خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

آشنایی با شغل نجاری و ۵ مهارت ابتدایی آن

شغل نجاری

بسیاری از افراد تمایلی به پروژه‌های نجاری ندارند زیرا قبلا این کار را انجام نداده‌اند یا فکر می‌کنند باید چند صد هزار تومان برای خرید ابزار مربوط به این کار هزینه کنند. اما در واقعیت، برخی از مهارت‌های ابتدایی نجاری می‌توانند جایگزین ابزارهای گران قیمت شوند و پروژه‌ای که همیشه آرزویش را داشتید انجام دهید امکان‌پذیر کنند.

از سوی دیگر ممکن است تمایل داشته باشید تا کمی بیشتر درباره نجاری بدانید، تا شاید شغل مورد علاقه‌تان را بیابید! برای این منظور هم امتحان کردن نجاری برای یک مدت کار خوبی خواهد بود. در ادامه ۵ مورد از مهم‌ترین مهارت‌های ابتدایی نجاری را باهم بررسی می‌کنیم. با واگویه همراه باشید.

سوراخ کردن با دریل

تقریبا در هر پروژه DIY یا خودت انجام بده! (Do It Yourself) به سوراخ کردن با دریل نیاز پیدا می‌کنید. ساده‌ترین راه برای این کار استفاده از دریل شارژی است. این دریل‌ها در هر جایی قابل استفاده هستند، مدت طولانی کار می‌کنند و قیمت خیلی زیادی هم ندارند. همچنین عملکردهای زیادی دارند، برای مثال سفت کردن سریع پیچ یا ایجاد سوراخ در مصالح مختلف. دریل کردن خیلی ساده به نظر می‌رسد و دقیقا هم همین‌طور است!

برش دادن مصالح

چند روش برای برش دادن وجود دارد، از جمله اره دستی، اره برقی، اره چرخی، اره رومیزی و اره نواری. ما روی اره دستی، اره برقی و اره چرخی تمرکز می‌کنیم، چرا که ارزان‌ترین انواع اره هستند و در ۹۰ درصد از پروژه‌های خانگی هم قابل استفاده هستند. از سوی دیگر جزو ابزارهای ابتدایی نجاری هستند و اگر بخواهید این کار را بعنوان شغل خود انتخاب نمایید هم برایتان مناسبند.

اره‌های دستی: گزینه خوبی برای برش‌های سریعی هستند که نیازی نیست کاملا صاف باشند. این اره‌ها به کمی زور بازو نیاز دارند چون برقی نیستند، ولی برای کار سریع عالی هستند. نقطه ضعف اره‌های دستی این است که برای هر نوع ماده‌ای به یک اره متفاوت نیاز دارید، پس اگر می‌خواهید چوب و فلز ببرید باید هزینه اضافی پرداخت کنید.

اره‌های برقی: تیغه‌های دو سو رو دارند و اره‌های همه کاره عالی هستند که بیشتر اوقات در پروژه‌ها به کار می‌روند. این اره‌ها برای ایجاد برش‌ها و منحنی‌های عجیب عالی هستند، ولی برای برش‌های کاملا صاف خیلی مناسب نیستند. یکی دیگر از مزیت‌های اره‌های برقی این است که تیغه‌های کوچک، ارزان و قابل تعویض دارند، در نتیجه به سرعت می‌توانید مواد مختلف را برش بزنید.

اره‌های چرخی: سنگین‌ترین وظیفه را بین این سه نوع اره دارند و برای برش‌های صاف طولانی عالی هستند. نقطه ضعف این اره‌ها این است که نمی‌توانید با آنها منحنی برش بزنید و کمی برای مبتدیان خطرناک هستند. اگر قرار است زیاد نجاری کنید، خرید یک اره چرخی گزینه خوبی است.

برش دادن چوب - نجاری

انتخاب پیچ برای نجاری

در هر پروژه نجاری احتمالا باید دو قطعه را به هم متصل کنید. پیچ‌ها برای این کار عالی هستند – بسیار بهتر از میخ – ولی انواع و سایزهای بسیار متنوعی برای کاربردهای مختلف دارند. در ادامه متداول‌ترین انواع و کاربردهای پیچ‌ها را بررسی می‌کنیم تا بتوانید به سرعت نوع پیچی که برای پروژه‌تان نیاز دارید و نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید.

  • پیچ چوب اغلب رزوه‌های درشت دارد، بالایش بدون رزوه است و سری صاف دارد. رزوه‌های درشت این پیچ باعث می‌شود وارد چوب شده و یک اتصال محکم ایجاد کند. قسمت بدون رزوه باعث می‌شود که پیچ کاملا در چوب فرو برود و سر صاف آن باعث می‌شود که با سطح چوب مماس شود. بیشتر پیچ‌های چوب به حفره اولیه نیاز دارند که قبل از استفاده از پیچ باید با دریل آن را ایجاد کنید.
  • پیچ فلز اغلب کوتاه‌تر از پیچ چوب است زیرا ورقه‌های فلزی معمولا ضخامت زیادی ندارند. این نوع پیچ، خودکار است، ولی مثل پیچ چوب به یک حفره اولیه نیاز دارد. پیچ ورقه فلزی رزوه‌هایی ظریف از بالا تا پایین دارد.
  • پیچ دیوار کاذب یا دیوار خشک معمولا بلندتر است و رزوه‌های درشت‌تر حتی نسبت به پیچ چوب دارد. بالای بدنه این نوع پیچ هم بدون رزوه است.
  • پیچ ماشینی انواع و شکل‌های مختلفی دارد، ولی با دقت بیشتری ماشین‌کاری شده و قدرت آن از سایر پیچ‌ها بیشتر است. رزوه‌های روی پیچ‌های ماشینی بسیار ظریف هستند. وقتی از این نوع پیچ استفاده می‌کنید باید آن را با یک مهره محکم کنید.

انتخاب پیچ مناسب تا حد زیادی به مصالحی که با آنها کار می‌کنید بستگی دارد. اگر از پیچ‌هایی که برای مصالح یا کاربرد شما طراحی شده‌اند استفاده کنید هیچ مشکلی از بابت اتصال در پروژه نخواهید داشت.

انواع پیچ - نجاری

سنباده کشی در نجاری

اغلب موقع کار با چوب، بعد از برش زدن و دریل کردن، سطح چوب تیغ‌ها و تراشه‌های ناخوشایندی پیدا می‌کند. این مشکل با سنباده زدن به سادگی حل می‌شود، ولی انواع بی‌شمار کاغذ سنباده و تجهیزات سمباده‌کشی کمی گیج‌کننده است. انواع اصلی سنباده که در مورد آنها بحث می‌کنیم سنباده کش تسمه-ای، سنباده زن چرخشی و سنباده دستی هستند.

  • سنباده دستی ساده‌ترین و ارزان‌ترین نوع سنباده‌کشی است که احتمالا در بیشتر پروژه‌های کوچک عملکرد خوبی خواهد داشت. اول سنباده دستی را می‌خرید که یک صفحه دسته‌دار است و بعد قطعات کاغذ سنباده را به انتهای آن وصل می‌کنید. این روش کمی زمان‌بر است، ولی یک نتیجه کاملا قابل‌قبول حاصل می‌کند.
  • سنباده‌زن چرخشی سطح بعدی است. این دستگاه از دیسک‌های سنباده‌کشی برای کنترل دقیق سطح استفاده می‌کند و برای استفاده در فضاهای تنگ و پروژه‌های الکترونیکی ظریف به اندازه کافی کوچک است.
  • سنباده‌زن تسمه‌کشی سنگین‌ترین و قدرت‌مندترین دستگاه سنباده‌زنی است. این دستگاه یک کمربند سنباده‌ای را می‌چرخاند و می‌تواند به سرعت مواد مختلفی را صاف کند. این نوع سنباده-زن برای پروژه‌های مسطح بزرگ که به رنگ و روغن نیاز دارند عالی هستند و معمولا برای مصارف ما بیش از حد بزرگ هستند.

هر نوع سنباده‌ای استفاده کنید حتما به کاغذ سنباده نیاز دارید. بیشتر کاغذهای سنباده از جنس آلمینیوم اکسید هستند و زبری متفاوت دارند. زبری معیار ظرافت و ریزه‌کاری است و تعیین می‌کند که کاغذ سنباده باید برای چه چیزی استفاده شود. زبری معمولا از ۲۰ تا ۱۰۰۰ است؛ ۲۰ بسیار درشت و ۱۰۰۰ بسیار ظریف. موقع سنباده زدن اگر باید مواد زیادی را از روی سطح جدا کنید و واقعا به صاف کردن نیاز دارید، زبری درشت یا کم بهترین گزینه است. وقتی با سنباده درشت سنباده‌کشی کردید از یک سنباده ظریف‌تر استفاده کنید. سنباده‌کشی مورد نیاز برای رنگ و روغن معمولا در حدود ۲۰۰ است.

سنباده کشی - نجاری

رنگ زدن چوب

وقتی پروژه ساخته شده و می‌خواهید یک ظاهر حرفه‌ای و تکمیل شده به آن بدهید، رنگ شگفتی‌ساز است. دو نوع رنگ معمولا به کار می‌رود و انتخاب آن به مصالح و نوع کاربرد پروژه بستگی دارد.

  • رنگ لاتکس مبتنی بر آب است و کاربرد عمومی دارد. این رنگ به راحتی با آب و صابون تمیز می-شود و کاربرد آن راحت‌تر است. این رنگ دوام بالایی دارد و به بیشتر مواد می‌چسبد.
  • رنگ روغنی بهتر به سطوح می‌چسبد و در صورتی به کار می‌رود که بخواهید لایه‌های قبلی رنگ روغنی را رنگ‌آمیزی کنید. نقطه‌ضعف رنگ روغنی این است که تمیز کردن آن سخت‌تر است و به تینر رنگ یا روغن معدنی نیاز دارد.

وقتی نوع رنگ مناسب پروژه را انتخاب کردید، باید سطح درخشندگی آن را از بین مات تا براق انتخاب کنید. هرچقدر درخشندگی رنگ بیشتر باشد، رنگ براق‌تر است.

چند قانون کلی در مورد درخشندگی:

  • رنگ هر چقدر مات‌تر باشد نواقص سطح را بهتر پوشش می‌دهد
  • رنگ مات رتوش کردن را راحت‌تر می‌کند
  • رنگ‌آمیزی هر چقدر براق‌تر باشد، دوام بیشتری دارد
  • معمولا هر چقدر درخشندگی بیشتر باشد، سطح بیشتر قابل شست‌وشو و مالیدن است

با استفاده از این مهارت‌ها و نکات می‌توانید بیشتر پروژه‌های نجاری پایه رو بدون خریدن ابزارهای مختلف انجام دهید. دنبال کردن کانال‌های یوتیوب مربوط به ساخت لوازم خانگی و همچنین کانال‌های نجاری یک شروع خوب است. بعلاوه اگر بخواهید نجاری را تست کنید و ببینید که آیا به آن علاقه دارید یا نه هم، یاد گرفتن این مهارت‌ها برای شروع کار بسیار به شما کمک خواهد کرد.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید