خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

استرس خود را در محیط کار با این ۸ روش کاهش دهید

استرس در محل کار

زندگی پر است از بده بستان‌ها، وقت محدود، و سرعت بالا در کارها؛ که البته این‌ها الزاما بد هم نیستند. اما وقتی شخصی دائما در وضعیت اضطراری قرار می‌گیرد، سلامت فکری و جسمی او به خطر می‌افتد. این مساله نه تنها فقط برای افراد، بلکه برای کسب و کارها نیز ضرر دارد. سازمان جهانی بهداشت ارزیابی کرده استرس حدود ۳۰۰ میلیارد دلار در سال به کسب‌وکارهای آمریکایی خسارت وارد می‌کند! با مجله واگویه در این پست همراه باشید تا شما را با ۸ روش برای کاهش استرس در محیط کار آشنا سازیم.

درست است که برخی استرس‌ها در محیط کار طبیعی هستند، اما استرس اضافی می‌تواند مانع بهره‌وری شود و بر سلامت جسمی و روحی افراد اثر بگذارد. اینکه شما بتوانید بر استرس خود مقابله کنید یا نه، به معنی موفقیت شما در آن کار یا شکست شماست! شما نمی‌توانید در محیط کار هر چیزی را تحت کنترل خود درآورید، اما این واقعیت بدین معنا نیست که در شرایط سخت قدرت انجام هیچ کاری را ندارید. یافتن روش‌هایی برای مدیریت استرس محیط کاری نیازمند ایجاد تغییرات بزرگ نیست، بلکه باید بر چیزهایی که تحت کنترل شما هستند متمرکز شوید.

دانستن این موضوع هم خالی از لطف نیست که احساسات شما مسری هستند! پس استرس هم می‌تواند بر کیفیت تعاملات شما با دیگران در محیط کار اثر بگذارد. بنابراین هر چقدر بهتر بتوانید استرس خودتان را مدیریت کنید، تاثیر مثبت‌تری بر اطرافیان خواهید داشت و نیز استرس دیگران هم کمتر اثر منفی روی شما می‌گذارد.

زمانی که در محیط کار خود احساس ناراحتی کنید، اعتماد به نفستان کاهش پیدا می‌کند و حتی ممکن است عصبی شوید. بدین ترتیب کارآیی شما را پایین آمده و انگیزه خود را از دست می‌دهید. اگر نشانه‌های استرس در محیط کار را نادیده بگیرید، ممکن است مشکلات بزرگ‌تری بروز کند. چرا که استرس شدید و مزمن، علاوه بر کاهش عملکرد و رضایت کاری، می‌تواند باعث بروز مشکلات جسمی و احساسی هم شود. علائم استرس محیط کار عبارتند از:

  • احساس اضطراب و زودرنجی
  • عدم علاقه به کار
  • اسپاسم عضلانی یا سردرد
  • معده درد
  • اختلال در خواب
  • خستگی مفرط
  • عدم تمرکز
  • انزوای اجتماعی
  • استفاده از مواد مخدر یا الکل

وقتی استرس بیش از حد در محیط کار، شما را از انجام کارهای روزمره‌تان باز می‌دارد و یا سلامت جسمی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، زمان آن رسیده که کاری کنید!

ما در این مقاله شما را با ۸ روش آشنا می‌کنیم که با استفاده از آن‌ها علاوه بر کاهش استرس در محیط کار، می‌توانید روحیه همکاری‌تان را هم افزایش دهید.

۱. با کارهای عملی شروع کنید

مثلا یک ماساژور بدن یا توپ‌ ضد استرس به دفتر کار بیاورید، آن را جلوی چشم بگذارید و وقتی متوجه شدید که برخی همکارانتان به استراحت نیاز دارند، آن‌ها را تشویق کنید از این وسایل استفاده کنند. این کار باعث می‌شود گفت‌وگویی میان شما شکل بگیرد و فضای شوخی و خنده در دفتر ایجاد شود.

در این صورت، فضا سبک می‌شود و اعضای تیم به هم نزدیک‌تر می‌شوند. بکارگیری شیوه‌های عملی هم باعث می‌شود افراد به صورت موقت ذهن خود را از چالش‌ها دور کنند و هم حس همکاری میان آن‌ها افزایش یابد.

۲. کمال‌گرایی را کنار بگذارید

همه چیز به خودآگاهی و هوش احساسی شما بستگی دارد. با شناخت عوامل استرس‌زا و مدیریت آن عواملی که قابل کنترل هستند، و وسواس نداشتن روی عواملی که نمی‌توانید آن‌ها را کنترل کنید، امکان ایجاد تعادل در زندگی شما ایجاد می‌شود. در نتیجه می‌توانید فردی شاد‌تر و سالم‌تر باشید. شما نباید در هیچ موردی، چه کیفیت اجرای کارهایتان و چه کنترل عواملی که در محیط کار بر شما تاثیر دارند، حس کمال‌گرایی داشته باشید.

۳. برای کاهش استرس کمی راه بروید

راه رفتن تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد. برخی شرکت‌ها، مانند فیس‌بوک در فضای کاری خود تردمیل گذاشته‌اند تا کارمندان بتوانند هنگام جلسات تلفنی روی آن راه بروند. حتی وقتی در خانه کار می‌کنید و گاهی جلساتی به صورت ویدئو کنفرانس پیش می‌آید، اگر از تردمیل استفاده کنید متوجه می‌شوید که انرژی شما افزایش می‌یابد و می‌توانید در بحث‌هایی که نیاز به همفکری دارد، بهتر فکر کنید.

اما اگر در دفتر کار شما تردمیل وجود ندارد، هیچ مشکلی نیست. با همکارانتان قرار بگذارید که جلسه‌ای را در حال پیاده‌روی برگزار کنید. به جای اینکه در یک اتاق کنفرانس یا کافه بنشینید، از آن‌ها بخواهید در حین گفت‌وگو گردشی در اطراف ساختمان اداره داشته باشید. به علاوه، هوای تازه ذهن شما را پاک می‌کند و باعث افزایش انرژی در طول روز می‌شود.

۴. تغذیه مناسب داشته باشید

خوردن وعده‌های غذایی متعدد اما کم حجم، علاوه بر اینکه قند خون شما را تنظیم می‌کند، انرژی خوبی به شما می‌دهد و باعث می‌شود تمرکزتان بالا رود. و برعکس، اگر وعده‌های غذایی حجیم و پر چرب مصرف کنید، قطعا سنگین و خواب آلود خواهید شد و تاثیر مستقیم آنرا بر بهره‌وری خود حس خواهید کرد.

۵. هیچ‌گاه دیر نکنید تا استرس نگیرید

عادت کنید که هر کاری را زودتر از موعدش انجام دهید. اگر روزتان را به این خاطر که دیرتر از ساعت مقرر به محل کار خواهید رسید با دویدن شروع کنید، اصلا قبل از اینکه روز کاری شروع شود، به خودتان استرس وارد کرده‌اید. این عجله کردن باعث می‌شود ضربان قلب شما بالا رود و این احساس را داشته باشید که یک چیز اشتباه تا آخر روز بر کارهای شما اثر می‌گذارد و در نتیجه بهره‌وری شما پایین می‌آید.

۶. همیشه لبخند بزنید

وقتی لبخند می‌زنید یا می‌خندید، نه تنها بار ذهنی شما سبک می‌شود، بلکه تغییرات جسمی مثبتی در بدن شما به وجود می‌آید. لبخند زدن باعث می‌شود نه تنها خودتان، بلکه اطرافیان هم احساس راحتی بیشتری داشته باشند. به علاوه، هر کسی دوست دارد با افرادی سر و کار داشته باشد که مثبت هستند و لبخند زدن را به اخم کردن ترجیح می‌دهند.

اگر روز سختی را شروع کرده‌اید، سعی کنید نکته‌ها و جوک‌های خنده‌دار پیدا کنید و بخوانید، و یا در زمان‌های استراحت و نهار کنار دوستان بامزه‌تان بنشینید. این کار‌ها باعث می‌شود هر چالشی را با شوخی پشت سر بگذارید و در این صورت نه تنها انجام وظایفتان آسان‌تر می‌شود، بلکه برای همکاران هم فرد قابل تحملی خواهید بود.

۷. منظما استراحت کنید

شاید استراحت کردن در هر ۹۰ دقیقه ممکن است با بهره‌وری مغایر به نظر برسد، اما در فضایی که ارتباطات مداوم وجود دارد، چند بار استراحت کردن در طول روز بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد وقفه‌های کوتاه در حین کار می‌تواند تمرکز و بهره‌وری را به میزان قابل توجهی بالا ببرد. سعی کنید وقت نهار کار را کنار بگذارید و از این زمان برای ارتباط برقرار کردن با دیگران استفاده کنید.

۸. برای کنترل استرس نفس عمیق بکشید

نفس عمیق کشیدن کمک می‌کند تا تنش‌‌ها و سموم از بدن شما دور شوند، ذهن و بدن آرام بگیرد و سیستم ایمنی تقویت شود. نفس کشیدن درست، سیستم عصبی شما را تقویت می‌کند و بسیاری مزیت‌های دیگر دارد که امکان نام بردن همه آن‌ها در اینجا وجود ندارد. زمانی را برای توقف کار و نفس عمیق کشیدن در نظر بگیرید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید