خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

چگونه می‌توانیم یک رزومه خوب بنویسیم؟

رزومه

رزومه در واقع شناسنامه و معرفی نامه ی است که در آن تجربیات کاری، مهارتهای فردی و سوابق تحصیلی آورده می شود. رزومه در بعضی کشورهای اروپایی و آمریکایی به عنوان CV نیز استعمال می شود، که اختصار واژه ی Curriculum Vitae می باشد. رزومه می تواند به شکل تایپ شده در ۱ یا ۲ صفحه ی A4 و یا در قالب فایل های الکترونیکی مانند pdf یا doc باشد. فرد جویای کار باید رزومه ی خود را از طریق راه های ارتباطی برای کارفرما ارسال کند.

افرادی که باید صلاحیت کارجوها را بررسی کنند، ترجیحشان بر این است که ابتدا رزومه ی فرد را مورد ارزیابی قرار داده و سپس به مصاحبه ی تلفنی و یا حضوری بپردازند. پی فرد جویای کار باید سعی کند تمام سوابق کاری و تحصیلی اش را و مهمتر از آن مهارت ها و توانایی هایی که دارد را به درستی در رزومه اش بیاورد. در این صورت کارفرمایان می توانند به درستی افراد را بر اساس تجارب و توانایی هایشان دسته بندی کنند. آنها از رزومه ی افراد متوجه میزان انگیزه و اشتیاق و توانایی خای فردی نیز می شوند و این امر در انتخاب درست به آنها کمک می کند. ببرسی کردن رزومه ی کارجویان، علاوه بر صرفه جویی در وقتی که در مرحله ی گزینش برای کارفرما دارد، باعث می شود که ارزیابی و بررسی آنها از فرد کارجو به طور موثرتری واقع گردد.

نکته ی مهم این است که باید دقت کنید که رزومه ی شما به عنوان معرف و نماینده ی شما نزد کارفرما می باشد. فردی که هنوز شما را ندیده و نمی شناسد. پس باید نهایت دقت خود را در معرفی مهارت ها و قابلیت های خود داشته باشید.

برای نوشتن روزمه تان باید سعی کنید ساختار کلمات و جمله بندیتان به گونه ای باشد که کارفرما با خواندن آن تا حدودی به میزان دانش و سطح علمی و اجتماعی شما، پی ببرد. فراموش نکنید که رزومه تان باید شما را به عنوان یک فردی که قلبا جویای کار است و مشتاق میباشد، نشان دهد!

ساختار استاندارد رزومه هر رزومه ای شامل یک قالب و ساختار معینی می باشد. اما نکاتی هستند که رعایت آنها در نوشتن تمامی رزومه ها، یک اصل به حساب می آید. مطالبی که در رزومه می آیند باید در قسمتهای جداگانه و با ترتیبی خاص سازماندهی شوند. قبل از هر پاراگراف بهتر است عنوان را با خطی جدای از بقیه ی خط ها بنویسید تا محتویات رزومه تان مشخصا از یکدیگر جدا باشند. این کار منجر می شود تا چشم خواننده راحتتر با مطالب موجود گره بخورد و آنها را با سرعت بیشتری دنبال کند. در ادامه با مجله واگویه همراه باشید تا ۷ مورد را برای ساختار یک رزومه خوب با هم بخوانیم.

۱. اطلاعات شخصی

در این قسمت اطلاعات اولیه ی فرد کارجو آورده می شود و به عنوان اولین قسمت هر رزومه از آن یاد می شود. اطلاعاتی که باید در این قسمت بیایند، شامل مواردی مانند نام و نام خانوادگی به طور کامل، شماره شناسنامه و کارت ملی، شماره تماس، آدرس ایمیل، سال تولد و محل سکونت می شود. توصیه می کنیم از آوردن اطلاعاتتان به طور خیلی ریز و جزئی پرهیز کنید. مواردی مانند روز و ماه دقیق تولد و یا ذکرآدرس به طور کامل لزوم چندانی ندارد و از نظر حفظ حریم اطلاعاتی شما بهتر است این نکته رعایت شود.

۲. مدارک و سوابق تحصیلی

سوابق تحصیلی کارجو از مطالب مهمی است که باید حتما به طور دقیق در رزومه ذکر شود. سعی کنید همیشه سوابق تحصیلی تان را به ترتیب از آخر به اول بنویسید. چرا که کارفرمایان می حخواهند آخرین و به روزترین مدارک شما را بشناسند. برای ذکر این موارد، باید نام دانشکاه و موسسه هایی که درآن تحصیل کرده اید را همراه با تاریخ شروع و اتمام آنها بیاورید. می توانید در صورت دلخواهتان ذیل هر مدرکی گرایش و جزئیات آن را هم بیاورید.

۳. سوابق کاری و تخصصی

این مورد یکی از مهم ترین مواردیست که وجودش در رزومه الزامی و ضروری می باشد. برای تکمیل این قسمت به طور دقیق باید سوابق کاریتان و سمت هایی که داشته اید را بیاورید. برای هر مورد باید نکاتی که ذیلا به آنها اشاره می کنید را درج کنید:
نام شرکت و یا محل کارتان، سمت و عنوان شغلی، مدت زمان کار، وظایف دقیق و کارهای مهمی که انجام داده اید

۴. تجارب و دوره های تخصصی

وجود این قسمت در رزومه خیلی ضروری نیست و بیشتر جنبه ی اختیاری دارد. اما اگر به دنبال یک کار تخصصی هستید و دوره های مرتبطی را در این زمینه دیده و گذرانده اید، می توانید آنها را درج کنید.همچنین می توانید تجربیات مهمی که در زمینه ی مورد نظرتان داشته اید را با ذکر تاریخ و مدت زمان های دقیقش، همراه با گواهینامه ای که دارید در رزومه تان ذکر کنید.

۵. علائق حرفه ای

درج کردن این مورد در رزومه جنبه ای اختیاری دارد و مبین توضیحاتی از علاقه های حرفه ای شما می باشد. اما نکته ی بسیار مهمی که وجود دارد این است که باید ارتباطی بین این علائق و کاری که شما برایش در خواست داده اید، وجود داشته باشد. چرا که در غیر این صورت کارفرما فکر میکنید شما به درستی درک نکرده اید که برای چه کاری و در چه زمینه ای تقاضا کرده اید.نکته ی دیگری که وجود دارد این است که این مورد جدای از مهارت ها و توانایی های شماست. این بخش در واقع نمایشی از شخصیت کاری شما در نظر کارفرما می باشد. پس در ذکر مواردی که اینجا درج می کنید نهایت دقت را داشته باشید.

۶. مهارت و توانایی ها

بهتر است قسمتی از رزومه تان را به ذکر مهارت ها وتوانایی هایتان اختصاص دهید. این مهارت ها شامل دو بخش می شوند. یکی مهارت های فنی و تکنیکی مانند میزان آشنایی با کامپیوتر و نرم افزار های مختلف؛ و دیگری مهارت های فردی نظیر مسئولیت پذیری، میزان ابتکار و نوآوری، میزان اشنایی با زبانهای خارجی و… .

۷. انجام پروژه ها و حضور در کنفرانس ها و سمینارهای کاری

در صورتی که برای کاری علمی و تحقیقتای، درخواست کار داده اید، بهتر است تجربیاتتان را در این زمینه حتی اگر به اتمام نرسیده باشند، ذکر کنید. اگر در کنفرانس های علمی و تخصصی و یا کارگاه هایی در زمینه ی خودتان شرکت می کنید، حتما آن را در رزومه تان درج کنید که از اهمیت بالایی برخوردار است. سعی کنید برای هر مورد اطلاعات دقیق و جزئی اش را نیز درج کنید. مواردی مانند نام سمینارو کنفرانس و یا ذکر تاریخ برگزرای آنها.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. خوشحال می شویم که نظراتتان و تجربیاتتان را با ما و خوانندگان دیگر در میان بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید