خبرنامه ایمیلی

بیوگرافی

انوشه انصاری کیست؟

انوشه انصاری کیست؟ 1

انوشه انصاری مهندس، تاجر و پیشگام فضایی ایرانی-آمریکایی است. او در سال ۲۰۰۶ زمانی که اولین زن گردشگر فضایی خصوصی، اولین فرد ایرانی تبار در فضا و اولین زن مسلمان در فضا شد، تاریخ را ورق زد. سفر پیشگامانه او به ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) دوره جدیدی از پروازهای فضایی خصوصی را آغاز کرد و شور و شوق آموزش و نوآوری را در میان زنان و دختران جوان در سراسر جهان برانگیخت.

سفر انصاری به فضا فقط یک ماجراجویی شخصی نبود. این اتفاق گواهی بر قدرت رویاها و جستجوی دانش بود. روحیه تزلزل ناپذیر او الهام بخش میلیون ها نفر در سراسر جهان شد و راه را برای نسل های آینده، کاشفان و مبتکران هموار کرد.

در این نوشته، کمی بیشتر با انوشه انصاری و سفر شگفت انگیز او آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید تا کاوشی جذاب در مورد این زن خارق‌العاده را آغاز کنیم که جرأت داشت فراتر از مرزهای زمین رویاپردازی کند!

مهاجرت، تحصیلات و شغل انوشه

انصاری در سال ۱۹۸۴ در نوجوانی از ایران به آمریکا مهاجرت کرد. او مدرک کارشناسی خود را سال ۱۹۸۸ در رشته ی مهندسی الکترونیک و کامپیوتر از دانشگاه جورج میسون و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی برق خود را از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد، و همان زمان به طور تمام وقت مشغول کار در شرکت MCI Communication بود.

در سال ۱۹۹۳ انوشه انصاری، همسرش حمید انصاری و برادر شوهرش امیر انصاری، با همکاری هم شرکت Telecom Technologies را بنیانگذاری کردند. در سال ۲۰۰۰ شرکت Sonus Networks آن را به قیمت تقریباً ۵۵۰ میلیون دلار خرید.

علاقه ی انصاری به کاوش های فضایی پیش از پرواز به فضا مشهود بود. در سال ۲۰۰۲ انصاری و برادر شوهرش یک مبلغ چند میلیون دلاری را به بنیاد X Prize کمک کردند، این سازمان غیرانتفاعی مسابقاتی را برای ترویج نوآوری هایی که به بشر سود می‌رسانند برگزار می‌کند.

از این هدیه‌ی خانواده‌ی انصاری برای تأمین جایزه ی Ansari X Prize استفاده شد، این جایزه یک پاداش ۱۰ میلیون دلاری برای اولین شرکت خصوصی بود که یک فضاپیمای چندبار مصرف همراه با سرنشین را دوبار ظرف مدت دو هفته به فضا ارسال کند. در سال ۲۰۰۴ شرکت توسعه هوافضای اسکیلد کامپوزیتس موهاوی با فرستادن SpaceShipOne که توسط طراح آمریکایی برت روتان طراحی شده بود، این جایزه را برنده شد.

تصمیم انوشه انصاری برای سفر به فضا

انوشه انصاری تصمیم گرفت با شرکت Space Adventures که در زمینه‌ی گردشگری فضایی فعالیت می‌کند به فضا پرواز کند. با اینکه متن دقیق قرارداد به صورت عمومی منتشر نشد، تخمین زده می‌شد که انصاری حدود ۲۰ میلیون دلار برای مشارکت در این مأموریت پرداخت کرده بود! در اوایل سال ۲۰۰۶ آموزش پرواز به فضا را در استار سیتی روسیه آغاز کرد که در اصل پشتیبانی برای انوموتو دای سوکه، بازرگان ژاپنی بود. وقتی انوموتو به دلایل پزشکی از حضور در مأموریت باز ماند، انصاری جایگزین او در گروه پرواز سایوز TMA-۹ شد.

انصاری در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ با فرماندهی میخائیل از روسیه و مایکل لوپز، مهندس پرواز اهل آمریکا، به فضا پرواز کرد. در ۲۰ سپتامبر ۲۰۰۶ فضاپیمای آنها به ایستگاه فضایی بین المللی متصل شد و انصاری ۸ روز را در آنجا گذراند.

انوشه انصاری در فضا

هنگامی‌که در ایستگاه فضایی بود، مجموعه‌ای از آزمایش های مربوط به فیزیولوژی انسان را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد، از تلویزیون ملی ایران در یک برنامه ی اخترشناسی با او مصاحبه شد، و گزارش‌ها و پرسش و پاسخ هایی را بر روی وبلاگ خود قرار می‌داد (به همین خاطر اولین کسی بود که در فضا وبلاگ نویسی را انجام داد). او در ۲۹ سپتامبر ۲۰۰۶ سوار بر سایوز TMA-۸ به زمین برگشت و در قزاقستان فرود آمد.

انصاری بعد از تکمیل مأموریت به کار به عنوان بازرگان و کارآفرین ادامه داد. در سال ۲۰۰۶ او شرکت فناوری های دیجیتال پرودیا سیستمز را پایه گذاری کرد، و به عنوان اولین مدیر عامل شرکت مشغول به کار شد. پرودیا شراکت خود را با شرکت Space Adventures و سازمان فضایی فدرال روسیه برای ساخت ناوگانی از فضاپیماهای زیرمداری برای مقاصد تجاری، اعلام کرد.

اولین زن کاوشگر فضایی

در ۱۸ سپتامبر ۲۰۰۶ انوشه انصاری به عنوان اولین زن کاوشگر فضایی خصوصی در تیتر خبرهای جهان قرار گرفت. انوشه نام خود را به عنوان چهارمین کاوشگر خصوصی که به فضا سفر کرد و اولین فضانورد ایرانی تبار در تاریخ ماندگار کرد.

انوشه یک کارآفرین سریالی و هم بنیانگذار و رئیس شرکت پرودیا سیستمز است، شرکتی که دسترسی به اینترنت را برای تمام مشتریان فراهم می سازد و تجربه ی زندگی دیجیتال را به شکل قابل توجهی تغییر داده و تسهیل می کند. پیش از تأسیس این شرکت، انوشه به عنوان هم بنیانگذار و مدیر عامل شرکت Telecom Technologies مشغول به کار بود. این شرکت در سال ۲۰۰۰ با موفقیت با شرکت Sonus Networks ادغام شد.

انوشه و خانواده اش برای کمک به تجاری کردن صنعت فضایی، هزینه ی جایزه ی Ansari X Prize را تقبل کردند، که یک جایزه ی نقدی ۱۰ میلیون دلاری برای اولین سازمان غیر دولتی بود که یک فضاپیمای چندبار مصرف دارای سرنشین را دو بار در مدت دو هفته به فضا بفرستد.

انوشه در نوجوانی و بدون دانش زبان انگلیسی به آمریکا مهاجرت کرد. او مدرک مهندسی الکترونیک و کامپیوتر خود را از دانشگاه جورج میسون، و مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته ی مهندسی برق از دانشگاه جورج واشنگتن دریافت کرد. او دکترای افتخاری از دانشگاه فضایی بین المللی نیز دارد. در حال حاضر او مشغول تحصیل برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد اخترشناسی دانشگاه سوین برن است.

انوشه یکی از اعضای بنیاد X Prize و همچنین عضو هیئت امنای آن است. او از اعضای دائمی انجمن کاوشگران فضایی و همچنین هیئت مشاوران پروژه ی «معلم ها در فضا» است. او افتخارات زیادی کسب کرده است که برخی از آنها عبارتند از: رهبر جوان جهانی در انجمن اقتصادی جهان، جایزه ی ملی زن کارآفرین برتر، جایزه ی کارآفرین برتر دانشگاه جورج میسون، جایزه ی دستاورد برجسته ی علمی دانشگاه جورج واشنگتن، و جایزه ی کارآفرین برتر سال شرکت ارنست اند یانگ در حوزه ی جنوب غرب.

شرکت Telecom Technologies در زمان رهبری او به عنوان یکی از ۵۰۰ شرکت در حال رشد سریع مجله ی Inc و ۵۰۰ شرکت فناوری سریع Deloitte & Touche انتخاب شد. او در حال حاضر تلاش می کند تا با کمک سازمان هایی مثل X Prize، ASHOKA و بنیاد اجتماعی PARSA کارآفرین های اجتماعی را به ایجاد تغییر اساسی در جهان ترغیب کند.

بیوگرافی انوشه انصاری

او بر این باور است که کلید آینده ی بهتر برای بشریت در دست نسل جوان است، و ما وظیفه داریم ابزارهای مناسب را از طریق آموزش و نیز الگوی خوب بودن برای آنها، در اختیارشان قرار دهیم. با این همه، انوشه همیشه از گاندی که یکی از قهرمانان زندگی شخصی او است نقل قول می کند که «همان تغییری باشید که دوست دارید در جهان ایجاد شود.»

نقل قول‌هایی از انوشه انصاری

اگر مردم بتوانند زمین را از این بالا، بدون مرزها و بدون تفاوت نژادی یا مذهبی ببینند، دیدگاهی کاملاً متفاوتی خواهند داشت. وقتی زمین را از آن زاویه می‌بینید، نمی‌توانید به خانه یا کشور خود فکر کنید. تنها چیزی که می توانید ببینید یک زمین است…

ساعت‌ها به ستاره‌ها خیره می‌شدم و به این فکر می‌کردم که بیرون از زمین چه خبر است؟ گاهی فکر می کردم شاید دختر دیگری مثل من در سیاره ای دیگر وجود داشته باشد که به ستاره ها خیره شده و به همان چیزی که من فکر می‌کنم فکر می کند.

امیدوارم به همه، به ویژه زنان و دختران جوان در سراسر جهان، مخصوصا در خاورمیانه که برای زنان فرصت‌های مشابه مردان فراهم نیست، الهام بخش باشم که از رویاهای خود دست نکشند و آنها را دنبال کنند.

کاری را پیدا کنید که از آن لذت می برید، دوستش دارید و به آن علاقه‌مندید. آنگاه هرچه دارید را برای موفقیت در آن کار اختصاص دهید. در این حالت فکر می کنم با اشتیاق و فداکاری، هیچ کاری وجود نداشته باشد که نتوانید به انجام برسانید.

من معتقدم دیدن زمین به شکل یک توپ آبی کوچک در اقیانوس تاریک و وسیع فضا، دیدگاه جدیدی در مورد زندگی و آنچه مهم است به شما می‌دهد. می‌توانید ببینید که ما در مقایسه با جهان چقدر کوچک هستیم و زندگی ما چقدر شکننده است!

۲ دیدگاه

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید