خبرنامه ایمیلی

پس انداز

پس‌انداز خود را با کاربرگ بودجه‌بندی مدیریت کنید

پس انداز کردن

دلایل بسیار زیادی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها و پس‌انداز کردن وجود دارد، ازجمله خرید یک ماشین بهتر، یک خانه‌ی بزرگ‌تر یا گذراندن ماه عسل در یک نقطه خوش آب‌وهوا. شاید هم فقط بخواهید وام‌هایی که گرفته‌اید را بازپرداخت کنید و یا حتی به فکر کنار گذاشتن پول برای روزهای بازنشتگی‌تان باشید.

اگر دارید فکر می‌کنید که کلا چه نیازی به پس‌انداز هست اینجا را بخوانید: سه دلیل مهم برای پس‌انداز کردن.

پس‌انداز مبلغی نیست که در پایان ماه باقی می‌ماند، بلکه باید یک مؤلفه اصلی در بودجه‌بندی ماهانه شما باشد! متأسفانه، اکثر مردم فراموش می‌کنند که اهداف پس‌انداز خود را در بودجه‌بندی ماهانه‌ی خودشان بگنجانند و در عوض، پول اضافی خود را صرف موارد غیرضروری دیگر می‌کنند.

اگر می‌خواهید در مسائل مالی زندگی‌تان پیشرفت کنید، این کاربرگ بودجه‌بندی به شما در لیست کردن اهداف مالی‌تان کمک می‌کند. آن‌ها را با بودجه‌ای که می‌توانید به پس‌انداز خود اختصاص دهید مقایسه کرده، و اولویت‌های مالی خود را مرتب کنید.

این کاربرگ یک دیدگاه جامع راجع به امور مالی‌تان به شما ارائه می‌دهد. داشتن شناخت در مورد مخارج، پس‌انداز و درآمد می‌تواند به شما کمک زیادی بکند.

نکات مهم درباره این کاربرگ پس‌انداز

به جهت اینکه بدانید در هر ماه چقدر می‌توانید برای یک هدف خاص پس‌انداز کنید، ابتدا تصمیم بگیرید که در کل چقدر می‌خواهید پس‌انداز کنید! سپس تصمیم بگیرید که تا کی به خود مهلت می‌دهید تا این مقدار را پس‌انداز کنید.

هدف پس‌انداز خود را به تعداد ماه‌ها تا مهلتی که به خود داده‌اید تقسیم کنید تا مشخص شود هر ماه چقدر باید پول کنار بگذارید. به‌عنوان‌مثال، اگر می‌خواهید در مدت یک سال ۱۰ میلیون تومان پس‌انداز کنید، باید هر ماه حداقل۸۳۰ هزار تومان کنار بگذارید! (۱۰,۰۰۰,۰۰۰ / ۱۲)

سپس میزان پس‌انداز خود را در هر ماه یادداشت کنید تا بتوانید آن را با اهداف خود مقایسه کنید.

هدف پس‌اندازهای کوتاه‌مدت / صندوق وجوه اضطراری

در هنگام بروز موارد اضطراری در زندگی که ممکن است در هرزمانی اتفاق بیفتد، تنها پس‌انداز است که می‌توانید به آن تکیه کنید. پس، باید یک صندوق برای وجوه اضطراری که بعضی می‌گویند مبلغ آن باید برابر با چند ماه حقوق کامل شما باشد دم دستتان داشته باشید. اگر در حال حاضر چنین نیست، اولین اولویت شما هدف‌گذاری و ایجاد این صندوق است.

  هدف ماهانه آنچه پس‌انداز می‌کنید
تعمیرات / نگهداری خودرو    
تعمیرات / نگهداری خانه    
در صورتی بیکاری    
بیماری و اتفاقات ناخواسته    
احتیاطی برای جلوگیری از اضافه برداشت    
جمع    

 

اهداف میان‌مدت و اهداف غیر اضطراری

این اهداف بیشتر در یک بازه زمانی یک تا ۱۰ ساله قرار می‌گیرند و جزو نیازمندی‌های ضروری شما نیستند.

  هدف ماهانه آنچه پس‌انداز می‌کنید
ازدواج    
خرید ماشین    
تعطیلات    
تحصیلات    
بازسازی خانه    
پیش‌پرداخت    
هدایای جشن    
متفرقه شماره ۱    
متفرقه شماره ۲    
جمع    

 

اهداف بلندمدت

برای برخی افراد، این اهداف ممکن است دارای افق زمانی طولانی‌تر از ده سال باشند، اگرچه برای همه این‌طور نیست. در صورت لزوم این اهداف را برای خودتان در رده اهداف میان‌مدت قرار دهید.

  هدف ماهانه آنچه پس‌انداز می‌کنید
بازنشستگی    
خرید ویلا    
متفرقه ۱    
متفرقه ۲    
جمع    

 

جداول را تکمیل کنید، جمع مبالغ خود را اضافه کنید و این مبالغ را با مقداری که می‌توانید پس‌انداز کنید مقایسه کنید. شما می‌توانید با تکمیل برگه درآمد و ضروریات و برگه هزینه‌های اختیاری این عدد را به دست آورید.

مرحله بعدی در مدیریت پس‌انداز

پس از گذشت چند ماه، اگر متوجه شدید که برآورد اهداف پس‌انداز شما بیش از آن چیزی بوده که بتوانید پس‌انداز کنید، سه گزینه پیش روی خودتان دارید:

  • هزینه‌های خود را کاهش دهید تا بتوانید بیشتر پس‌انداز کنید
  • تعداد اهداف پس‌انداز خود را کاهش دهید تا بتوانید به اهدافتان برسید
  • مهلت اهداف خود را تمدید کنید تا بتوانید به آنها دست یابید

اگر مبلغ پس‌انداز شما از اهداف شما فراتر رفت، تبریک می‌گوییم! برای تسریع پیشرفت در جهت رسیدن به اهداف فعلی خودتان، هدف جدیدی اضافه کنید یا مبلغ بیشتری پس‌انداز کنید!

با کلیک روی این لینک هم می‌توانید یک راهنمای جامع و مفصل را درباره پس‌انداز مطالعه کنید: راهنمای کامل پس‌انداز.

نحوه مدیریت کردن پس‌انداز

یکی از ساده‌ترین راه‌های مدیریت پس‌انداز شما، راه‌اندازی سیستم انتقال وجه خودکار است. بعضی از بانک‌ها، به شما این امکان را می‌دهند که چندین حساب داشته باشید. سپس می‌توانید تنظیم کنید از آن حسابتان که هر ماه حقوقتان به آن واریز می‌شود، یا همانی که درآمدهای خود را به آنجا واریز می‌کنید، در تاریخ مشخصی، به میزان مشخصی پول به حساب دیگرتان واریز شود. اگر بانک شما این‌گونه نیست یا راه‌اندازی چنین فرایندی در آن مشکل است، به دنبال بانک‌هایی باشید که این امکانات ابتدایی را فراهم می‌کنند.

شما می‌خواهید پس‌انداز را تا حد امکان آسان کنید. برای هر یک از اهداف خود چندین حساب پس‌انداز باز کنید. به عنوان مثال، می‌توانید یک حساب برای مخارج عروسی، یک حساب برای پیش‌پرداخت‌ها، یک حساب هم برای تعمیرات غیره منتظره داشته باشید.

پس از باز کردن حساب‌ها، با استفاده از اعداد موجود در کاربرگ‌هایی که پر کرده‌اید، تعیین کنید چه مبالغی باید به هر حساب کاربری انتقال دهید؛ بنابراین اگر می‌خواهید هر ماه ۲۰۰ هزار تومان برای مراسم ازدواج خود پس‌انداز کنید، یک انتقال خودکار ۲۰۰ هزار تومانی از حساب اصلی‌تان به همان حسابی که برای پس‌انداز مخارج عروسی باز کرده‌اید، تنظیم کنید.

البته این کار یعنی درست کردن فرایند انتقال خودکار پول بصورت مستمر، تنها یک ایراد دارد! آنهم اینکه شاید واریز حقوق شما در هر ماه، بصورت منظم اتفاق نیفتد، که در این صورت کمی برنامه‌هایتان بهم می‌ریزد.

در کل اگر ترجیح می‌دهید که پس‌اندازهایتان را جدا کنید می‌توانید به سراغ این فرایند سازی بروید و سپس، با خیال راحت بنشینید و پس‌انداز کنید!

آیا تابحال برای پس‌اندازهای ماهانه خودتان برنامه‌ای داشته‌اید؟ لطفا نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید و اگر راه‌های بهتر و موثرتری برای پس‌انداز می‌شناسید، حتما به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید