خبرنامه ایمیلی

سبک زندگی

چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم؟

فن بیان

هر فردی برای اینکه زندگی موفقی داشته باشد، باید بتواند در اجتماع خودش با دیگران ارتباط داشته باشد. برای برقراری این ارتباط مهارت ها و توانایی های کلامی مهم ترین نکته هستند که باید رعایت شوند. شما باید سعی کنید این مهارت ها را بیاموزید تا هم در زندگی اجتماعی و هم در زندگی خانوادگی خود بتوانید نظراتتان را اظهار کنید.

بیشتر افراد خصوصا وقتی در جمعی می خواهند صحبت کنند، استرس شدیدی می گیرند. ممکن است در ادای کلمات به مشکل خورده و حتی لکنت زبان هم پیدا کنند. گاهی واژه های مناسبی به ذهنشان نمی رسد و برخی جملات ناتمام رها می شوند. حتی برخی دچار عرق بدن و کف دست ها می شوند و از طرفی دهانشان خشک می شود.

از بررسی این موارد متوجه این نکته می شویم که افراد به خوبی به فنون بیان و تکنیک هایش واقف نیستند و نیاز دارند تا آنها را بیاموزند. در ادامه با واگویه همراه باشید تا چند تکنیک فن زبانی را با هم بخوانیم.

۱. مخاطبین خودتان را بشناسید

برای اینکه بتوانید با جمعی ازافراد و یا حتی یک نفر، صحبت کنید ابتدا باید یک شناختی از آنها داشته باشید. یادتان باشد که قبل از صحبتتان حتما مطالعه کنید، چرا که اگر فرد مقابل از شما سوالی بپرسد و یا نکته ای بگوید، شما بتوانید از پس جواب دادن به وی برآیید.همیشه سعی کنید تعادل را در صحبت هایتان رعایت کنید. صبر و حوصله تان را زیاد کنید و با خوشرویی صحبت کنید تا مخاطبینتان به شما جذب شوند.

۲. استرس و نگرانی تان را کنترل کنید

استرس دشمن انسان است. باید سعی کنید اگر فردی استرسی هستید آن را کنترل کرده و میزان آن را به جداقل برسانید.چرا که استرس و نگرانی باعث تولید هورمون هایی در بدنتان می شود، که عواقب خوشایندی ندارد. مواردی نظیر لکنت زبان، عرق کرد بدن و دست، قرمز شدن صورت و ادای نادرست برخی کلمات و جملات. برای اینکه بتوانید از میزان استرس خود کم کنید، سعی کنید در صورت امکان چند قدمی زده و یا لیوانی آب بنوشید. عمیق نفس کشیدن را نیز فراموش نکنید که تاثیر بسیار خوبی در کاهش استرستان دارد.

۳. واژه ها و جملاتتان را سازماندهی کنید

سعی کنید هیچ وقت بیهوده و اشتباه صحبت نکنید. چرا که مخاطبتان سریع متوجه این موضوع می شود. سعی کنید قبل از اینکه صحبت هایتان را آغاز کنید، چکیده ای از نکات را بر روی کاغذ آورده و آن را با خود تمرین کنید. موضوع اصلی، نتایج آماری، خلاصه و نتیجه گیری هایتان را نیز بررسی کرده و مطمئن شوید که می توانید آنها را به درستی بیان کنید.

۴. روی تلفظ صحیح کلمات تمرکز کنید

اگر فکر می کنید که بعضی واژه ها را نمی توانید به درستی و راحتی تلفظ کنید، سعی کنید قبل از صحبت هایتان روی آنها مرور بیشتری داشته باشید. همچنین می توانید از استادان و افرادی که در این زمینه تجربه ی مناسبی دارند کمک بگیرید. نکته ی دیگر این است که هر چه بیشتر سعی کنید مطالب خود را مرور کرده و بیشتر آنها را بخوانید، قطعا توانایی تان هم برای ادای درست و صحیح کلمات و جملات بیشتر شده و می توانید موفقتر عمل کنید. اگر هم فکر می کنید در برخی موارد واقعا مشکل دارید، میتوانید در کلاس های گفتاردرمانی شرکت کنید.۵٫ با مخاطبینتان ارتباط چشمی برقرار کنید.

اگر سعی کنید در حین صحبت هایتان با مخاطبین ارتباط چشمی برقرار کنید، می توانید بسیار موفقتر عمل کنید. چرا که نگاه کردن به چشمان افرادی که با حوصله و علاقه به شما گوش می دهند، باعث پرانرژی تر شدن خودتان می شود.

۵. از دستانتان استفاده کنید

سعی کنید از دستانتان به جا و مناسب استفاده کنید. مزیتی که این کار دارد این است که باعث میشود حرفهای شما بیشتر به دل مخاطب نشسته و تاثیر بیشتری بر وی بگذارد. همچنین حرکت دست به شما کمک میکند گاهی برخی کلمات را به درستی ادا کنید و در واقع بتوانید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشید. در عین حال باید سعی کنید حرکات دستتان برای مخاطبین مصنوعی و آزار دهنده نباشد.

۶. دانشتان را تقویت کنید

یکی از راه های دیگری که میتوانید با آن فن بیانتان را تقویت کنید، این است که دانشتان را ارتقا ببخشید. راه های بسیار متنوعی هستند که می توانند در این راه به شما کمک کنند. مواردی نظیر خواندن کتاب ها و روزنامه و مجلات گوناگون، گوش کردن به سخنرانی ها و مطالب افراد مشهور و موفق و شرکت کردن در سمینارها و کارگاه های گروهی.

۷. صدایتان را ضبط کنید

از راه های بسیار موثری که می توانید واقعا از آن نتیجه بگیرید، این است که صدایتان را ضبط کنید. آن هم نه یک بار و دو بار هر چه بیشتر بهتر! از همین الان شروع کنید و برای امتحان کردن، یک صحبت چنددقیقه ای کوتاه را ضبط کنید. سپس با دقت به آن گوش دهید و سعی کنید نکات مثبت و منفی ای که به ذهنتان می رسد را یادداشت کنید. دوباره صدایتان را با رعایت کردن اشکالات احتمالی قبلی، ضبط کنید. دوباره گوش دهید و گوش دهید.سپس دفعات اول را با دفعات آخر مقایسه کرده و میزان پیشرفتتان را بسنجید. آنقدر این کار را انجام دهید تا بالاخره بتوانید با گوش کردن به صدای ضبط شده تان، آرامش بگیرید و مطمئن باشید که در صحبت های در جمعتان نیز همینقدر موفق عمل خواهید کرد.

۸. از مشاور کمک بگیرید

اگر فکر می کنید مشکلاتی که در صحبت کردنتان است، ریشه در گذشته دارد حتما آن را جدی بگیرید. بسیاری از مشکلات افراد ریشه در کودکیشان داشته و یا حتی به شکست های روحی ای که قبلا خورده اند، برمی گردد. برای این کار سعی کنید حتما از یک مشاور کاربلد و مجرب استفاده کنید تا مشکلاتتان حل شود.

۹. سعی کنید با اعتماد به نفس باشید

فکر کنید حرف هایی که می خواهید بزنید، مهمترین حرف های دنیا هستند. با بیشترین اعتماد به نفسی که در خود سراغ دارید صحبت کنید. تمام انرژی تان را برای این کار استفاده کنید تا نتیجه ی مثبتش را در مخاطبینتان ببینید.

۱۰. متوجه وضعیت نشستن و یا ایستادن خود باشید

وضعیتی که می نشینید و یا می ایستید می تواند نقش بسیار مهمی در اجرای خوب صحبت هایتان داشته باشد. اگر سعی کنید صاف بنشینید، صدایتان قدرت بیشتری داشته و بهتر در مخاطبتان نفوذ می کند. تکان دادن سر هم می تواند تاثیر خوبی داشته باشد. اگر سعی کنید صورتتان را صافتر نگه دارید و چانه تان را کمی بالا ببرید نیز در تن صدایتان اثر خوبی ایجاد می شود و بهتر به گوش مخاطب می رسد.

امیدواریم که با رعایت نکات بالا بتوانید مهارتهای فن بیان خود را تقویت بخشیده و موفقتر از قبل عمل کنید. در ادامه لطفا نظرات و تجربیاتتان را در این زمینه با ما و دیگر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید