همه ما روزهایی داریم که تنبلی میکنیم. روزهایی که دوست داریم آرام باشیم و آرام حرکت کنیم. هر کاری میکنید به جز کارهایی که باید آنها را انجام دهید! مثلا دائما دراز میکشید و سریال نگاه میکنید.
مشکل تنبلی این است که سریع همانند یک توپ برفی از بالای تپه بزرگتر و بزرگتر میشود. اگر برای چند ساعت کار را رها کنید، کار بیشتری روی هم جمع خواهد شد. اگر در این شرایط باز هم کار خود را انجام ندهید، زیر یک مشت فعالیت عقب افتاده مدفون خواهید شد! تمام اینها در طولانی مدت باعث بروز استرس و اضطراب میشود. پس باید به خاطر بسپارید که پیشگیری بهتر از درمان است.
در ادامه ۵ روش کلی برای مقابله و مبارزه با تنبلی را به شما یادآوری میکنیم. این نکات را به خاطر بسپارید و شرایط خود را بهتر کنید.
وظایف بزرگ را به تکههای کوچک تبدیل کنید
یک سفر هزار کیلومتری، با یک قدم شروع میشود. این یک گفتار باستانی چینی است که تا به امروز هم بار مفهومی خود را حفظ کرده. هر پروژه تازه و بزرگی که شروع میکنیم، باید این نکته را در نظر بگیریم. اگر حس تنبلی در خود دارید، احتمالا این حس به خاطر یک ترس ایجاد شده.
اگر ترس شروع کردن یک پروژه بزرگ در شما رخنه کرده، یک کار انجام دهید. این پروژه بزرگ را به تکههای کوچکتر خرد کنید. باید یک پروپوزال بنویسید؟ این وظیفه را به تکههای کوچک تبدیل کنید. مراحل تحقیق، مشخص کردن، پیشنویس، ویرایش، بازنگری و بازنویسی. بین هر مرحله یک فرصت استراحت برای خود طراحی کنید تا ذهن خود را آرام کرده باشید. بسیاری از افراد موفق با چنین شیوهای فعالیت میکنند، پس بد نیست که شما هم امتحان کنید.
برای رهایی از تنبلی به کسی جوابگو باشید
تحقیقات و آمار نشان داده، افرادی که با دوست خود به باشگاه ورزشی مراجعه میکنند، بهتر و دقیقتر فعالیت خود را انجام میدهند. اگر کسی باشد که به شما در رسیدن به اهداف کمک کند و شما را تشویق کند، نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
اگر با انجام کار مشکل دارید، از یک همکار یا دوست بخواهید که از شما جواب بخواهد. یک تماس هفتگی ترتیب دهید. در این تماس به دوست خود گزارش دهید. از نظر پیشرفت کاری و دسترسی به اهداف، او را مطلع کنید. اگر به کسی جوابگو باشید، همین جوابگو بودن شما را بیشتر به خط پایان نزدیک خواهد کرد.
روز استراحت
بعضی اوقات ما به سختی مشغول به کار هستیم. مثلا یک پروژه ارائه سنگین را به اتمام رساندهایم. یا اینکه دو روز پشت سر هم کار کردهایم. در چنین شرایطی، یک نصف روز از همه کارها دور شوید و به خود استراحت دهید. یک زمان را کاملا برای خود صرف کنید.
این روز استراحت، میتواند شما را متعادل سازد و خوشحال نگهدارد. همچنین این روز میتواند یک هدف خوب باشد. اگر در حال انجام کار سنگین هستید، میتوانید به این فکر کنید که با پایان کار، به روز استراحت خود میرسید. در مسیر بمانید و به فعالیت خود ادامه دهید.
برونسپاری
وقت خود را غنیمت بشمارید. ساعتهای خود را تقسیم کنید و به آنها به چشم منبع درآمد نگاه کنید. یک نرخ ساعتی برای خود مشخص کنید. اگر کاری زمان شما را پر میکند، اما به اندازه کافی درآمد ندارد، آن را به شخص دیگری بسپارید تا هم هزینه هم زمان بیشتری را ذخیره کنید.
میتوانید کار خود را به یک کارآموز تحویل دهید یا اینکه یک دستیار استخدام کنید. باید آیندهنگرانه به زمان خود نگاه کنید. اگر حس میکنید با یک ساعت استراحت میتوانید بهتر فکر کنید و بیشتر درآمد داشته باشید، پس یک ساعت استراحت کنید و میزان کار آن ساعت را به کس دیگری بسپارید.
زندگی خود را اتوماتیک کنید
اتوماسیون یکی از دستاوردهای تنبلی است. وقتی حس تنبلی داریم، حقیقتا دلمان نمیخواهد که کاری را انجام دهیم. اتوماسیون به ما کمک کرده که کاری انجام ندهیم و کارها خودشان انجام شوند.
تکنولوژی اتوماسیون را بیشتر در اختیار مردم قرار داده. سعی کنید تا حد ممکن رفتارهای روزانه خود را با تکنولوژی تلفیق کنید. از اپلیکیشنهای مختلف استفاده کنید که برنامه روزانه شما را به شما یاداوری کنید. شبکه کاری خود را مرتب کنید و از طریق دیگر اپلیکیشنها حسابهای بانکی را مدیریت کنید. هر چقدر که بیشتر به سمت اتوماتیک شدن و اتوماسیون پیش بروید، بار ذهنی و کاری شما کمتر خواهد شد.
در پایان باید گفت که تنبلی به خودی خود بد نیست. یک روز بدون کار میتواند بسیار کارآمد باشد. تماشا کردن سریالها و فیلمها شاید ایدههای مختلفی به شما بدهد. اما تنبلی که مانع از بروز خلاقیت و کارآمدی میشود را باید از بین ببرید. این چند قدم به شما کمک شگرفی خواهد کرد.
آیا شما هم با تنبلی دست و پنجه نرم میکنید؟ شما چه راه حلهایی برای مقابله با تنبلی یافتید؟ آنها را با ما و بقیه خوانندگان به اشتراک بگذارید.