خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

یک کارآفرین چه خصوصیاتی دارد؟

خصوصیات کارآفرین

یکسری ویژگی‌ها و خصوصیات در افراد وجود دارد که باعث می‌شود یکی کسب‌و‌کار کوچک موفقی داشته‌باشد و دیگری نه. اینکه این خصوصیات و ویژگی‌ها چه هستند، بستگی به این دارد که از چه کسی و تا چه حدی می‌پرسید و اینکه اصلا تعریفتان از کارآفرینی چیست. با واگویه همراه باشید تا درباره خصوصیات کارآفرین‌ها بیشتر بدانیم!

خصوصیات کارآفرین ها وقتی از خودشان سوال کنید…

در یک پژوهش، لیستی از ویژگی‌ها را به کارآفرینان دادند و از آنها خواستند اهمیت‌شان در موفقیت را بسنجند. شش ویژگی برتر یک کارآفرین این موارد بودند:

  • پشتکار
  • خودباوری
  • ابتکار عمل
  • میل شدید برای دستیابی به هدف
  • اعتماد بنفس
  • تندرستی

(ویلیام ای. جنینگ. “مشخصات یک کارآفرین” در مقاله کارآفرینی: مبانی اولیه برای کانادایی ها)

هیچکدام از این ویژگیها چندان غافلگیرکننده نیستند. همه از شخصی که کارآفرین موفقی بوده انتظار خوداتکایی و اعتماد‌به‌نفس دارند. اما مشخصات کارآفرینی که همین گروه تحت عنوان حداقل‌های لازم برای موفقیت بیان کردند شگفت‌زده‌تان خواهد کرد. تفکر، تمایل شدید به پول، صبرو شکیبایی، و میل و نیاز به قدرت، که همه در پایین لیست قرار دارند.

توسعه منابع انسانی کانادا چشم‌اندازی مشابه درباره خصوصیات مورد نیاز یک کارآفرین موفق ارائه کرده است. بخش “بررسی واقعیات برای صاحبان مشاغل کوچک” آنها، خصوصیاتی از قبیل ایستادگی و مقاومت، اعتماد بنفس و انعطاف‌پذیری را تایید کرده است.

به‌عنوان مثال کارآفرینان “باور دارند سرنوشتشان در کنترل خودشان است و دوست ندارند مورد لطف تقدیر یا افراد دیگر قرار بگیرند. در نتیجه برای شروع کارها ابتکار عمل را به دست می‌گیرند و ایده‌هایشان را تبدیل به عمل می‌کنند.”

همه نظرسنجی‌هایی که از کارآفرینان درباره مهمترین ویژگیهای کارآفرینی به عمل آمده، نتایج مشابه نداشته است. به‌عنوان مثال، رایان وستوود، بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Simplus ، با همکاری تیمی حرفه‌ای از پژوهشگران و همکاران دانشگاهی، یک نظرسنجی اینترنتی‌ طراحی کرد که ۱۰۰۰۰ کارفرما و بنیانگذار را دعوت می‌کرد ۵ ویژگی شخصیتی برتر یک کارآفرین موفق را انتخاب کنند. این نظرسنجی در نهایت ۲۳ ویژگی شخصیتی که معمولا موفقیت کارآفرینان را به همراه دارد، اعلام کرد.

نتایج:

  • داشتن چشم انداز – ۶۱٪
  • اخلاقِ کاری – ۴۵٪
  • انعطاف‌پذیری – ۴۱٪
  • مثبت‌اندیشی – ۳۵٪
  • اشتیاق – ۳۴٪

در تحلیل نتایج این نظرسنجی، (ویژگی‌هایی که کارآفرینان برای موفقیت به آنها نیاز دارند) آقای وستوود اظهار داشته‌اند، توانایی قدم گذاشتن در مسیری روشن و تلاش برای رسیدن به اهداف والا و جاه‌طلبانه، ویژگی عمومی‌تر و ضروری‌تری نسبت به سایر ویژگی هاست. برای موفقیت یک کارآفرین در مراحل چندگانه توسعه کسب و کار حیاتی است. داشتن چشم انداز هم همانقدر که برای راه‌اندازی کسب‌و‌کاری نوپا مهم است، برای تجارتهای طولانی مدت هم اهمیت دارد.

تحقیق در مورد خصوصیات کارآفرین‌ها

به نظر می‌رسد مقایسه لیست رایان وستوود درباره مشخصات یک کارآفرین با این “۵ ویژگی کارآفرینان” از فصل دوِ کارآفرینی مشاغل کوچک (جروم آ.کتس و ریچارد پی.گرین، ۲۰۱۴) نتایج جالبی به‌همراه داشته‌باشد. این “۵ ویژگی” جنبه‌های رفتاری هستند که طی یک تحقیق دانشگاهی در موفق‌ترین کارآفرینان دیده شد‌اند. (برای مطالعه دقیقتر در مورد آنها به فصل مذکور مراجعه کنید)

۱. شور و شوق – یک احساس بسیار قوی و مثبت که کارآفرین نسبت به کسب‌و‌کارش یا حتی نسبت به ایده پشت این کسب‌وکار دارد.

۲. استقامت و پشتکار – توانایی تداوم و پیگیری کاری، حتی اگر خیلی طول بکشد و موفق بودن یا نبودن نتیجه کار به این زودی‌ها مشخص نشود.

۳. تمرکز پیشبردی/اجتنابی – دو نوع تمرکز انگیزشی که بر نحوه نزدیک شدن به چالش‌ها و خواسته‌های زندگی تأثیر می‌گذارد. کارآفرینان موفق مهارت خوبی در ایجاد تعادل بین تمرکز پیشبردی‌شان برای دستیابی به سود بیشتر و تمرکز اجتنابی‌شان برای کاهش ضرر و زیانها دارند.

۴. شیوه برنامه‌ریزی – پنج روش مختلف برای برنامه‌ریزی وجود دارد و برنامه‌ریزان جامعی که چشم‌اندازهای بلند‌مدت دارند، برنامه‌های دراز‌مدتی برای همه جنبه‌های کسب و کار می‌ریزند، با برنامه‌ریزی کردن خوب کنار میآیند، و دقیقا براساس برنامه‌ای که ریخته‌اند عمل می‌کنند، موفق‌ترین کارآفرینان هستند.

۵. حرفه‌ای شدن – عموما کارآفرینان موفق حداقل یک کار را بسیار بهتر از حد متوسط انجام می‌دهند. حرفه‌ای شدن یعنی توانایی رسیدن یا فراتر رفتن از استانداردهای یک صنعت خاص است.

همان‌طور که می‌بینید، هیچ اشاره‌ای به چشم‌انداز نشده، و با وجود ذکر شور و شوق، همپوشانی‌ای در بقیه موارد لیست وجود ندارد.

این موضوع ممکن است تا حدی به این دلیل باشد که بحث کارآفرینی گرفتار نوعی قیاس مع‌الفارق شده‌است. بسیاری از تحقیقاتی که ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان را مورد مطالعه قرار داده‌اند، روی ویژگیهایی متمرکز شده‌اند که آنها را از مدیران تجارت عمومی، تنظیماتی با رشد بالا یا شرکت‌هایی که منابع مالی‌شان از طریق سرمایه‌گذاری تامین می‌شود، جدا می‌کنند.

در صورتی که کارآفرینان با احتمالِ زیادِ عدم موفقیت در شغل خود، احتمال بسیار کمِ افزایش درآمد، و احتمال متوسطِ رو پایین بازگشت سرمایه‌گذاری پولی و زمانی که صرف کسب‌وکارشان کرده‌اند، مواجه‌اند.(سالی پکالا کر، ویلیام آر.کر، تینا زو، ویژگی‌های شخصیتی کارآفرینان: مروری بر ادبیات اخیر، دانشکده بازرگانی هاروارد)

اما از نظر آکادمیک اصطلاح کارآفرین در مورد همه انواع فعالیت‌های کارآفرینی به کار می‌رود. از آنهایی که صاحب یک فروشگاه خرده‌فروشی در راسته خرده‌فروشان شهرشان هستند، تا کسانی که کسب‌وکارهای اینترنتی خارج از منزل را اداره می‌کنند.

همین‌طور محصلینی که دوره‌های کارآفرینی را می‌گذرانند و شرکت‌کنندگان در دوره‌های نظامی را. پژوهش اخیر نشان می‌دهد این گروه‌های متنوع کارآفرینی به واسطه مدل فعالیت کارآفرینی‌شان، رفتاری کاملا متفاوت و خصوصیات قالب شخصیتی بسیار متنوعی دارند. (سالی پکالا کر، ویلیام آر.کر، تینا زو، ویژگیهای شخصیتی کارآفرینان: مروری بر ادبیات اخیر، دانشکده بازرگانی هاروارد)

برای یک کارآفرین موفق بودن باید چه خصوصیاتی داشته باشید؟

وقتی از بیست‌و‌یک شرکت‌کننده‌ی آکادمی کارآفرینان برجسته بابسون درباره دلایل عمده موفقیتشان سوال شد. تنها سه توانایی توسط هر بیست‌و‌یک کارآفرین موفق ذکر شد:

  • واکنش مثبت نسبت به چالش‌ها و آموختن از اشتباهات
  • اتخاذ نوعی ابتکار عمل شخصی
  • پشتکار زیاد

(“توانایی‌تان برای کارآفرین بودن را ارزیابی کنید”، صنایع مانیتوبا، تجارت، و گردشگری). چنانچه نویسنده‌ها اشاره کرده‌اند، هر سه ویژگی قابل یادگیری است.

آیا خصوصیات یک کارآفرین را دارید؟

اگر اهل آزموده شدن هستید، قطعا از خود‌ارزیابی کارآفرینی بانک توسعه تجارت کانادا خوشتان خواهد آمد. پس از پاسخگویی به سوالات و زدن دکمه ارسال، امتیازی به شما داده می‌شود که نتیجه مقایسه پاسخهای شما با پیشینه شخصی، الگوهای رفتاری، و سبک زندگی کارآفرینان موفق را نشان می‌دهد.

همچنین می‌توانید به کمک  آزمون وست و آزمون کارآفرینی در سایت هیومن‌متریکس ویژگیهای کارآفرینی خودتان را بفهمید. نتایج این آزمونها نشان می‌دهد بین انواع نه‌گانه کارآفرینی کدامیک با شخصیت شما هماهنگ است. چیز کوتاه و دلنشین‌تری را دوست دارید؟ بی‌بی‌سی آزمون دو دقیقه‌ای آیا می‌توانید یک کارآفرین خوب باشید؟ را پیشنهاد می‌کند.

نتیجه‌گیری

وقتی به این فکر می‌کنید که آیا برای شروع کسب‌و‌کار شخصی مناسب هستید یا نه، آزمونها جالب هستند، اما خیلی مهم است که به خاطر داشته باشید آوردن امتیازی پایین در هرکدام از این آزمونها به این معنی نیست که به طور قطع نمی‌توانید یک کارآفرین باشید و باید شروع کسب‌وکار کوچکتان را به‌کل فراموش کنید. تحقیقات به یکسری کلیات می‌پردازند و لزوما در موارد شخصی درست نیستند- شاید شما جزو استثناها باشید.

واقعا دوست دارید به چه کاری بپردازید و چرا؟ توصیه ما همچنان این است: ” کاری که دوست دارید را انجام دهید” داشتن شور و شوق نسبت به کارتان، در موتور فعالیتی شما بنزین می‌ریزد و انرژی لازم برای مسیرهای بلند و طولانی را به شما می‌دهد.

دارید به شروع یک کسب‌وکار کوچک فکر می‌کنید؟ “خواسته قلبیتان” چیست و چطور می‌توانید آن را به واقعیت تبدیل کنید تا شما را توامان به رضایت قلبی و درآمد برساند؟ این سوالی اساسیست که موقع شروع یک کسب‌و‌کار کوچک شخصی باید پاسخی برایش بیابید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید