خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

۵ راه حل برای بهبود مدیریت مالی شخصی

مدیریت مالی شخصی

مدیریت مالی شخصی مساله بسیار مهمی است که متاسفانه در سیستم آموزشی ایران و در مدارس ما، در اینباره هیچ آموزشی به افراد داده نمی‌شود. دانشمندان در تحقیقی به این نتیجه رسیده اند که ۵۸ درصد از مردم هیچ فکر و تدبیری برای آینده و دوران باز نشستگی خود ندارند!

طبق بررسی های ماری آمتندبیآماری، بیشتر مردم معتقدند که با حدود ۳۰۰ هزار دلار، قادرند دوران بازنشستگی‌شان را به خوبی سپری کنند. پس بهترین راه حل این است که از همین امروز به فکر روزهای سالخوردگی باشید و بتوانید مبلغی را هر روز هرچقدر هم اندک، پس انداز کنید. اما سوال این است که چگونه؟

۱. اول پس‌انداز کنید، بعد هزینه کنید

باید سعی کنید در همان ابتدای ماه حتی شده مبلغی کم را در حسابی جداگانه پس انداز کنید. این به این معنی نیست که خودتان را محدود کرده و از خیلی چیزها چشم پوشی کنید، بلکه فقط باید همه چیز را زیر نظر بگیرید. باید هزینه‌ها و تمامی دخل و خرجتان را روی کاغذ آورده و آخر ماه آنها را جمع بزنید و با هزینه‌ای که از ابتدای ماه در نظر گرفته اید تطابق دهید.

۲. پرداختی‌های خود را بنویسید

این اصل مهم را به یاد داشته باشید، باید آخر هر ماه تمام خرج هایی را که کرده‌اید یادداشت کنید. از هر چیز ریز و درشتی که هست؛ از اجاره خانه بگیرید تا قبض‌ها و مواد غذایی و… هر هزینه و هر خرجی که می‌کنید را یادداشت کنید. آنوقت، مجددا در آخر ماه اگر مبلغی از حقوقتان اضافه آمد باید آن را به حساب پس انداز خود منتقل کنید، نه اینکه برایش نقشه بکشید!

۳. بودجه بندی دقیقی انجام دهید

باید قبل از اینکه تمام دخل و خرجتان را بنویسید، یک بودجه بندی دقیق بر اساس درآمدتان انجام دهید، نه بر اساس آن چیزهایی که دوست دارید داشته باشید یا مصرف کنید. بودجه‌ی شما باید همه‌ی خرج هایی که در بالاتر ذکر شد را در بر بگیرد.

فراموش نکنید که مهم ترین مورد در بودجه‌بندی باید مبلغی برای پس انداز باشد. هر چقدر که در توانتان است. باید دقت داشته باشید که اگر ماه به ماه صرفه جویی کرده، نهایتا مبلغ بیشتری برایتان باقی می‌ماند.

بیشتر مردم چون برنامه‌ای برای خرج هایشان ندارند، و یا اگر هم دارند به آن عمل نمی‌کنند، در آخر ماه با کمبود پول مواجه شده و دیگر حتی نمی‌توانند پولی برای خود پس انداز کنند. اگر می‌خواهید در آینده دست به دامان دیگران و یا اسیر قرض و وام نشوید، باید سعی کنید هوشمندانه عمل کرده و طبق نظر کارشناسان مالی، درصدی از درآمدتان را پس انداز کنید.

بهتر است این کار را در ابتدای ماه انجام دهید تا اگر به مشکلی خوردید سعی کنید آن را کنترل کرده و راهی برایش بیندیشید. این خیلی بهتر است از اینکه نتوانید برای خود پس اندازی داشته باشید!

۴. به هزینه‌ها واقع گرایانه نگاه کنید

باید سعی کنید هر پولی را که هزینه کرده اید، حتی اگر خارج از برنامه تان باشد؛ آن را یادداشت کرده و اگر اضافه بر نیازتان بوده، خود را سرزنش کنید! چرا که نباید خارج از چارچوبی که برای خود تعیین کرده‌اید خرج کنید.

این که سعی کنید همیشه برنامه ریزی داشته و طبق آن عمل کنید، باعث می‌شود با خودتان روراست شوید و البته سعی کنید پول‌هایی را که پس انداز کرده‌اید، وسوسه نشوید که خرجشان کنید. چرا که همین پول‌ها در آینده به شما کمک می‌کنند سرمایه‌ای برای خودتان داشته باشید.

۵. بودجه خود را بصورت دوره‌ای بررسی کنید

سعی کنید مدام بودجه بندی خود را بررسی کنید. این کار باعث می‌شود هوش مالی شما تقویت شود. خیلی‌ها عادت دارند هزینه‌هایی کنند که واقعا لازم نیست، یا جزو نیازهای اساسی‌شان نیست. اما شما باید بصورت هوشمندانه اینطور هزینه‌ها را کشف کنید، و این رویکرد را کنار بگذارید.

همیشه یادتان باشد که در زندگی، شرایط اضطراری پیش خواهد آمد که هیچوقت انتظارش را نخواهید داشت. شرایطی مانند خرابی اتومبیلتان، نیاز به تعمیرات ضروری برای خانه، بیماری و… شما باید این شرایط را از قبل در نظر داشته باشید و برای چنین روزهایی خود را آماده کرده باشید.

پس سعی کنید هزینه‌های مازاد و غیر ضروری را از مخارج و برنامه بودجه خود حذف کرده، و سریع‌تر حساب پس‌انداز خود را شارژ نمایید، تا برای هرگونه شرایطی در زندگی خود آمادگی لازم را داشته باشید. بدین ترتیب می‌توانید اصطلاحا روی پاهای خودتان بایستید و مدیریت مالی شخصی صحیحی را در زندگی‌تان اجرا کنید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید