این شرکت به مایکروسافت کمک کرد تا از یک شرکت نوپا به یک قدرت مهم در صنعت IT تبدیل شود. موفقیت استیو بالمر او را به یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل کرده است.