خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۷ مرحله برای انجام برنامه ریزی

برنامه ریزی

همه ما تمایل داریم تا یک زندگی ایده‌آل داشته باشیم، همه کارهایمان منظم و مرتب انجام شود، به موقع بر سر قرارهایمان برسیم، به موقع بخوابیم، به موقع بیدار شویم، و همان زمانی که باید، به اهدافمان دست یابیم.

خب، طبیعتا همانطور که احتمالا خودتان هم از آن با خبر هستید، اولین کاری که باید انجام دهیم تا چنین اتفاق‌های خوبی برایمان بیفتد، برنامه ریزی است. ما در این مطلب به شما خواهیم گفت که چگونه در هفت مرحله، به سادگی برای خود و زندگی‌تان برنامه ریزی کنید. ادامه مقاله را از دست ندهید.

اهداف کلی‌تان را بنویسید

اول از همه، خیلی مهم است که اهدافتان را بنویسید. خیلی از ما همین الان هیچ هدف مشخصی را در ذهنمان متصور نیستیم، پس خوب است که کمی در این مورد بیندیشیم، اهداف کلی‌مان را مشخص کنیم، و برای اینکه همیشه جلوی چشم‌هایمان باشد و هیچوقت از آنها غافل نشویم، آنها را یادداشت کنیم. این اولین مرحله از برنامه ریزی شخصی ماست.

برای اینکه کارتان ساده شود، می‌توانید با پاسخ به این سوالات کنجکاوی ذهنتان را برانگیزید: تصمیم دارید امسال چقدر پول در بیاورید؟ سال بعد چطور؟ تصمیم دارید چه سبک زندگی‌ای برای خود و خانواده‌تان انتخاب کنید؟ به نظر شما سلامتی چگونه است و شما برای سلامت خود و خانواده‌تان چه هدفی دارید؟

چشم‌انداز خود را مشخص کنید

حالا وقتش رسیده که بدون اینکه خیلی فکر کنید، تنها در ۳۰ ثانیه سه هدف مهم زندگی خودتان را نام ببرید و آنها را بنویسید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا تصویر واضحی از اینکه از زندگی چه می‌خواهید برایتان روشن شود.

جزئیات اهداف خود را بنویسید

حالا باید اهدافی که برای خود و زندگی خودتان در نظر گرفتید را با جزئیات هرچه بیشتر بشکافید. چیزی که باید در نظر داشته باشید، این است که سعی کنید اهداف خود را به صورت مثبت بنویسید. مثلا، بجای اینکه بنویسید نمی‌خواهم دیگر ورزش را ترک کنم، بنویسید برای همیشه هر هفته ۳ روز ورزش خواهم کرد.

در برنامه ریزی خود مهلت تعیین کنید

برای دستیابی به اهداف خود مهلت تعیین کنید، و تلاش کنید تا پیش از اینکه به زمان مقرر برسید، به هدف خود دست یابید. این کار، کمک می‌کند تا از به عقب انداختن کارهایتان جلوگیری به عمل آید.

مشکلات را بیابید

چه موانع و مشکلاتی در گذشته باعث شدند تا نتوانید به اهدافتان دست پیدا کنید؟ آنها را شناسایی کنید، آنگاه برای غالب شدن بر آن مشکلات، به دنبال راه حل باشید. مثلا ممکن است به فراگیری مهارت‌های جدیدتری نیاز داشته باشید.

گام به گام پیش روید

تمام اهداف و برنامه‌های خود را دسته‌بندی کرده، و هر روز را به تحلیل و بررسی یکی از آنها اختصاص دهید. اهداف کوتاه مدت و جزئی را برای نیل به اهداف مهمتان مشخص کنید، و هر روز یکی از آنها را اجرا کنید. مثلا امروز پنج دقیقه زودتر به رختخواب بروید.

تکرار، تکرار، تکرار

دستیابی به موفقیت، چیزی نیست جز تکرار عادت‌های خوب. کارهایی که هر از گاهی انجام می‌دهید اهمیتی ندارند، بلکه کارهایی که هر روز آنها را تکرار می‌کنید مهم هستند. پس، اهداف جزئی و کارهای روزانه‌ای که برای دستیابی به اهدافتان مشخص کرده‌اید را هر روز تکرار کنید. همچنین می‌توانید جملات مثبت و تاکیدی را انتخاب کرده، و هر روز در زمان خاصی آنها را با خود زمزمه کنید، تا انگیزه‌ی لازم برای پیشروی به سمت اهدافتان را در خود حفظ کنید.

نظر شما چیست؟ آیا در تعیین اهداف و برنامه ریزی برای دستیابی به آنها نکته‌ای هست که از قلم انداخته باشیم؟ لطفا نظرات خودتان را با ما و خوانندگان دیگر در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید