خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۱۰ عبارتی که نباید از دهانتان در بیاید!

سخنرانی

وجود این اشتباهات در گفتار شما، می‌تواند به قیمت اعتبار و تاثیرگذاری‌تان تمام شود، پس اگر می‌خواهید دیگران شما را جدی بگیرند، این عبارات را در کلام خود به کار نبرید.

دانشمندان معتقدند اولین قومی که به زبان تکلم می‌نمودند، قوم مایا بودند که حدودا ۷ هزار سال پیش زندگی می‌کردند. تصور کنید!  طی ۷۰ قرن، ما پیشرفت کرده‌ایم “… و من اینگونه بودم، واقعا؟ “چه در حال هدایت یک جلسه بین تیم خود باشید، چه در حال معرفی محصول یا خدمات خودتان به مشتریان، و چه در حال سخنرانی برای مخاطبین جهانی، اشتباهات گفتاری اعتبار شما را خراب کرده و حواس مخاطب را از پیام اصلی شما پرت می‌کند.

با مجله واگویه همراه باشید تا اگر می‌خواهید سخنان بی عیب و نقصی داشته باشید، به شما بگوییم که چه عباراتی را نباید در سخنان خود به کار ببرید.

۱. «من گیج شدم» یا  «من نمی‌فهمم»

به جای اینکه مسئولیت را به دوش دیگری بیندازید، سهم خود را بپذیرید و اینطور کلمات را انتخاب کنید: «لطفا کمکم کنید تا بهتر متوجه شوم»

۲. «میدانی منظورم چیست؟» و یا «آیا قابل فهم و درک بود؟»

اینکه بخواهید دائما از دیگران تایید بگیرید، تاثیر جملاتتان کاهش یافته و موضع شما ضعیف‌تر می‌شود.

۳. «من که گفته بودم…»

عبارت «من که گفته بودم…» یک مقدمه چینی ساده لوحانه است که اعتبار و شفافیت شما را نشانه می‌گیرد.

۴. «اممم، هوووم، …میدونی چیه؟»

مراقب استفاده بیش از اندازه از آواها یا کلمات پر کننده بین جملات خود باشید. برای اینکه بتوانید از شر آنها خلاص شوید، تمرین کنید تا بین جملاتتان کمی مکث کنید.

۵. «خیلی سرم شلوغ بود» و یا «ایمیل رو نوشتم اما یادم رفت ارسال کنم»

بهانه‌ها همیشه غیر جذاب و غیر قابل قبول هستند. به جای بهانه آوردن بگویید: «من بابت نارحتی پیش آمده عذرخواهی می‌کنم. حتما فردا ایمیل را ارسال می‌کنم.»

۶. « خارج از چارچوب فکر کنید»

این عبارت هم باید بازنشسته شود. ما نمی‌توانیم از دست تمام عباراتی که امروزه متداول است رهایی پیدا کنیم، اما بعضی‌هایشان مانند این یکی دیگر حوصله سر بر شده‌اند.

۷. «تو همیشه…»

یک حرف کلی که به خوبی هم به آن فکر نشده، فاقد بینش است، و شما را به سمت یک گفتگوی ناسالم هدایت می کند. سعی کنید موردی صحبت کنید و از عبارات سربسته و سرزنش کنند دوری کنید.

۸. «من فکر می‌کنم که باید این کار را اینطوری انجام دهیم.»

استفاده از کلمات و جلات محتاطانه، بعنوان یک سخنور تاثیر کلمات شما را کم‌رنگ می‌کند. یک نظر محکم داشته باشید و آنرا بیان کنید.

۹. «دوست ندارم بگم، اما…» «سارا آدم خوبیه‌ها، اما…»

سعی نکنید که انتقادات خودتان را با گفتن عبارات دلسوزانه یا حرف‌هایی که هیچ ارزشی ندارند بپوشانید.

۱۰. «واقعا؟!»

این یک کلمه چند منظوره است که نالان به نظر می‌رسد. به جای این سعی کنید یک سخن جالب توجه بگویید.

اگر می‌خواهید اعتبار و تاثیر و نفوذ بیشتری داشته باشید، در صحبت‌هایتان از قصد حرف‌هایی را نزنید. لحن منفی و کلمات تلخ را با لحن مثبت و کلمات قدرشناسانه جایگزین کنید. به نظر شما چه عبارات دیگری هستند که ما نباید از آنها در صحبت‌هایمان استفاده کنیم؟

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید