خبرنامه ایمیلی

سرمایه گذاری

چگونه با پول کم در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه گذاری با پول کم

احتمالا حالا که در حال مطالعه این نوشته هستید برایتان سوال باشد که چطور می‌توانید با پول کم در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنید؛ آیا اصلا این کار شدنی است؟ باید بدانید یکی از بزرگ‌ترین تصورات غلط در مورد سرمایه‌گذاری در بازار سهام این است که این اقدام نیازمند سرمایه قابل توجهی است، در حالی که اینطور نیست.

این برداشت نادرست، بسیاری از علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری را از شروع کار و کسب سود محروم کرده است. در واقع، این افراد در کناری منتظر نشسته‌اند تا منابع مالی کافی برای سرمایه‌گذاری در سهام ذخیره کنند، یا به دلیل ترس از دست دادن پول وارد بازار نمی‌شوند.

شما به عنوان یک سرمایه‌گذار می‌توانید حداقل با چند صد هزار تومان، سرمایه‌گذاری در بازار سهام را شروع کنید و از رشد سرمایه‌تان در دراز مدت لذت ببرید. برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس با پول کم، باید چند نکته را در نظر داشته باشید که در ادامه به آنها اشاره کرده‌ایم.

شناخت درست از قدرت مالی‌تان داشته باشید

در این رابطه، لازم است روی سه جنبه تمرکز کنید تا شناخت کامل و جامعی نسبت به قدرت مالی خودتان پیدا کنید:

۱. درک درست از اهداف مالی‌

چرا می‌خواهید سرمایه‌گذاری کنید؟ اگرچه کسب سود یک پاسخ واضح برای این سوال است، قصد دارید از این سود برای چه کاری استفاده کنید؟ آیا می‌خواهید برای دوران بازنشستگی‌تان پس‌انداز کنید؟ یا قصد دارید چند سال دیگر خانه بخرید؟ یا شاید آن را برای تحصیلات فرزندان‌تان در نظر گرفته‌اید. بر اساس اهدافی که دارید، می‌توانید بازه زمانی و نوع سود مورد نیازتان را تعریف کنید.

۲. ارزیابی میزان تحمل ریسک

این جنبه بسیار مهم است زیرا به شما کمک می‌کند تا نوع مناسب سهام را انتخاب کنید. سعی کنید میزان ریسکی را که می‌توانید تحمل کنید اندازه‌گیری کنید. در این رابطه اپلیکیشن‌های خارجی و داخلی متعددی هستند که می‌توانند پاسخ این سوال را به شما بدهند. میزان ریسک‌پذیری شما می‌تواند یکی از این انواع باشد:

  • ریسک بالا
  • ریسک متوسط-بالا
  • ریسک متوسط
  • ریسک متوسط-پایین
  • ریسک پایین

۳. محاسبه افق سرمایه‌گذاری

اگرچه دستیابی به سود خوب با سرمایه‌گذاری در بورس معمولا چندین سال طول می‌کشد، بر اساس افق سرمایه‌گذاری‌تان می‌توانید سهامی را انتخاب کنید که بازدهی معقولی نسبت به بازه زمانی مد نظر شما داشته باشد.

اصول را یاد بگیرید

لازم نیست متخصص معامله‌گری در بازار سرمایه باشید ولی باید اصول سرمایه‌گذاری در سهام را بدانید. این اصول شامل پارامترهای اساسی یک شرکت از جمله درآمد، سود، سوابق بدهی، حاشیه سود و چشم‌انداز رشد آینده است. حوزه عملیاتی شرکت نیز نقش حیاتی دارد و به شما کمک می‌کند سابقه شرکت در پرداخت سود سهام را بررسی کنید.

عملکرد قیمت سهام در چند سال گذشته را بررسی کنید. آیا افزایش مداوم قیمت‌ها بی‌ثبات بوده است یا خیر؟ این اطلاعات می‌تواند در مورد سود شما در آینده نیز صدق کند.

روی پس‌اندازتان تمرکز کنید

در حالی که پس‌انداز پول ممکن است یک مانع بزرگ به نظر برسد، بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که شروع کنید. یک بودجه مشخص برای هزینه‌های ماهانه‌تان در نظر بگیرید و مقدار ثابتی را که می‌خواهید پس‌انداز کنید به آن اضافه کنید. حتی اگر ۱۰۰ یا ۲۰۰ هزار تومان در ماه هم پس‌انداز کنید، بعد از مدت کوتاهی می‌توانید وارد بازار بورس شوید و پول‌هایتان را سرمایه‌گذاری کنید.

قدم‌های کوتاه بردارید

سرمایه‌گذاری مسابقه دو نیست. برای رسیدن به سود باید صبور باشید. اگر ۱ میلیون تومان برای سرمایه‌گذاری دارید، دنبال سهام‌هایی بگردید که در حد بودجه‌تان هستند و بهترین گزینه‌ها را انتخاب کنید. همان‌طور که پس‌انداز و درک‌تان از بازار بورس بیشتر می‌شود، مجموعه‌ای از چند سهام خواهید داشت که بر اساس مشخصات شما به عنوان سرمایه‌گذار انتخاب شده‌اند.

با دقت سرمایه‌گذاری کنید

به خاطر بسپارید که الزاما اینکه قیمت سهمی در حال حاضر بالا باشد، به معنی ارزندگی آن سهم و یا به معنی موقع خرید نیست. گاهی اوقات ممکن است تصمیم خرید چنین سهمی نتیجه معکوس بدهد، چرا که زمان مناسبی برای خرید آن نیست.

در واقع گاهی اوقات سهامی ممکن است بیش از حد قیمت‌گذاری شده باشد. لذا با توجه به اینکه پول کمی برای سرمایه‌گذاری داریم، لازم است تا برای انتخاب سهمی که قصد داریم به پورتفوی خود اضافه کنیم، دقت لازم را داشته باشیم.

به سرمایه‌گذاری‌تان تنوع ببخشید

بسیاری از سرمایه‌گذاران تازه وارد فکر می‌کنند که تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری برای افراد باتجربه یا افرادی است که پول زیادی دارند، ولی این‌طور نیست. هر سرمایه‌گذاری باید تنوع‌بخشی را در نظر بگیرد و سبد سرمایه‌گذاری خود را بیش از حد به یک بخش خاص اختصاص ندهد. چرا که اگر این بخش به دلایل اقتصادی آسیب ببیند، سرمایه‌گذاری فرد به خطر خواهد افتاد.  

برای مثال، جو که تازه وارد سرمایه‌گذاری در بازار سهام شده بود، در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ در سهام دارو سرمایه‌گذاری کرد. این سهام به دلیل مشکلات متعدد شرکت‌ها با FDA فرو ریخت و سرمایه‌ جو ضربه سختی خورد. اما او در سهام بخش هتل‌داری نیز سرمایه‌گذاری کرده بود که عملکرد خوبی داشت. و این کار توازن خوبی در سبد سرمایه‌گذاری او ایجاد کرد.

با شیوع بیماری کرونا در سال ۲۰۲۰، سهام دارو رشد خوبی کرد، در حالی که سهام هتل‌ها کاهش یافت. به لطف افزایش قیمت سهام دارو، سبد سرمایه‌گذاری او همچنان سبز باقی ماند. تنوع‌بخشی این طور به شما کمک می‌کند. تنوع‌بخشی نباید فقط در میان سهام یا بخش‌ها در نظر گرفته شود، بلکه در ابزارهای سرمایه‌گذاری مانند سهام شرکتی، بدهی‌ها و صندوق های سرمایه‌گذاری مشترک نیز ضروری است.

از تصمیم‌گیری‌های احساسی خودداری کنید

بیشتر سرمایه‌گذاران جدید متحمل ضرر می‌شوند زیرا به احساسات خود اجازه می‌دهند بر تصمیمات خرید و فروش آنها حاکم باشند. برای مثال، سقوط اخیر بازار باعث شد بسیاری از سرمایه‌گذاران وحشت کرده، و سهام با کیفیت خوب را با قیمت‌های پایین بفروشند.

در حالت ایده‌آل، باید بر اساس حقایق و داده‌ها تصمیم بگیرید و سهام با کیفیت را حفظ کنید و در عین حال سهام‌هایی را که اساسا قوی نیستند بازخرید کنید. تقریبا اغلب افرادی که در بازار بورس دچار ضرر می‌شوند، به جهت تصمیمات احساسی که گرفتند بوده است.

سخن پایانی

اگر همچنان برای سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار بورس تردید دارید، می‌توانید صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک را امتحان کنید. در واقع این تجربه، پیشنهاد واگویه به تمام افراد تازه وارد به بازار سرمایه است تا ضرر خود را به حداقل و کسب سود خود را به حداکثر برسانند.

شما همچنان می‌تواند با مقدار پول کم و حداقل سرمایه‌ای که در دست و بالتان دارید در صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک نیز سرمایه‌گذاری کنید. ساز و کار سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها دقیقا مانند سرمایه‌گذاری در بازار بورس است، با این تفاوت که سرمایه‌گذاری شما به صورت غیر مستقیم خواهد بود.

در حقیقت، افراد و تیم‌های متخصص در زمینه سرمایه‌گذاری در بورس، صندوق‌هایی را ساخته تا با جمع‌آوری سرمایه افراد دیگر، خرید و فروش کنند. حالا با توجه به سطح تخصص و تجربه این افراد، قاعدتا تصمیمات این صندوق‌ها برای خرید سهام، نسبت به تصمیمات ما بعنوان تازه واردین به این بازار، بهتر و آینده‌نگرانه‌تر خواهد بود.

به خاطر داشته باشید که نکات و راهکارهای زیادی در مورد سرمایه‌گذاری در بورس در اینترنت وجود دارد. بسیاری از سرمایه‌گذاران معروف نیز سبد سرمایه‌گذاری خود را به اشتراک گذاشته یا دائما پیشنهادهایی می‌دهند. سرمایه‌گذاران مبتدی معمولا از این سبدهای سرمایه‌گذاری تقلید می‌کنند و امیدوارند سود کنند.

اما این کار کاملا نادرست است زیرا بیشتر این افراد، استراتژی‌های ورود و خروج خود را به اشتراک نمی‌گذارند. بنابراین، شما نمی‌دانید سهم یا سبد پیشنهادی آنها را دقیقا کی بخرید و کی بفروشید و این ممکن است باعث ضرر شما شود.

از اصول پیروی کنید و به دنبال بهترین راه برای شروع سرمایه‌گذاری با پول کم باشید. یادتان باشد که سرمایه‌گذاری در بازار بورس، مثل قمار نیست، و اصولی دارد که قابل یادگیری است. موفق باشید!

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید