خبرنامه ایمیلی

درآمد

آیا میتوان از طریق فریلنسینگ درآمد کافی کسب کرد؟

فریلنسینگ

فریلنسینگ و کار به عنوان یک فریلنسر، گزینه‌ای است که روزانه محبوبیت بیشتری را کسب می‌کند. در حقیقت از بین هر سه آمریکایی، یک نفر به عنوان فریلنسر فعالیت دارد. اتحادیه فریلنسرها و همچنین وبسایت Upwork این ارقام را منتشر کرده است. طبق گفته این اتحادیه ۵۶.۷ میلیون آمریکایی سابقه فریلنسینگ در سال گذشته میلادی را دارند. با این حال همه این افراد، تمام مدت برای خود کار نکردند.

اگر به فکر این هستید که به فریلنسینگ به چشم یک کار کامل و واقعی نگاه کنید، احتمالا موانع مالی آن یک بخش بزرگ از ذهن شما بوده است. باید به هر حال بتوانید از کار خود درآمد کافی را کسب کنید. آیا می‌توان از طریق فریلنسینگ درآمد کافی برای اداره زندگی را کسب کرد؟ یا اینکه بهتر است به صورت تمام‌وقت در جایی فعالیت داشته باشید.

برای تصمیم‌گیری نیازمند اطلاعات کافی و کامل هستید. پس بهتر است ابتدا این چند سوال را از خود بپرسید.

آیا خدمات شما خواهان دارد؟

در حقیقت باید از خود بپرسید که خدماتی که عرضه می‌کنید، جایگاهی در بازار کشور دارد؟ خود ما یا دوستان ما این تجربه را داشته‌اند که وارد یک فعالیت نیمه‌وقت شوند و پس از مدتی متوجه شوند که نمی‌توان یک حرفه کامل را از طریق این فعالیت تامین کرد. دلیل اصلی این امر، وجود نداشتن یک بازار واقعی برای علاقه افراد است. گاهی هم بازار با متقاضی پر شده و ورود به آن و کسب درآمد نسبتا امری غیرممکن است.

اگر قصد دارید که به صورت تمام‌وقت به فریلنسینگ مشغول باشید، باید مطمئن شوید که در زمینه کاری شما تقاضا هم وجود دارد و سپس تصمیم بزرگی را اتخاذ کنید. بهترین راه این است که زمانی که هنوز یک شغل ثابت یا درآمد ماهانه ثابت دارید، کمی این بازار را تست کنید. سپس تصمیم‌گیری آسان‌تر خواهد بود.

همچنین هر فریلنسری، نیازمند یک فضای امن از نظر مالی است. با هر میزان تقاضا، همچنان امکان دارد که برای مدتی بیکار باشید. پس بهتر است به فکر ایجاد یک حساب پس‌انداز اضطراری هم باشید.

شرایط مالی شما چگونه است؟

به صورت ایده‌آل، زمانی که وارد یک حرفه تازه می‌شوید باید مقداری پس‌انداز داشته باشید تا حرفه جدید شما شروع به بازدهی کنید. پرداخت پول از سوی کارفرما عموما کمی طول می‌کشد. اما فراتر از این مسئله، مهم است که یک بودجه ماهانه برای خود تنظیم کنید و طبق آن پیش‌روی کنید.

هزینه راه‌اندازی یک استارتاپ چقدر است و آیا برای حرفه فریلنسینگ نیاز به هزینه اضافه دارید؟ هزینه زندگی شما چقدر است؟ آیا می‌توانید در حین ساخت و پرداخت حرفه خود، از دیگر هزینه‌های خود بکاهید؟

آیا درآمد فریلنسینگ کافی است؟

تصور کنید که به صورت تمام‌وقت در زمینه الف مشغول است. حالا وارد کار فریلنسینگ در همین زمینه می‌شوید. شاید فکر کنید که تنظیم یک نرخ کار راحتی باشد. اگر کار شما پیش از این به صورت ساعتی بوده، پس ساعتی تنظیم می‌کنید. اگر حقوق شما ثابت بوده، پس زمان کاری را تقسیم بر ساعت کاری خواهید کرد.

اما همیشه اینطور نیست. هنگامی که شما در یک محیط حرفه‌ای به صورت تمام‌وقت مشغول به کار هستید، هزینه‌های دیگری به جز حقوق ماهیانه و ساعتی وجود دارد. به عنوان مثال کارفرما عموما بیمه شما را پرداخت می‌کند که همین یک هزینه اضافی است. اگر مریض باشید و سر کار نروید، کارفرما غیبت شما را هم جبران خواهد کرد و به حقوق شما اضافه می‌شود.

به همین خاطر باید چنین هزینه‌هایی را محاسبه کنید. برخی از کارفرماها، یک لیست سالانه منتشر می‌کنند و هزینه‌های اضافی به جز حقوق را به اطلاع کارکنان خود می‌رسانند. بر پایه چنین گزارشی می‌توانید تصمیم بگیرید که چه مقدار باید به حقوق خود اضافه کنید.

در این میان باید به فکر مالیات هم باشید. البته در ایران سیستم مالیات سنگین و سخت‌گیری نداریم. عموما مالیات بر ارث و ارزش افزوده محاسبه خواهد شد. اما درآمد سیستم مالیات سنگینی ندارد. با این حال خوب است که متوجه شوید در زمینه کاری فعلی، آیا مشمول پرداخت مالیات هستید یا خیر. چنین دانشی به درآمد و مخارج شما کمک خواهد کرد.

با این حال، حتی اگر تمامی این مخارج را محاسبه کنید و حقوق خود را با این محاسبه افزایش دهید، همچنان از میزان درآمد خود مطمئن نخواهید شد. چرا این چنین است؟ خب دلیل اصلی این است که درآمد فریلنسینگ بر پایه درآمد پیشین شما و میزان ارشدیت شما در کار قبلی نیست. درآمد شما بر پایه این است که بازار درآمد عرضه کند. بر پایه اینکه کار شما چیست، ممکن است در زمینه فریلنسینگ، کمتر ییا حتی بیشتر درآمد داشته باشید.

برای اینکه ایده بهتری از میزان حقوق داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم که سری به شبکه‌های اجتماعی بزنید. با دیگر افراد مشغول در زمینه کاری خود ارتباط برقرار کنید. از این طریق ممکن است درک بهتری نسبت به حقوق دریافتی پیدا کنید و راحت‌تر به مشتری خود قیمت دهید.

باید برنامه‌ریزی داشته باشید

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات و اشتباهاتی که فریلنسرها دچار آن می‌شوند، نداشتن یک سیستم کاری مناسب است. هنگامی که برای خود کار می‌کنید، موظف هستید که به ساعات کاری اهمیت دهید، حواستان به میزان کار انجام شده باشید، حقوق خود را دریافت کنید و هزینه‌ها را پرداخت کنید. اگر قصد ندارید که خیلی درگیر این مسائل شوید، پس بهتر است به سمت یک شغل تمام‌وقت بروید و این درگیری‌ها را نداشته باشید.

همچنین اگر رابطه خوبی با ریاضی ندارید، نگران نباشید و اجازه ندهید که چنین مشکلات تکنیکی جلوی کار شما را بگیرد. کمپانی‌ها و سرویس‌های مختلفی وجود دارد که به شما در این رابطه کمک خواهد کرد و به شما کمک می‌کند که آمار دقیقی از وضعیت مالی خود داشته باشید. همچنین اگر پیگیر درآمد و وضعیت مالی خود باشید احتمالا حس خوبی خواهید داشت، چون از اینکه رویای خود را دنبال می‌کنید درآمد خواهید داشت و این راضی‌کننده است.

زمان را به درستی مدیریت کنید

برای برخی، فریلنسینگ به صورت تمام‌وقت آپشن واقعی به نظر نمی‌رسد. برخی نیازمند روتین یک دفتر کاری هستند تا بتوانند فعال و کارآمد باشند. فریلنسینگ نیاز به یک سبک زندگیی درست دارد. اگر ساعت خواب درستی ندارید یا اینکه سر زمان پروژه‌ها را تحویل نمی‌دهید، پس فریلنسینگ راه درستی برای شما نیست.

اشکالی ندارد که به یک رابطه کارفرما و کارمندی نیاز داشته باشید. گاهی اوقات همه ما نیازمند یک نظم و ترتیب هستیم. برخی از مردم حتی خواهان این هستند که برنامه آن‌ها مشخص شده باشد. برخی هم دوست دارند که هر روز همکاران خود را ببینند و از تجربیات کارفرما استفاده کنند. یا شاید قصد داشته باشید که بیرون از منزل کار کنید و از این طریق حس مفید بودن داشته باشید. همه این‌ها دلایل خوبی برای کار تمام‌وقت است.

اما، اگر به هر دلیلی دوست دارید که مستقل باشید، مشکلی با زمان و برنامه‌ریزی ندارید و همچنین امکان نظارت بر خود را دارید، پس کار فریلنسینگ برای شما یک گزینه بسیار خوب خواهد بود.

آیا انعطاف دارید؟

فریلنسینگ و دنیای فریلنسرها مدام در حال تغییر است. ممکن است که نرخ کاری بالا و پایین شود. ممکن است گاهی سر شما با مشتری شلوغ باشد و گاهی هم هیچ خبری نباشد. همچنین یک روند کاری و ترند شاید کل صنعت را دربربگیرد و ناگهان محو شود. تغییر یک سوی جذاب فریلنسینگ است. شما هیچ‌گاه حوصله‌تان سر نخواهد رفت، اما ممکن است کمی ترسناک باشد حتی اگر از پس چالش‌ها برمی‌آیید.

موفق‌ترین فریلنسرها، تنها سخت‌کوش و خلاق نیستند. بلکه این افراد انعطاف و مقاومت بالایی هم دارند. اگر می‌توانید شرایط کاری خود را تغییر دهید می‌توانید از پس چالش‌های پیش رو هم بربیایید. آیا تابحال

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید