خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

کارآفرینی چیست؟

کارآفرینی

ممکن است این روزها کلمه ی کارآفرینی را زیاد از اطرافیانتان شنیده باشید. در مجلات و روزنامه ها و برنامه های رادیویی و تلویزیونی بسیار دیده اید که افرادی با نام کارآفرین می آیند و راجع به اینکه چگونه کسب و کارشان را از یک جای کوچک شروع کردند و حال به چه موفقیت هایی رسیدند، صحبت می کنند. اگر شما هم می خواهید یک کارآفرین باشید و بدانید که دقیقا باید از کجا شروع کنید ابتدا باید راجع به مفهوم کارآفرینی بیشتر بدانید. در ادامه با مجله واگویه همراه باشید تا راجع به این مفهوم با هم مطالبی بخوانیم.

فعالیت های کارآفرینی به چه فعالیت هایی اطلاق می شود؟

یکی از مشخص ترین انواع کارآفرینی، ایجاد کردن و به راه انداخت کسب و کاری تازه است. به این نوع از کارآفرینی، ” استارتاپ ” نیز گفته می شود. ممکن است این واژه را نیز بسیار شنیده باشید. با گذشت زمان و از هنگامی که کارآفرینی برای دیگران به مفهومی قابل درک تبدیل شد، حوزه ی آن از کسب و کارها و مشاغل نیز فراتر رفته و حتی به حوزه های سیاسی و اجتماعی نیز رسیده است.

در واقع کارآفرینی شامل هر گونه فعالیتی است که فردی را درگیر شغلی کند. این فعالیت ها بسته به نوعشان و افکاری که در آن وجود دارد، متفاوت هستند. از یک کسب و کار بسیار کوچک بگیرید تا فعالیت های بزرگ و وسیعی که افراد زیادی را صاحب کار کرده و در واقع عده زیادی درگیر انجام آن هستند.

کارآفرین به چه کسی گفته میشود؟

فردی کارآفرین است که ویژگیهایی همچون ایده های جدید و خلاقیت زیاد داشته باشد. همچنین این شخص باید بسیار ریسک پذیر باشد و راه های جدیدی را امتحان کند. در واقع کارآفرین ها در دنیای امروزی و برای مشکلاتی که به وجود می آید، راه کارها و ایده های نو و جدیدی دارند. آنها با پرورش فکرشان می توانند مشاغل و کسب و کارهای جدیدی را به مردم و جامعه شان معرفی کرده و می توانند فرصت های شغلی و رشدی که در آنها وجو دارد را به موقع تشخیص بدهند.

سرمایه‌ی اولیه یک کارافرین از کجا می آید؟

اگر کارآفرینی در یک حوزه ی کوچک و انفرادی باشد، طبیعتا هیچ سرمایه گذار عاقلی بر روی آن سرمایه گذاری نخواهد کرد. اما اگر سود آور بوده و در طول زمان پتانسیل رشد و پیشرفت داشته باشد، قطعا خیلی از سرمایه گذاران حاضرند بر روی آن سرمایه گذاری کنند. به طور کلی دو دسته سرمایه گذار وجود دارد، یکی سرمایه گذاران “فرشته” و دیگری سرمایه گذاران “خطرپذیر”. این قبیل سرمایه گذاران قادرند نیاز های فردی که می خواهد یک کسب و کار جدید راه بیندازد و برای اول کارش، پولی ندارد را تامین کنند.

سرمایه‌گذار ریسک‌پذیر با مدیریت فعالانه و برنامه‌ریزی در توسعه مدل‌های راهبردی، در کسب‌وکار هدف و ارزش افزوده و افزایش قیمت سهام این شرکت‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. رونق و توسعه فعالیت‌های سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر موتور محرکه و محور اصلی رشد محصولات جدید و نوآوری در عرصه فناوری است.
در واقع این سرمایه گذاران هستند که وجودشان کار یک کارآفرین را رقم میزند چرا که اینها یکی از مهمترین منابع مالی کارآفرینان می باشند.

در ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۰ سرمایه گذارانی حدود ۲۰ میلیارد دلار را در ۶۱۰۰۰ شرکت نوپا سرمایه گذاری کردند. در واقع این میزان سرمایه گذاری توسط اشخاصی که بیشتر هم حقیقی هستند، نشان از اهمیت و عمق این موضوع خصوصا در کشور آمریکا داشته است.

کارآفرینی درون سازمانی چیست؟

کارآفرینی امروزه نقشی پررنگ تر در جهت رشد و پیشرفت مشاغل گوناگون ایفا می کند. در واقع کارآفرینی به بخشی جدایی ناپذیر از مشاغل سازمانی ایجاد شده است. اما کارآفرینی درون سازمانی به فعالیت های کارآفرینانه ای که در داخل شرکت ها و یا سطح وسیعتری از مشاغل وجود دارد، اطلاق می شود. این شکل از کارآفرینی پایه ایست برای ایجاد شرکت های “اشتقاقی” و یا ” spin-off” ؛ این شرکت ها، شرکت هایی هستند که یک بخش کوچکی به ظاهر از اصل شرکت جدا شده و فعالیت مستقلانه ای را در پیش می گیرد، اما همچنان زیرمجموعه و جزئی از شرکت اولیه بوده است.

امروزه در سراسر جهان شرکت های زیادی هستند که به اهمیت کارآفرینی دورن سازمانی پی برده اند و لزوم استفاده از آن را درک کرده اند. شرکت هایی نظیر گوگل، که این امکان را به کارکنانش داده تا بخشی از وقت خود را بر روی این گونه فعالیت ها و پروژه های خلاقانه بگذارند.

نوآوری تدریجی چیست؟

در مبحث کارآفرینی با یک واژه ی مهم سروکار داریم و آن ” نوآوری تدریجی” می باشد. این مفهوم بدین معنیست که راه و روش های جدید و تغییراتی بر روی مدل کسب وکار و یا تکنولوژی های موجود، ایجاد می شود. در واقع فعالیت هایی که بر پایه ی نوآوری تدریجی انجام می شوند، هدفشان بهبود شرایط است. یکی از شرکت هایی که از نوآوری تدریجی به مراتب استفاده کرده است، تویوتا می‌باشد.

تویوتا در فرآیند تولیدش بر این نکته تاکید دارد که تولید “به هنگام” انجام دهد. یعنی تولیدی که فقط بر اساس یک نیازی و در زمان و تعداد مشخصی انجام شود. این مساله پیامدهای بسیار مثبتی از قبیل کم کردن تولید ضایعات، هماهنگی بیشتر میان بخش های تولیدی، پیشگیری از هدررفتن هزینه و نهایتا افزایش بهره وری دارد.

تخریب خلاق چیست؟

یکی دیگر از مهمترین مفاهیمی که در بحث کارآفرینی با آن سروکار داریم، ” تخریب خلاق” می باشد. یک اقتصاددان آمریکایی به نام “شومپیتر” اولین بار این مفهوم را مطرح کرده که برگرفته از تفکرات مارکس می باشد. در واقع تخریب خلاق، به نوآوریهای اقتصادی و چرخه ی کسب وکار دلالت دارد. به عقیده ی شومپیتر داشتن تفکرات خلاقانه باعث رشد و بهبود اقتصادی در طولانی مدت می شود. اگر بخواهیم واضح تر بگوییم، اینکه هرروزه محصولات جدیدی تولید می شود و راه و روش های نوینی به وجود می آید، در رونق کسب و کارها تاثیر بسزایی داشته و منجر به فروش بیشتر یک محصول می شود. نهایتا این موارد باعث پیشرفت اقتصادی در یک جامعه می شود.

مثلا در فرآیندهای صنعتی اگر دقت کرده باشید، وقتی یک محصول جدیدی به بازار می آید، قطعا محصولات قدیمی تر کنار رفته و جای خود را به آنها می دهند. این دقیقا علتیست که شومپیتر به این خاطر از واژه ی تخریب استفاده کرده است؛ چرا که انگار محصولات قدیمی تر تخریب شده و دیگر به درد بخور نیستند. به طور مثال گوشی های آیفون که امروزه تمام جهان را پر کرده اند، با این قصد و نیت به بازار آمدند.

امیدواریم که مطلب فوق برای شما مفید واقع شده باشد. شما چه فکر میکنید؟ آیا می توانید در حوزه ی تخصصی خودتان کسب و کاری کوچک راه انداخته و به یک کارآفرین تبدیل شوید؟ لطفا نظرات و تجربیاتتان را با ما و دیگر خوانندگان مجله واگویه در میان بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید