خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

برای تقویت حافظه خود این ۱۰ روش را امتحان کنید

بهبود حافظه

آیا به دنبال راه‌هایی برای تقویت حافظه خود می‌گردید؟ این مطلب مخصوص شما نگارش شده است. مغز انسان، دارای توانایی‌های خارق‌العاده‌ایست. و یکی از آنها، توانایی تطبیق با شرایط و یادگیری در سنین مختلف است.

البته خیلی‌ها معتقدند که مغز انسان با افزایش سن، عملکردش کاهش پیدا می‌کند و دیگر مانند سنین جوانی، کارایی مناسبی از خود نشان نمی‌دهد. در اینباره باید بگوییم که خب، البته اگر این موضوع در مورد همه هم صدق کند، باید بدانید که فقط این یک پارامتر نیست که در کارایی مغز انسان تاثیرگذار است، بلکه سبک زندگی شما نیز نقش خیلی مهمی ایفا می‌کند.

اینکه شما چه می‌خورید، مواد مخدر مصرف می‌کنید یا نه، کیفیت خوابتان چگونه است، و خیلی فاکتورهای دیگری که سبک زندگی شما را تعریف می‌کنند، همگی می‌توانند در کیفیت کارایی مغز شما تاثیرگذار باشند.

حالا برای اینکه شما حافظه‌ی قوی داشته باشید، یا بتوانید آنرا تقویت کنید، باید به این نگاه کنید که چگونه می توانید سلامت و توانایی کلی مغز خود را ارتقا بدهید. با واگویه همراه باشید تا در ادامه شما را با ۱۰ روش برای تقویت حافظه یا قدرت مغز آشنا کنیم.

۱. برای تقویت حافظه مغز خود را تمرین دهید

تمرین یا ورزش دادن به مغز، مغز شما را تشویق می‌کند تا در بالاترین سطح عملکردی خود قرار بگیرد. حافظه شما هم مانند عضلات بدنتان نیاز به تمرین دارند تا بتوانند از نهایت پتانسیل خود بهره ببرند. هرچقدر بیشتر از مغز و حافظه خود کار بکشید، پردازش اطلاعات توسط آنها قوی‌تر و سریع‌تر می‌شود. همیشه مغز خود را با بازی‌های فکری به چالش بکشید.

۲. سعی کنید روز کارتان متمرکز باشید

اگر تلاش کنید تا به صورت همزمان چند کار را باهم پیش ببرید، در عمل کند خواهید شد. در حالت عادی، زمانی که چندین کار را باهم انجام می‌دهید، مغز شما در ذخیره یا بازخوانی اطلاعات به مشکل خواهد خورد.

۳. برای تقویت حافظه ورزش کنید

درست است که تمرینات فکری و ذهنی برای مغز ما مفید است، اما به همان اندازه، ورزش کردن و تمرینات فیزیکی نیز برای سلامت مغز نقش مهمی ایفا می‌کنند. هنگام ورزش، خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز افزایش پیدا می‌کند، شرایطی که می‌تواند به بهبود حافظه فرد کمک شایانی کند. همچنین ورزش کردن باعث رشد و تحریک ارتباطات عصبی جدید در مغز هم می‌شود.

۴. به اندازه کافی بخوابید

اینکه شما چند ساعت نیاز  به خوابیدن دارید، در مورد هر فردی متفاوت است. اما این را بدانید که خواب کافی، در حفظ سلامت مغز و ظرفیت حافظه بسیار اهمیت دارد. مخصوصا، هنگامی که خواب شما عمیق می‌شود، تاثیر خواب دو چندان می‌شود.

۵. رژیم غذایی سالمی داشته باشید

اینکه چه چیزهایی می‌خورید و چه چیزهایی نه، کاملا در بهبود و نگهداری از حافظه شما نقشی اساسی بازی می‌کند. یک برنامه غذایی کامل، شامل سبزیجات، میوه، و چربی‌های مفید است. چنین برنامه غذایی، می‌تواند تاثیر مثبتی بر روی مغز شما داشته باشد. تلاش کنید تا اسیدهای چرب امگا۳ بیشتر مصرف کنید، و از مصرف شکر و کربوهیدرات بپرهیزید.

۶. از استرس فراری باشید

درست است که بخاطر سبک زندگی امروزی به طور کامل نمی‌توان از استرس در امان بود، اما تا جایی که می‌توانید از آن فراری باشید. سعی کنید در طول روز کارهایی که باعث کنترل بیشتر شما بر استرس می‌شوند را انجام دهید، کارهایی مثل ورزش، مدیتیشن، استراحت‌های پیاپی و غیره.

۷. برای تقویت حافظه خود، بخندید

نیاز به گفتن ندارد که خنده بر هر درد بی درمان دواست. زمانی که شما می‌خندید، استرس از شما دور شده، نگرانی‌ها از خاطرتان رفته، و بخش‌هایی از مغزتان که مربوطه به حافظه و خلاقیت هستند فعال شده و ارتقا پیدا می‌کنند.

۸. مکمل‌های مناسب مصرف کنید

می‌توانید تحت نظر پزشک خود، از مکمل‌هایی که برای تقویت حافظه تولید شده‌اند را مصرف کنید. مثلا، مکمل‌هایی که حاوی برگ‌های کهن دار یا جینکو هستند، برای مغز و حافظه، و از طرف دیگر برای فشار خون مفیدند.

۹. مهارت‌های جدید یاد بگیرید

چه چیزهایی را همیشه دوست داشتید یاد بگیرید؟ نواختن پیانو، تنیس، یا زبان فرانسه؟ برای یادگیری آنها برنامه ریزی کنید! فعالیت‌هایی مانند یادگیری علوم جدید، سلامت مغز شما را افزایش داده، از زوال عقل جلوگیری می‌کند و استرس شما را کاهی می‌دهد.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید