خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

۹ چیزی که اول از همه باید در زمینه سئو یاد بگیرید

سئو

وقتی بعنوان یک تازه‌کار به دنیای سئو پا می‌گذارید، شاید از انبوه چیزهایی که لازم است یاد بگیرید وحشت کنید. درست است که شما هم می‌توانید از جایی شروع کنید، و سئو را مرحله به مرحله یاد بگیرید، اما بعد از اینکه همه چیز را فرا گرفتید، باز هم باید خودتان را در مورد تاکتیک‌ها و استراتژی‌های جدیدی که بوجود می‌آید به‌روز نگاه دارید.

بسیار خب، قبل از اینکه گیج شوید، بگذارید به شما بگویم که سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو) از اجزای مختلفی تشکیل شده است، البته هر کدام از این اجزا به خودی خود پیچیده نیستند. اگر که سئو را به اجزایش بخش بندی کنید، آنوقت یاد گرفتنش برای شما ساده خواهد شد.

در ادامه‌ی این مطلب با من همراه شوید تا ببینیم کدام اجزا یا اصول سئو را برای شروع باید یاد بگیرید؟

۱. تصویر کلی که از سئو دارید

قبل از اینکه به سراغ ترفندها و تاکتیک‌ها بروید صبر کنید، و کمی درباره تصویر یا ایده کلی سئو یاد بگیرید. هدف از سئو این است که وب‌سایت خود را جوری بهینه کنید تا در جستجوهای مرتبط با حوزه کاری شما، جایگاه بالایی دریافت کند. برای این کار راه‌های مختلفی وجود دارد، اما همه‌ی این راه‌ها، برای بهبود اعتبار و ارتباط وب‌سایت شما در حوزه‌ی کاری مورد نظرتان است.

زمانی که از ارتباط صحبت می‌کنیم، یعنی اینکه وب‌سایت شما چه مقدار با عبارت جستجو شده مرتبط است (که در واقع با به کار بردن کلمات کلیدی و محتوایی که تولید می‌کنید بهبود پیدا می‌کند). و هنگامی که از اعتبار صحبت می‌کنیم، یعنی اینکه وب‌سایت شما از نظر گوگل چقدر قابل اعتماد است (که با لینک‌های ورودی به وب‌سایت شما، ذکر برند شما در محیط‌های مختلف، محتوای با کیفیت، و معیارهای ظاهری بهبود پیدا می‌کند).

۲. اعتبار دامنه و اعتبار صفحه

موضوع بعدی، اعتبار دامنه و اعتبار صفحه، و اینکه چگونه می‌توانند بر رتبه شما تاثیر بگذارند است که باید در موردش بدانید. ایده این است: اعتبار دامنه (Domain Authority) امتیازی است که توسط شرکت Moz به دامنه وب‌سایت شما اهدا می‌شود، و تعیین کننده این است که دامنه‌ی شما چقدر مورد اعتماد است.

این امتیاز، با احتساب تعداد لینک‌های ورودی به وب‌سایت شما (Inbound links) و همچین کیفیت آنها مشخص می‌شود. هرچقدر این عدد بالاتر باشد، تمام صفحات وب‌سایت شما، به احتمال بیشتری در نتایج جستجو جایگاه بالاتری را به خودشان اختصاص می‌دهند. اعتبار صفحه (Page Authority) هم مانند اعتبار دامنه است، با این تفاوت که امتیاز اختصاصی مربوط به یک صفحه‌ی مشخص است.

۳. بهینه‌سازی داخلی

بهینه سازی داخلی (On-Site SEO) مجموعه‌ای از تاکتیک‌های مختلف است؛ تاکتیک‌هایی که کمک می‌کنند وب‌سایت شما برای موتورهای جستجو راحت‌تر دیده شده و بهتر ایندکس شود. این تاکتیک‌ها که پیاده سازی آسانی دارند، شامل کارهایی مثل بهینه کردن عنوان صفحه (Page Title) و توضیحات متا (meta descriptions)، اطمینان از تمیز و مینیمال بون کدهای وب‌سایت، و تدارک دیدن محتوای با کیفیت و با کمیت مناسب برای هر صفحه و… است. 

۴. یادگیری اصول بازاریابی محتوا

با وجود اینکه بازاریابی محتوا (Content Marketing) در مقایسه با سئو یک استراتژی متفاوت است، اما بنظر من یک المان ضروری برای فرایند سئو به حساب می‌آید. فقط با تولید محتوای با کیفیت است که می‌توانید در گذر زمان، کلمات کلیدی مورد نظر خودتان را هدف قرار دهید و وب‌سایت خود را بر اساس آنها بهینه کنید، اعتبار کسب کنید، و بازدیدکنندگان وفادار به دست بیاورید. پس قبل از اینکه اجزای دیگر سئو را یاد بگیرید، حداقل باید مبانی و اصول بازاریابی محتوا بیاموزید.

۵. لینک سازی

یکی از تاکتیک‌های محبوب لینک سازی (Link Building) نوشتن پست مهمان در وب‌سایت‌های دیگر است، که در کنار لینک سازی مزایای دیگری هم برایتان دارد. هدف از تولید محتوا در وب‌سایت‌های غیر، این است که برند شخصی یا برند شرکت خودتان را بگسترانید، و اگر شانس هم با شما یار بود، صاحب بک لینک هم بشوید. بهرحال برای لینک سازی استراتژی‌های متعددی وجود دارد که باید آنها را یاد بگیرید و به خوبی بفهمید.

۶. اندازه گیری و تجزیه تحلیل

اگر یاد نگیرید که چطور نتایج اقدامات خودتان را اندازه گیری کرده و اعداد و ارقام به دست آمده را تفسیر کنید، و از تجزیه و تحلیل‌های بدست آمده چگونه رویکرد خودتان را تنظیم نمایید، نمی‌توانید در سئو عمیق شوید. هنوز که هنوز است، بهترین ابزار برای این منظور، Google Analytics است، مخصوصا اگر یک تازه کار هستید. کمی وقت بگذارید تا درباره متریک‌ها و گزارش‌های مختلف تجربه کسب کنید، و مقالات آموزشی مختلفی را هم برای یادگیری این ابزار بخوانید.

۷. تحقیق کلمات کلیدی

کلمات کلیدی خاص، دیگر آنقدرها هم که قبلا می‌دانستید اهمیت ندارند؛ چرا که گوگل حالا معانی و مفاهیم متون شما را می‌فهمد و درکش از محتوا تغییر کرده است. اما همچنان باید کلمات کلیدی اصلی یا head keyword ها (آنهایی که کوتاه هستند و زیاد جستجو می‌شوند) و کلمات کلیدی دنباله‌دار یا long-tail keyword ها (عبارات طولانی و محاوره‌ای، که کم جستجو می‌شوند) را شناسایی کنید، تا بتوانید روند تولید محتوای خودتان را تدوین کنید.

۸. سئوی فنی

سئوی فنی، ترسناک‌ترین جزء سئو است، اما خوشبختانه بخشی ضروری و اساسی نیست. اجازه ندهید که اسمش شما را بترسانید، با کمی مطالعه، حتی اگر دانش برنامه‌نویسی یا طراحی وب‌سایت هم نداشته باشید، باز هم می‌توانید سئوی فنی را فرا بگیرید. مثلا به سادگی یاد خواهید گرفت که چگونه فایل robots.txt را ویرایش کنید، یا اینکه چگونه sitemap خود را بسازید و کجا قرارش دهید.

۹. عیب‌یابی و تنظیمات

احتمالا در چند سال ابتدایی کار حرفه‌ای خودتان در زمینه‌ی سئو، شما هم مانند دیگران با خطاها و چالش‌هایی دست و پنجه نرم خواهید کرد؛ مثلا ممکن است به جایی برسید که دیگر رتبه‌ی وب‌سایت شما هیچ تکانی نخورد؛ یا مثلا ممکن است با محتوای تکراری (Duplicate Content) روبرو شوید، یا حتی ممکن است شاهد نوسانات جدی و شدید در رنکینگ وب‌سایت خود باشید. پس اگر می‌خواهید تا چنین مشکلاتی تلاش‌های شما را به باد ندهند، باید بدانید که چگونه آنها را تشخیص داده و رفعشان کنید.

الزامی نیست که این ۹ بخش را به ترتیبی که برایتان ذکر کردم یاد بگیرید، اما تقریبا می‌توان گفت ۹ مورد ابتدایی که باید یاد بگیرید همین‌ها هستند. وقتی اینها را یاد گرفتید، یک نفس عمیق خواهید کشید و ناگهان خواهید فهمید که سئو برای شما قابل دسترس شد است. و آنگاه زمان این رسیده تا برای عمیق شدن دانش خودتان در مورد سئو برنامه ریزی کنید.

شما چه مدت است که در زمینه سئو مشغول به فعالیت شده‌اید؟ چه منابعی را مطالعه کرده‌اید و از مواردی که بالا به آنها اشاره کردم، کدامشان را هنوز یاد نگرفته‌اید؟ لطفا تجربیات و نظرات خودتان را با من و خوانندگان دیگر به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید