خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۷ راه موثر برای کنترل اضطراب مالی

اضطراب و استرس مالی

اگر در مورد مسائل مالی زندگی‌تان اضطراب یا استرس دارید تنها نیستید! در این مقاله هفت استراتژی برای کاهش اضطراب مسائل مالی ارائه شده است. ما واگویه همراه باشید.

صرف‌نظر از سطح درآمدی که دارید، احتمالا حداقل یک بار در زندگی‌تان استرس و اضطراب مالی را تجربه کرده‌اید. تلاش برای بازپرداخت بدهی، حفاظت از سرمایه‌گذاری که کرده‌اید یا پس‌انداز کردن برای دوران بازنشستگی و فرستادن فرزندتان به دانشگاه، همگی با پول در ارتباط هستند و اغلب استرس ایجاد می‌کنند.

بر اساس تحقیقات Northwestern Mutual تقریبا ۲۳ درصد از دهه شصتی‌ها معتقدند اضطراب مالی باعث می‌شود هر ماه یا هر هفته از لحاظ فیزیکی بیمار شوند! بیش از نیمی از آنها اشاره می‌کنند اضطراب متوسط تا زیاد در رابطه با از دست دادن شغل‌شان را تجربه کرده‌اند و ۲۴ درصد دیگر می‌گویند اضطراب مالی روی رابطه‌شان با همسر یا شریک زندگی‌شان به صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی تاثیرگذار است.

داگ هیوز، شریک و مشاور اصلی مرکز مشاوران مالی جامع واقع در بلومینگتون ایندیانا می‌گوید: پول مساله ساده‌ای نیست. استرس مالی ناشی از احساس عقب افتادن و تردیدهای مداوم در رابطه با محقق شدن اهداف مالی شخصی است.

وی می‌گوید: برای مثال اگر ۴۵ سالتان هست و می‌خواهید در ۶۷ سالگی بازنشسته شوید و حقوق‌تان را باید برای بازپرداخت وام مسکن، فرستادن فرزندانتان به دانشگاه، پس‌انداز کردن برای دوران بازنشستگی و همزمان لذت بردن از زندگی حال حاضرتان خرج کنید، حتما دچار استرس خواهید شد!

هیوز می‌گوید: برای بسیاری از افراد، اهداف مالی، دور از دسترس؛ بازار کار، ناپایدار؛ و بازار سهام، غیرقابل پیش‌بینی به نظر می‌رسد. علاوه بر این، افراد زیادی به خاطر انتخاب سبک زندگی که نمی‌توانند هزینه آن را پرداخت کنند دچار بدهی می‌شوند، زیرا حقوق‌های آینده‌شان را صرف سبک زندگی فعلی‌شان می‌کنند.

وضعیت مالی همه در زندگی متغیر است و کاملا می‌توان درک کرد که چرا اضطراب ایجاد می‌کند. با این حال لزوما نباید دچار این استرس شوید. از چند اقدام استراتژیک برای ایجاد شرایط مالی امن‌تر استفاده کنید تا از شر این نگرانی‌ها خلاص شوید.

نحوه مهار کردن اضطراب مالی در ۷ مرحله

  • یک پشتوانه برای شرایط اضطراری داشته باشید
  • کمتر از درآمدتان خرج کنید
  • پس‌انداز کنید
  • برنامه مالی داشته باشید
  • از اوضاع مطلع باشید
  • بدهی را حذف کنید – به خصوص بدهی کارت اعتباری
  • به دنبال درآمد اضافی باشید

اضطراب و استرس مالی

یک پشتوانه برای شرایط اضطراری داشته باشید

سعی کنید یک ذخیره نقدی برای پوشش هزینه‌های سه تا شش ماه خود جمع‌آوری کنید، حتی اگر لازم باشد با پس‌انداز کردن ۲۰ دلار یا کمتر در هفته شروع کنید.

بایرون الیس، برنامه‌ریز مالی و مدیر United Capital در وودلند تگزاس می‌گوید: واقعا به اندازه کافی نمی‌توانم تاکید کنم که اگر پولی برای هزینه‌ها کنار نگذاشته باشید چقدر دچار استرس می‌شوید. اگر ماشین‌تان به لاستیک نو نیاز داشته باشید چه کار می‌کنید؟ اگر یک سپر نقدی مناسب داشته باشید می‌توانید روال عادی زندگی را دنبال کنید و لاستیک بخرید چون پول آن را دارید، و این خود به خود استرس‌تان را کاهش می‌دهد.

کمتر از درآمدتان خرج کنید

الیس می‌گوید: این بزرگ‌ترین منبع استرس است. بسیاری از مردم بیشتر از درآمدشان خرج می‌کنند و در نتیجه نقدینگی‌شان به صفر می‌رسد و بدهی کارت اعتباری‌شان بالا می‌رود که خود به خود باعث می‌شود همیشه در معرض استرس باشند.

برای اجتناب از استرس مربوط به نداشتن پول کافی و بدهکار شدن به خاطر پرداخت کردن صورت‌حساب‌ها، یک بودجه‌بندی ساده داشته باشید و از آن پیروی کنید. با این که مقاومت کردن در برابر خرج کردن بیش از حد در جامعه مصرف‌گرای امروزی سخت است، روی این مساله تمرکز کنید که زندگی بدون استرس، چقدر می‌تواند رضایت‌بخش‌تر از یک جفت کفش شیک، سفر آخر هفته یا هر چیز دیگری باشد که در بودجه‌تان نیست.

پس‌انداز کنید

حتی بعد از جمع کردن وجه کافی برای شرایط اضطراری باید به پس‌انداز کردن عادت کنید. الیس پس‌انداز کردن ۱۰ تا ۲۰ درصد از درآمد را توصیه می‌کند.

جو تامز، رئیس شبکه مالی آزادی در واحد کسب‌وکار مدیریت دارایی مالی آزادی واقع در سن ماتئو کالیفرنیا می‌گوید: ترفند این کار این است که پس‌انداز را یک صورت‌حساب اجباری در نظر بگیرید. بعضی از موسسات مالی این امکان را فراهم می‌کنند که هر ماه مبلغ مشخصی از حساب جاری شما بصورت خودکار وارد حساب پس‌اندازتان شود. این هزینه را مثل یک قبض ماهیانه در نظر بگیرید تا خیلی راحت پس‌انداز کنید. در صورت لزوم، از مقادیر کم مثل ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان در ماه شروع کنید و هر زمان که توانستید آن را افزایش دهید.

پس انداز کردن

برنامه مالی داشته باشید

یک بودجه ماهیانه ساده برای داشتن زندگی مالی بدون استرس ضروری است، ولی برای این که اضطراب مربوط به پول را همیشه تحت کنترل داشته باشید به یک برنامه بلند مدت نیاز دارید.

بن برزیده، مشاور Piershale Financial Group در کریستال‌لیک ایلینوی می‌گوید: با بررسی شرایط فعلی و تحلیل جریان نقدی ورودی و جریان نقدی خروجی‌تان شروع کنید. سپس چند هدف برای آینده ایجاد کنید و دارایی‌هایی که دارید و چند فرضیه برای رشد آنها تعیین کنید. این برنامه طرحی است که نشان می‌دهد برای زندگی راحت در حال حاضر و در بازنشستگی به چقدر پول نیاز دارید.

جیم ویلی، مدیرعامل و استراتژیست سرمایه گذاری ارشد در Wiley Group در کونشوهوکن پنسیلوانیا توصیه می‌کند: با توسعه یک برنامه پنج ساله شروع کنید. دقیقا مشخص کنید که در پنج سال آینده از زندگی چه می‌خواهید.

مثلا تغییر شغل، پس‌انداز کردن برای دانشگاه یا هر چیز دیگر. بیشتر مردم همیشه درگیر بده بستان مالی هستند که برای رسیدن به چیزهایی که واقعا می‌خواهند ضروری است. توجه‌تان به خودتان باشد تا به جای منفعل بودن کنترل امور را در دست بگیرید؛ یک زندگی خودخواسته بر اساس تصمیمات و برنامه‌های متفکرانه!

از اوضاع مطلع باشید

اگر خواندن صورت‌حساب‌ها را پشت گوش بیندازید چون فعلا حوصله ندارید، بیشتر به اضطراب مالی‌تان دامن می‌زنید. تامز توصیه می‌کند به جای اجتناب از اخبار بد‌، تمامی نامه‌های دریافتی (از جمله صورت‌حساب‌ها) را بلافاصله باز کنید.

صورت‌حساب‌ها را بلافاصله پرداخت کنید یا یک سیستم ساده برای این کار داشته باشید. مثلا یک فولدر دسکتاپ، تقویم یا اپ آنلاین، تا از پرداخت به موقع آنها اطمینان حاصل کنید. مانده حساب‌تان را هر روز چک کنید تا از میزان خرج کردن، پس‌انداز و نیاز به تغییر بودجه ماهیانه‌تان مطلع باشید.

بدهی را حذف کنید – به خصوص بدهی کارت اعتباری

تامز می‌گوید جدا از وام‌های فوری، بدهی کارت اعتباری گران‌ترین بدهی برای شما است! با افزایش نرخ بهره، هزینه داشتن بدهی کارت‌های اعتباری رو به افزایش است.

اگر بدهی کارت اعتباری دارید، احتمالا منبعی از استرس مالی است، پس برای بازپرداخت آن تلاش کنید. برای بسیاری از افراد، وام شخصی یک گزینه مناسب است. تامز می‌گوید: این وام‌ها معمولا نرخ بهره ثابت دارند که کمتر از نرخ بیشتر کارت‌های اعتباری است، در نتیجه هزینه‌ها ثابت بوده و در صورت افزایش نرخ بهره بازار بالا نمی‌رود.

همچنین چارچوب زمانی مشخص و برنامه پرداخت دارید که به نظم بازپرداخت کمک می‌کند. تامز اضافه می‌کند: این رویکرد نسبت به پرداخت حداقل کارت اعتباری هزینه کمتری دارد. اگر از برنامه پرداخت ماهانه پیروی کنید، وام خود را در مدت زمان مشخص شده بازپرداخت می‌کنید.

به دنبال درآمد اضافی باشید

وقتی اهداف مشخص در ذهنتان داشته باشید، احتمالا به پول بیشتری نیاز خواهید داشت. در این صورت بهتر است به دنبال پیدا کردن پول بیشتری باشید! برای این منظور می‌توانید برای حفظ بیشتر درآمد فعلی‌تان، اقلام غیرضروری را از لیست خرید خود حذف کرده یا آیتم‌های ارزان‌تر بخرید.

ویلی می‌پرسد: وقتی آب شیر دارید آیا خرید آب معدنی واقعا ضروری است؟ به پولی که خرج خرید گل برای کاشتن در فصل بهار می‌کنید فکر کنید. مثلا این گل‌ها را فراموش کنید و صدها هزار تومان اضافی را در حساب شهریه دانشگاه فرزندتان یا یک حساب دیگر پس‌انداز کنید.

اگر می‌خواهید یک کاناپه جدید بخرید، یک مورد ارزان‌تر را انتخاب کنید و از این که کمتر خرج کرده‌اید راضی باشید چون پول باقی‌مانده را می‌توانید برای یک هدف دیگر به کار بگیرید.

علاوه بر کاهش دادن هزینه‌ها، می‌توانید با عوض کردن شغل، پیدا کردن شغل دوم، انجام پروژه‌های فریلنسری یا راه‌اندازی کسب‌وکار شخصی درآمدتان را افزایش دهید.

۷ راه مورد نظر ما برای کاهش اضطراب مالی تمام شد. حالا نوبت شماست تا راه‌هایی که برای کاهش استرسی که از مسائل اقتصادی ایجاد می‌شود در نظر دارید را با ما و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید. ما در واگویه همیشه مشتاق خواندن دیدگاه و نظرات شما هستیم.

۲ دیدگاه

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید

  • با این اوضاع مالی واقعا میشه استرس نداشت؟؟؟
    راهکاراتون خوب بود اما واقعا برای یه اقصاد مناسب و معقول نه اقتصاد ناکارآمد کشور ما.
    لطفا راهکارهایی که برای ما هم کارآمد باشه پیشنهاد بدید.

    • سارای عزیز سلام، ممنون از نظرت. حقیقت اینه که برخی چیزها در کنترل ما هست، و برخی چیزها نه. منطق حکم میکنه اول اون چیزهایی که در کنترل ما هست رو درست کنیم. اختصاصا در مورد اضطراب مالی، همین کارها بخش قابل توجهی از این استرس رو کاهش میدن 🙂