خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۷ دلیل برای اینکه چرا قرض گرفتن پول بد است

قرض گرفتن

یک کمی قرض گرفتن کسی را نکشته، کشته است؟ همه چیز از همین جمله شروع می‌شود. شما تنها کمی از اعتبارتان خرج می‌کنید، اما تا چشم بهم می‌زنید خواهید دید که میلیون‌ها تومان به زیر قرض و بدهی رفته‌اید.

اما واقعا آیا با کمی پول قرض گرفتن یا حتی با زیاد قرض کردنش مشکلی هست؟ بله، خیلی هم هست! با واگویه همراه شوید تا شما را با ۷ مشکلی که قرض گرفتن پول برای شما ایجاد می‌کند آشنا کنیم.

۱. شما را ترغیب می‌کند بیشتر از حد توانتان خرج کنید

قرض کردن پول این شکلی است که شما را وسوسه می‌کند همین طور پول خرج کنید، حتی اگر نتوانید از پس بازپرداختش بر بیایید. یک بخش جذاب قرض گرفتن این است که می‌توانید همین حالا با خرید چیزهای جدید، از نظر روحی مشعوف شوید، بدون اینکه مجبور باشید الان پول‌هایتان را از دست بدهید.

شاید اینطور به نظرتان برسد که شما چیزهای جدیدی را به ازای هیچ چیز بدست آورده‌اید. اما در آخر، بالاخره این قرض یقه‌ی شما را خواهد گرفت، و آنگاه دیگر حس خوبی برایتان وجود نخواهد داشت.

۲. قرض گرفتن پول هزینه بردار است

زمانی که از اعتبار خود خرج می‌کنید یا اوراق مربوط به درخواست وام را تکمیل می‌نمایید، بنظر می‌رسد که قرض گرفتن پول، مفتکی است! اما اینطور نیست. در واقعیت، شما برای قرضی که می‌گیرید، هزینه می‌کنید؛ و این هزینه بصورت بهره و یا سود شکل می‌گیرد.

هرچقدر عدد این بهره بالاتر باشد، مبلغی که در نهایت بعنوان بازپرداخت قرض یا وام خود باید پرداخت کنید نیز بیشتر خواهد شد. همچنین زمان بیشتری طول خواهد کشید تا قرض خود را کاملا تسویه نمایید، و بابت هر قسط نیز فشار بیشتری را باید تحمل کنید.

در این بین، تنها استثنایی که وجود دارد، مربوط به وام‌های بدون بهره یا قرض‌الحسنه است. اما این وام یا قرض‌ها محدودند، و حتی اگر در بازپرداخت آنها نیز کوتاهی کنید می‌توانید اعتبار خودتان را از دست بدهید.

۳. قرض کردن می‌تواند درآمد آینده شما را از بین ببرد

هر وقت شما وام می‌گیرید، از اعتبارتان خرج می‌کنید، و یا چیزی را بصورت اقساط خریداری می‌کنید؛ در حقیقت از پولی که در آینده امیدوارید کسب کنید، قرض کرده‌اید. چرا که بلافاصله از ماه آینده، باید بدهی‌های خود را که بعضا به صورت اقساط برای شما تعریف شده، از طریق درآمد خود و خانواده پرداخت نمایید.

آیا دوست دارید پولتان را بابت چیزی پرداخت کنید که مصرفش کرده‌اید و دیگر حالا ارزشی برایتان ندارد؟ خیلی وضعیت سختی است!

۴. با قرض گرفتن، بیش از ارزش چیزی که می‌خرید پول می‌دهید

به طور مثال اگر یک ست مبلمان اتاق نشیمن به قیمت ۱۰ میلیون تومان را بصورت اقساط ۱۲ ماهه و با ۲۰٪ بهره خریداری نمایید، تقریبا باید بیش از حدود ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بیشتر از ارزش واقعی مبلمانی که خریداری کرده‌اید پرداخت نمایید. از سوی دیگر هرچقدر تعداد ماه‌های بازپرداخت بیشتر شود هم، مبلغ نهایی که باید بازگردانید بیشتر خواهد شد.

۵. داشتن بدهی شما را از رسیدن به اهداف مالی‌تان باز می‌دارد

پرداخت‌های ماهیانه که بابت قرض‌هایتان باید بپردازید، مقدار پولی که می‌توانید خرج چیزهای دیگر کنید را محدود می‌کند؛ البته صرفا زمان بازنشستگی‌تان مورد نظر نیست، بلکه سفری که همیشه دوست داشته‌اید بروید یا حتی هدایای سال نو که برای خانواده‌تان می‌خواستید بخرید هم تحت تاثیر این محدودیت مالی قرار می‌گیرند.

هرچه بیشتر مقروض باشید، هر ماه هم باید بیشتر پول بپردازید، و نتیجتا بابت چیزهای دیگر کمتر خواهید توانست خرج کنید. قرض و بدهی، تا سالیان سال جلوی رشد مالی شما را خواهد گرفت.

۶. قرض گرفتن باعث ایجاد استرس و مشکلات پزشکی جدی می‌شود

وقتی که قرض دارید، سخت است که نگران پرداخت اقساط خود نباشید، یا اینکه مدام چک نکنید چقدر تا انتهای اقساط‌تان باقی مانده است. استرسی که به واسطه پول قرض گرفتن بوجود می‌آید، می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های خفیف تا شدیدی همچون زخم معده، میگرن، افسردگی و یا حملات قلبی شود.

۷. ممکن است به زندگی زناشویی شما آسیب بزند

داشتن بدهی، بر روی خرج و مخارج خانواده شما فشاری غیر ضروری وارد می‌کند، و باعث می‌شود تا احساس امنیت مالی برای همسر و فرزندان شما از بین برود. همچنین بدهی، باعث شروع جر و بحث در مورد اینکه چه کسی مسبب بوجود آمدن این بدهکاری بوده نیز می‌شود.

بین شما مشاجره‌ای ایجاد خواهد شد مبنی بر اینکه چه کسی مسئولیت این بدهی‌های روی هم انباشته شده را بر عهده دارد، اصلا بدهی زیاد برای خانواده ما یعنی چقدر و… نهایتا این دعواها می‌تواند تشدید شده و منجر به جدایی شود.

شما چقدر دلایلی که در مورد بدی قرض گرفتن پول بر شمردیم را مهم می‌شمارید؟ آیا بنظر شما وام گرفتن، قرض کردن پول، یا رفتن زیر بار بدهی اتفاق بدی است؟ لطفا نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید، و یادتان هم نرود که این مقاله را با دوستان خودتان به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید