خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۷ راز کسب موفقیت در زندگی بر پایه علم

موفقیت در زندگی

همه ما به دنبال کسب موفقیت در زندگی هستیم. موفقیت یک مفهوم ذهنی است ولی برای سادگی فرض می‌کنیم هر چقدر در هرم سلسله مراتب نیازهای مازلو بالاتر باشید، یعنی عملکرد بهتری در زندگی دارید. اگر این مراتب را نمی‌‌شناسید، باید بدانید تا زمانی که ابتدا نیازهای سطح پایین‌تر برآورده نشوند، افراد اساسا نمی‌توانند به بهترین خود تبدیل شوند (به خودشکوفایی برسند).

به عبارت دیگر، اگر غذا و پول کافی برای پرداخت صورت حساب‌ها نداشته باشید، یا عشق و احترام کافی دریافت نکنید و احساس خوبی در مورد ارزش خود به عنوان یک انسان نداشته باشید، نمی‌توانید نسخه‌ایده‌آلی از خودتان باشید. بنابراین، برای بالا رفتن در این هرم چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

در این مطلب، یافته‌های چند مطالعه در مورد آنچه برای دستیابی به چیزهای بیشتر در زندگی نیاز دارید، و یا اساسا مسیر دستیابی به موفقیت را بررسی می‌کنیم.

۱. با اقدام کردن اعتماد به نفس‌تان را بالا ببرید

کتی کی و کلر شیپمن، نویسندگان کتاب کد اعتماد به نفس، مقاله‌ای درخشان در مورد این موضوع نوشته‌اند. آنها با تاکید بر تعداد زیادی از مطالعات که نشان می‌دهند شکاف زیادی از لحاظ اعتماد به نفس بین دو جنس وجود دارد، اشاره می‌کنند که موفقیت به همان اندازه که به شایستگی وابسته است به اعتماد به نفس نیز بستگی دارد.

آنها نتیجه می‌گیرند که اعتماد به نفس پایین منجر به انفعال می‌شود و می‌نویسند: «عمل کردن، باور فرد را به توانایی خود برای رسیدن به موفقیت تقویت می‌کند. بنابراین اعتماد به نفس از طریق کار سخت، موفقیت و حتی شکست افزایش می‌یابد.»

۲. تعریفی را که از اصالت دارید گسترش دهید

اصالت یکی از ویژگی‌های بسیار مهم رهبری شناخته می‌شود و باور عمومی این است که بهترین رهبران کسانی هستند که خود را افشا می‌کنند، با خود صادق هستند و بر اساس ارزش‌های خود تصمیم می‌گیرند. با این حال، در مقاله اخیر هاروارد بیزینس ریویو با عنوان “پارادوکس اصالت”، پروفسور Insead، هرمینیا ایبارا، تحقیقات جالبی را در مورد این موضوع مورد بحث قرار داده است.

او داستان هشداردهنده یک مدیرکل تازه ارتقایافته را تعریف می‌کند که به زیردستان خود اعتراف کرد که از نقش جدید و بزرگ‌تر خود می‌ترسد و از آنها برای موفق شدن درخواست کمک کرد. 

ایبارا می‌نویسد: «صراحت او نتیجه معکوس داد. او اعتبار خود را نزد افرادی که به یک رهبر مطمئن نیاز داشتند، از دست داد.» پس بدانید که نقش بازی کردن برای تقلید از ویژگی‌های رهبران موفق، شما را قلابی نمی‌کند. این کار فقط به این معنی است که سعی می‌کنید بهتر شوید.

۳. روابط اجتماعی‌تان را تقویت کنید

بر اساس تحقیقات کاترین واینبرگر، اقتصاددان دانشگاه کالیفرنیا سانتا باربارا، موفق‌ترین افراد در زمینه تجارت هم در توانایی‌های شناختی و هم در روابط اجتماعی برتر هستند.  

او داده‌های مرتبط با مهارت‌های نوجوانان را در سال‌های ۱۹۷۲ و ۱۹۹۲ با نتایج بزرگسالان مقایسه و بررسی کرد و متوجه شد که در سال ۱۹۸۰، داشتن هر دو مهارت با موفقیت بهتر ارتباط نداشت، در حالی که امروزه این ترکیب با موفقیت همراه است. او می‌گوید: «افرادی که باهوش و همچنین از نظر اجتماعی ماهر هستند، در نیروی کار امروزی از کارگران مشابه در سال ۱۹۸۰ درآمد بیشتری دارند».

اگر می‌خواهید درباره روابط اجتماعی بیشتر بدانید اینجا را بخوانید: روابط اجتماعی چیست و چه اهمیتی دارد؟

۴. خود را آموزش دهید تا رضایت را به تعویق بیندازید

آزمایش کلاسیک مارشمالو در سال ۱۹۷۲ این بود که یک مارشملو در مقابل یک کودک خردسال می‌گذاشتند و به او وعده می‌دادند که اگر بتواند ۱۵ دقیقه در تنهایی از خوردن آن خودداری کند یک مارشملوی دیگر می‌گیرد.

مطالعات بعدی در طول ۴۰ سال آینده نشان داد کودکانی توانستند در برابر وسوسه خوردن مارشملو مقاومت کنند، در آینده به افرادی با مهارت‌های اجتماعی بهتر، نمرات آزمون بالاتر و میزان کمتری از سوء مصرف مواد تبدیل شدند. همچنین معلوم شد که این گروه وزن پایین‌تری دارند و بهتر می‌توانند با استرس مقابله کنند.

اما چگونه می‌توان توانایی به تعویق انداختن چیزهایی مانند خوردن غذاهای ناسالم در زمانی که جایگزین‌های سالم در دسترس نیست یا ادامه دادن ورزش با وجود تمایل به استراحت را تقویت کرد؟

جیمز کلیر، نویسنده آمریکایی، پیشنهاد می‌کند که از کارهای کوچک شروع کنید. هر روز یک چیز را برای بهبود تدریجی انتخاب کنید و متعهد شوید که کارهایی را که کمتر از دو دقیقه طول می‌کشند، مانند شستن ظرف‌ها یا خوردن یک تکه میوه با هدف تغذیه سالم‌تر را پشت گوش نیندازید. 

متعهد شدن به انجام یک کار مشخص در روز نیز موثر است. او می نویسد: «افراد برتر در هر زمینه، ورزشکاران، نوازندگان، مدیران عامل یا هنرمندان، همگی نسبت به همتایان خود مصمم‌تر هستند. آنها هر روز کاری را که باید انجام می‌دهند در حالی که بقیه افراد گرفتار کارهای زندگی روزمره می‌شوند و در یک نبرد دائمی بین اهمال‌کاری و انگیزه می‌جنگند.”

۵. برای اهداف بلندمدت اشتیاق و پشتکار داشته باشید

آنجلا داکورث، روان‌شناس آمریکایی، سال‌ها به مطالعه کودکان و بزرگسالان پرداخته و معتقد است که یکی از ویژگی‌های پیش‌بینی‌کننده موفقیت ثبات است. او در یک سخنرانی در مورد این موضوع گفت: «ثبات به معنای داشتن استقامت است. ثبات به آینده شما شکل می‌دهد، روز به روز، نه فقط برای هفته، نه فقط برای ماه، بلکه برای سال‌ها. واقعا سخت تلاش کنید تا آینده دلخواهتان را به واقعیت تبدیل کنید. ثبات یعنی زندگی را مانند یک ماراتن در نظر بگیرید نه دو سرعت.”

۶. برای موفقیت در زندگی ذهنیت رشد داشته باشید

بر اساس تحقیقات انجام شده توسط روانشناس استنفورد، کارول دوک، نحوه نگرش افراد به شخصیت خود بر ظرفیت آنها برای شادی و موفقیت تاثیر می‌گذارد. افرادی که ذهنیت ثابت دارند معتقدند چیزهایی مانند شخصیت، هوش و خلاقیت تغییر ناپذیر هستند و اجتناب از شکست راهی برای اثبات مهارت و هوشمندی است.

در مقابل، افرادی که ذهنیت رشد دارند شکست را راهی برای رشد می‌دانند و بنابراین چالش‌ها را در آغوش می‌گیرند، در برابر شکست‌ها پایداری می‌کنند، از انتقاد درس می‌گیرند و به سطوح بالاتری از موفقیت می‌رسند.

او می‌نویسد: آیا افرادی که این طرز فکر را دارند معتقدند که هر کسی می‌تواند هر چیزی باشد، هر کسی با انگیزه یا تحصیلات مناسب می‌تواند انیشتین یا بتهوون شود؟ نه، آنها معتقدند که پتانسیل واقعی یک فرد ناشناخته و غیرقابل شناخت است. پیش‌بینی آنچه می‌توان با سال‌ها اشتیاق، تلاش و آموزش به دست آورد، غیرممکن است.

۷. روی روابط‌تان سرمایه‌گذاری کنید

جورج ویلانت، روانپزشک، پس از پیگیری زندگی ۲۶۸ مرد در مقطع کارشناسی دانشگاه هاروارد از کلاس‌های ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۰ برای چندین دهه، به نتیجه‌ای رسید که احتمالا می‌دانید: عشق کلید خوشبختی است.

ویلانت دریافت که حتی اگر مردی در کار موفق شود، ثروت زیادی جمع کند و سالم باشد، بدون روابط عاشقانه، خوشحال نخواهد بود. مطالعه طولی نشان داد که شادی به دو چیز بستگی دارد: یکی عشق و دیگری یافتن راهی برای کنار آمدن با زندگی به‌طوری که عشق از بین نرود.

آیا شما هم رازی را برای دستیابی به موفقیت در زندگی می‌شناسید؟ لطفا نظرات خودتان را ما به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید