خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

آیا این شغل برای شما مناسب است؟

آیا این شغل برای شما مناسب است؟

قبل از قبول یک پیشنهاد شغلی جدید باید مطمئن شوید که فرهنگ شرکت با انتظارات و نیازهای شما مطابقت دارد. بالاخره قرار است از کار کردن لذت ببرید، اینطور نیست؟ واقعیت این است که متاسفانه افراد زیادی شغل خودشان را دوست ندارند.

گزارشی که حدود ۳ سال پیش توسط Gallup منتشر شده است نشان داد فقط ۳۴ درصد از متخصصین به شغل خودشان تعهد دارند! اگر اخیرا دنبال کار بوده‌اید، احتمالا جزو دسته غیرمتعهد فعال هستید. بنابراین چگونه می‌توانید از همین سرنوشت در شغل بعدی‌تان اجتناب کنید؟

مرحله ۱: همین الان شرکت‌های دیگر را مورد بررسی قرار دهید. بله، قبل از دریافت پیشنهاد – شاید حتی قبل از مصاحبه – و قطعا قبل از قبول کردن یک شغل جدید. مربی شغلی، آنا رانیان معتقد است این وظیفه شماست که مطمئن شوید شغل پیشنهاد شده برایتان مناسب است.

برای یاد گرفتن اینکه چطور مطمئن شوید شغل خودتان را دوست دارید، ادامه مطلب را مطالعه کنید.

با پرس‌وجو از منابع انسانی شروع کنید

قبل از ملاقات با رئیس آینده‌تان می‌توانید با کمک بعضی از کارمندان شرکت اطلاعات زیادی در مورد نحوه اداره شدن آن کسب کنید. این افراد کسانی هستند که زودتر از بقیه با آنها برخورد می‌کنید، برای مثال از مدیر منابع انسانی گرفته تا منشی شرکت.

رانیان می‌گوید: برای مثال، اگر منابع انسانی نامنظم یا حواس‌پرت به نظر می‌رسد یا حتی در مورد شرح شغل‌تان با شما هم عقیده نیست، آن را یک زنگ خطر در نظر بگیرید. ممکن است خود شرکت هم به طور کلی بی‌نظم باشد. اگر به دنبال معنای پنهان این نامنظمی هستید، حداقل باید بدانید که این نشانه یک محیط کاری شاد نیست!

با این حال، اگر منابع انسانی، زیر متوسط به نظر می‌رسد مصاحبه را کنسل نکنید. ولی وقتی با رئیس آتی خودتان ملاقات کردید حتما شرح شغلی مفصل را از او دریافت کرده و هر چیزی که موقع تعامل با منابع انسانی گیج‌تان کرده را با او در میان بگذارید. این کار احتمالا هرگونه سوءتفاهم را برطرف می‌کند.

پیشینه شرکت را بررسی کنید

این یک سناریوی برد-برد است. نه تنها شرکت را برای درک بهتر فرهنگ آن بررسی می‌کنید، بلکه برای مصاحبه نیز آماده می‌شوید. لارا دی کارلو، رئیس موسسه بین‌المللی راهنمایان شغلی در ملبورن فلوریدا می‌گوید: باید برای ثابت کردن خودتان، آماده باشید. به این منظور، باید طرف مقابل را بشناسید: چه کسی است، چه کار می‌کند، و چطور این کار را می‌کند.

این کار همچنین باعث می‌شود درک عمیق‌تری از فرهنگ سازمانی شرکت کسب کنید. به وب‌سایت آنها بروید و از خودتان بپرسید: آیا زبان آنها رسمی است یا صمیمی؟ آیا تصاویر کارمندان آن شرکت از لحاظ نژادی متنوع است یا فقط روی یک نوع فرهنگ یا نوع لباس خاص متمرکز هستند؟ آیا در مورد مزایا و اعضای شرکت صحبتی شده است؟ صفحه درباره ما این وب‌سایت چه اطلاعاتی به شما می‌دهد؟

دی کارلو همچنین توصیه می‌کند در گوگل سرچ کنید! کاری که فواید آن سالهاست اثبات شده است. تمامی مطالب مطبوعاتی یا سایر اطلاعات رسانه‌ای مربوطه را مطالعه کنید تا با نظر حرفه‌ای دیگران در مورد شرکت آشنا شوید.

وقایع گذشته را بررسی کنید

دی کارلو توصیه می‌کند: برای انتخاب نوع لباسی که قرار است بپوشید،‌ نوع گفتار و رفتارتان تا روز مصاحبه صبر نکنید. او توصیه می‌کند قبل از روز مصاحبه محتاطانه ساختمان شرکت را بررسی کنید. از کنار آن با ماشین عبور کنید تا به راحتی بتوانید نحوه لباس پوشیدن و رفتار کارمندان را موقع رفت و آمد از محیط کار ببینید.

سپس از این اطلاعات به نفع خودتان استفاده کنید. این اطلاعات نشان می‌دهد که در روز مصاحبه چه لباسی باید بپوشید و آیا آمادگی لباس پوشیدن به صورت رسمی یا طبق مد روز در صورت انتخاب شدن برای این شغل را دارید یا نه.

کارمندان را بررسی کنید

نیکول ویلیامز، متخصص شغلی در موسسه  Works By Nicole Williamsتوصیه می‌کند در روز مصاحبه بعد از بررسی پیشینه به سرعت همکاران آتی‌تان را بررسی کنید. او می‌گوید: جو حاکم را بررسی کنید. آیا سکوت کر کننده است یا مقداری پچ‌پچ و همکاری بین کارمندان وجود دارد؟

این نشان می‌دهد در یک روز معمولی چه اتفاقاتی در آن شرکت رخ می‌دهد. سپس از این اطلاعات برای ارزیابی پویایی که برای رشد کردن نیاز دارید استفاده کنید. برخی از افراد سکوت را دوست دارند و برخی دیگر به تحریک شدن توسط فضای کاری کلامی‌تر نیاز دارند.

ویلیامز همچنین توصیه می‌کند به میز کارکنان نگاه کنید. آیا آیتم‌های شخصی روی آنها قرار دارد؟ برای مثال، نبودن عکس‌های شخصی ممکن است نشان دهد که کارمندان در محیط کار راحت نیستند. آیا میزها مرتب هستند یا به هم ریخته؟ اگر همه کاغذهای به هم ریخته دارند و ژولیده به نظر می‌رسند ممکن است به این معنا باشد که کارمندان زیر بار کار بیش از اندازه بوده و احتمالا تعداد کارمندان کافی نیست.

صحبت طرف مقابل را قطع کنید

چه طرف مقابل مدیر منابع انسانی باشد و چه رئیس احتمالی آینده، آیا شما هستید که بیشتر در حال گوش دادن هستید؟ آیا آنها بیشتر زمان خود را صرف حرف زدن می‌کنند و گوش نمی‌کنند؟ اگر فردی که با او قرار دارید مدام سوال می‌پرسد و کنترل مصاحبه را در دست دارد، احتمالا عملیات روزانه شرکت نیز به همین شکل است.

رانیان هشدار می‌دهد: ممکن است به این معنا باشد که رئیس شما، کنترل‌کننده است و به سایر افراد تیم اجازه دخالت نمی‌دهد. مجددا این می‌تواند نشانه یک محل کار ناامیدکننده باشد.

از مصاحبه‌کننده سوالات متعدد بپرسید

بله می‌توانید شرایط را برعکس کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد فرهنگ سازمانی کسب کنید. ولی یادتان باشد این یک بازجویی نیست، ‌بلکه یک تاکتیک ظریف است. آرلین بارو، روانشناس آموزشی رفتاری و بنیان‌گذار و مدیرعامل Barro Global Search، می‌گوید که دو نوع سوال وجود دارد: سوالاتی که پایان باز دارند (آنچه بارو تفکر واگرا می‌نامد) و سوالاتی که پایان بسته دارند (تفکر همگرا).

پاسخ‌های پایان باز ممکن است درست یا غلط نباشند، ولی بینش‌هایی در مورد انتظاراتی که باید از کار داشته باشید فراهم می‌کنند. چند مثال عبارت‌‌اند از: در پنج سال آینده شرکت شما چه جهت‌گیری‌های جدیدی برای ایجاد درآمد بیشتر اتخاذ خواهد کرد؟ در سال آینده معیارهای موفقیت این موقعیت شغلی چیست؟ فرصت‌های رشد برای مجموعه مهارت‌های من در این شرکت چیست؟

سوالات بسته به گونه‌ای هستند که فقط یک پاسخ دارند. آنها اطلاعات سیاه و سفید فراهم می‌کنند که می‌توانید آنها را با نیازهایتان تطبیق بدهید. چند مثال عبارت‌اند از: در حالت ایده‌آل دوست دارید این موقعیت شغلی را تا چه تاریخی پر کنید؟ چند گزارش مستقیم خواهم داشت؟ آیا این یک موقعیت شغلی جدید است یا قبلا وجود داشته؟

بارو می‌گوید: این سوالات کلید ورود به قلمرو هستند. پاسخ‌ها کمک می‌کنند از مناسب بودن موقعیت شغلی و شرکت مطمئن شوید.

نظر مصاحبه شونده‌های دیگر را بخوانید

اگر شرکت مورد نظر شما جزو شرکت‌های نام آشنا یا سازمان‌های قدیمی و بزرگ باشد، معمولا می‌توانید در فضای شبکه‌های اجتماعی، و یا در وب‌سایت‌هایی که به همین منظور طراحی شده‌اند (مانند وب‌سایت سالپا یا جاب گای)، نظر مصاحبه شونده‌های دیگر را در مورد مصاحبه‌شان یا در مورد شرکتی که برای استخدام به آن مراجعه کرده‌اند بخوانید و اطلاعات بسیار مفیدی نصیبتان شود.

البته بخاطر بسپارید که نه تنها در این مورد، بلکه درباره موارد دیگری که در این مطب به آنها اشاره شد، نمی‌توانید صد در صد به نظر دیگران اتکا کنید و بواسطه نظر آنها تصمیم بگیرید. چنین مواردی صرفا در تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند و نمی‌توانند ملاک تعیین کننده‌ای برای شما باشند.

نشانه‌های خطر را کشف کنید

با تمام اطلاعات کسب شده در مورد شرکتی که می‌خواهید برای آن کار کنید باید چه کاری انجام دهید؟ بیشتر این اطلاعات، شخصی است. چه شغل مورد علاقه‌تان ساعات انعطاف‌پذیر داشته باشد و چه مستلزم سفرهای کاری زیاد باشد به خودتان بستگی دارد. باید بدانید که برای راضی بودن به چه چیزی نیاز دارید و مراقب باشید که بیش از حد کوتاه نیایید.

دی کارلو می‌گوید برای مثال، اگر استقلال برایتان مهم است و شغل‌تان طوری است که هر ساعت توسط رئیس چک می‌شوید یا باید تحت نظر او کار کنید، قطعا روزگارتان سیاه می‌شود. یا اگر یک فروشنده هستید و از پاداش انگیزه می‌گیرید نباید به شرکتی ملحق شوید که صرف‌نظر از عملکرد به تمامی کارمندان یک میزان دستمزد پرداخت می‌کند.

کسی که به دنبال کار است باید ارزش‌های اصلی و انگیزه‌های خود را بداند. دی کارلو یادآوری می‌کند: محل کار، خانه دوم شماست. معمولا بیشتر طول روز را در محل کار سپری می‌کنید تا با دوستان و خانواده، پس باید در آن جا بیفتید، از آن راضی باشید و مدام دچار استرس یا حس بدبختی نباشید. اطمینان حاصل کنید که با شرکت مطابقت دارید تا هر دو برنده باشید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید