خبرنامه ایمیلی

درآمد

چگونه کارمند خوبی باشیم؟

چگونه کارمند خوبی باشیم

آیا می‌خواهید کارمند خوبی باشید؟ یک کارمند نمونه؟ طبیعتا برای اینکه در کارمندی هم نمونه باشید، مانند هر شغل دیگری باید نکاتی را بدانید و قوانینی را رعایت کنید تا به مزایای یک کارمند خوب بودن نائل شوید.

پس اگر می‌خواهید کارمند خوبی باشید، با مجله واگویه همراه شوید تا در این مقاله شما را با راه و روش‌هایش آشنا کنیم.

۱. انتقاد کنید و انتقادپذیر باشید

اگر در همکاران خود یا در روند کاری مجموعه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید نقاط ضعفی مشاهده کردید، با کمی فکر و خوش اخلاقی مورد مد نظرتان را مطرح کنید. به همکار یا همکاران خود بگویید که می‌خواهید مسئله حل شود و هر کمکی از دستتان بر بیاید دریغ نخواهید کرد. اجازه بدهید تا دیگران از حسن نیت شما مطلع شوند.

همچنین اگر مورد انتقاد واقع شدید، هراسان نشوید و سریعا عکس‌العمل نشان ندهید. طبیعتا در چنین شرایطی هم دیگران سعی در مطلع کردن شما از نقاط ضعفتان دارند. بنابراین با قدردانی از آنها به جهت اینکه شما را نقد کردند، به آنچه که مورد انتقاد قرار گرفته‌اید بیندیشید.

۲. وظایف خود را به نحو احسن انجام دهید

اگر می‌خواهید کارمند خوبی باشید، در هر موقعیت شغلی که هستید، و هر نوع کاری که به شما محول شده است، تمام تلاش خود را به کار ببرید تا وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. سعی کنید تا کار خود را به خوبی یاد بگیرید، از زیر بار وظایف خود شانه خالی نکنید، و کارهای محول شده را در کمترین زمان و با بهترین کیفیت ممکن به سرانجام برسانید.

۳. با همکاران خود تعامل مثبت داشته باشید

به هر حال چه بخواهید و چه نه، بخش قابل توجهی از شبانه روز در محیط کارتان به سر می‌برید. به نوعی در آن محیط زندگی می‌کنید. و چه بخواهید و چه نه، به ناچار در این مدت زمان باید در کنار همکاران خودتان مشغول به کار باشید.

اینکه شما به همکاران خود چگونه تعامل داشته باشید و چگونه رفتار کنید و در قبال رفتار آنها چگونه واکنش نشان دهید، بصورت مستقیم روی نگرش دیگران مخصوصا مدیران درباره شما تاثیرگذار خواهد بود. پس تلاش کنید تا با همکاران خود تعامل مثبتی برقرار کنید و با محبت و احترام رفتار کنید.

۴. مهارت‌های خود را دائم ارتقا دهید

ممکن است مجموعه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید تسهیلاتی را جهت ارتقای شغلی یا تحصیلی کارمندان فراهم کند. یا اینکه هزینه دوره‌های آموزشی که کارمندان طی می‌کنند را طی شرایطی پرداخت کند. شما باید حتما از این فرصت‌ها استفاده کنید و این فرصت‌ها را در جهت ارتقای مهارت‌های خود به کار بگیرید. اینکه مدیران همیشه شما را در حال یادگیری مهارت‌های جدید و مشتاق به فراگیری تخصص بیشتر ببینند، در دیدشان نسبت به ارزش شما تاثیر به سزایی خواهد داشت. از سوی دیگر خود شما نیز در طول دوران کارمندی خود با آن مجموعه، توانایی‌ها و مهارت‌هایتان افزایش پیدا خواهد کرد.

۵. اگر می‌خواهید کارمند خوبی باشید وقت‌شناس باشید

اینکه شما همیشه رأس ساعت یا حتی زودتر در محل کارتان حاضر شوید، در مقایسه با اینکه همیشه تاخیر داشته باشید و نفس نفس زنان به محل کار خود برسید، در نگاه مدیران‌تان تفاوت قابل توجهی خواهد داشت. تلاش کنید تا همیشه با زمان‌بندی دقیقی به سمت محل کارتان حرکت کنید تا به موقع به محل کارتان برسید.

حتی خوب است که موارد پیش‌بینی نشده را هم در برنامه ریزی خود برای ساعت حرکت به سمت محل کارتان در نظر داشته باشید، تا حتی اگر باران ناگهانی بارید و ترافیک بوجود آمد هم، با تاخیر به محل کار خود نرسید. از سوی دیگر، تلاش کنید تا در موارد جزئی کارتان نیز وقت شناس باشید. بدین معنی که اگر در مورد وظیفه یا پروژه خاصی برای شما ددلاین تعریف شده است، پیش از رسیدن موعد مقرر کار خود را به انجام رسانیده باشید.

۶. از مدیر خود بپرسید چه انتظاراتی دارد

چه در مورد کلیت حضور شما در آن مجموعه، و چه در مورد تک تک وظایفی که به شما محول می‌شود، خوب است که انتظارات مدیر یا سرپرست خود را به دقت از او بپرسید. اینکه بدانید مدیر شما از کارمندش چه انتظاراتی دارد، باعث خواهد شد تا بتوانید با برآورده کردن انتظارات وی مسیر پیشرفت و ارتقای شغلی خودتان را هموار سازید. همچنین اگر بدانید که در مورد وظیفه مشخصی که به شما محول شده انتظارات چیست، می‌توانید از دوباره کاری در امان بمانید، و از ابتدا آنچه مد نظر سرپرست شما هست را انجام دهید.

۷. پیشنهادات خود را ارائه بدهید

سعی کنید جزو آن دسته از کارمندانی نباشید که مانند یک ربات فقط منتظر شنیدن دستور است. در محیط کار خود فعال باشید، بگذارید تا همکاران و مدیران شما متوجه شوند که منافع شرکت و همچنین رشد شرکت برای شما اهمیت دارد. اگر برای ارتقای کیفیت خدمات یا محصولات شرکت پیشنهاداتی دارید، حتما آنها را ارائه بدهید. نگران پذیرفته شدن یا نشدن پیشنهادات خودتان هم نباشید، بهرحال در هر دو صورت، تاثیری که ارائه پیشنهادات شما به مدیران خواهد داشت، برای شما مفید خواهد بود.

۸. می‌خواهید کارمند خوبی باشید؟ از حاشیه دور بمانید

برخی از خصوصیات اخلاقی مانند درست کردن شایعه، سخن چینی، و در کل پرداخت به حاشیه‌ها به هیچ وجه جزو اخلاقیات پسندیده نیست، مخصوصا در محل کار. سعی کنید تا در مجموعه‌ای که مشغول به فعالیت در آنجا هستید، از حاشیه‌ها دور بمانید و خود را درگیر چیزی به غیر از وظایفه خود نکنید.

شما برای وظایف دیگری حقوق دریافت می‌کنید، و نه برای وقت گذراندن با همکاران خود. بنابراین نباید شرایطی را بوجود بیاورید که از حضور شما در محل کارتان چنین برداشتی شود. مثلا، اگر در حین صحبت با یکی از همکاران خود مدیر شما از کنارتان رد شد، صحبت خود را تمام کنید و به سراغ کارتان بروید. چرا که اگر مدیر باز گردد و شما مجددا در حال صحبت باشید، روی خوشی نخواهد داشت.

۹. حتما لباس مناسب بپوشید

نه تنها نحوه‌ی لباس پوشیدن شما، روی تصویری که دیگران در ذهن‌شان ثبت می‌شود تاثیرگذار خواهد بود، بلکه بر نحوه رفتار خود شما نیز موثر خواهد بود. خودتان قضاوت کنید، اینکه شما یک لباس رسمی و سر سنگین به تن داشته باشید، با اینکه یک لباس روزمره و راحتی پوشیده باشید، چه تفاوتی خواهد داشت. جدای از این موضوع، ممکن است که محل کار شما در زمینه نوع پوشش قوانینی وضع کرده باشد. در این مورد جویا شوید و در صورت وجود قوانینی برای پوشش، حتما آنرا رعایت کنید.

۱۰. همیشه داوطلب و فعال باشید

اگر می‌خواهید کارمند خوبی باشید، همیشه برای پذیرفتن کارها و وظایف جدید، اعلام آمادگی کنید. سعی کنید در محیط کار خود فعال و در جلوی صف باشید. مطمئن باشید که مدیر و سرپرست شما به هرآنچه در اطرفش رخ می‌دهد آگاه بوده و از چیزی غافل نیست. پس سوالات و گمانه‌زنی‌هایی که در ذهن خود دارید را فراموش کنید، و سعی کنید تا همیشه داوطلب و فعال باشید. فراموش نکنید که یک کارمند نمونه، همیشه در تمام شرایط جزو اولین اشخاصی است که پا پیش گذاشته و مسئولیتی را می‌پذیرد.

بسیار خب، نظر شما درباره اینکه چگونه می‌توانیم کارمند خوبی باشیم چیست؟ لطفا این مطلب را با گروه دوستان خود به اشتراک بگذارید، و همچنین دیدگاه‌های خودتان را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید