موفقیت تصادفی نیست. این را همه ما بارها و بارها شنیدهایم. شاید فکر کنید افراد موفق، کامیابی خود را مدیون شانس، هوش، یا حمایت خانواده خود هستند، در حالی که اینطور نیست و ما در زندگی افراد موفق شاهد چنین چیزی نیستیم.
اگر به زندگی افراد موفق نظاره کنید، خواهید دید که نه تنها همیشه در تکاپو و در تلاش بودهاند، بلکه بارها و بارها هم شکست خوردهاند. حال، از آنجایی که یک راه ساده برای به انجام رساندن کاری، تقلید از یک نمونه موفق است، بنابراین در زمینه موفقیت هم یکی از پیشنهادهای جدی ما این است که ببینید افراد موفق چه مسیری را طی کردهاند، و شما هم دقیقا همان مسیر را طی کنید.
با مشاهده عادات افراد موفق، میبینیم که آنها با توسعه مهارتهای شخصی خودشان و با به وجود آوردن عادات مثبتی، خودشان را به سمت موفقیت هل میدادهاند. یکی از آن عادات مثبت، این است که دائما سوالاتی را از خودتان بپرسید. بعنوان مثال استیو جابز میگفت: «اگر امروز آخرین روز زندگیام بود، آیا همان کاری را میکردم که قرار است امروز انجام دهم؟» این جملهی فلسفی از استیو جابز، اهمیت سوال کردن از خودمان را برای رسیدن به موفقیت بهخوبی نشان میدهد.
بیشتر افراد موفق، این توانایی را دارند که خودشان را بهطور منظم و منصفانه ارزیابی کنند، یعنی مهارتها، اقدامات و میزان پیشرفتشان به سوی اهداف را بهدقت بررسی کنند. آنها اسیر روزمرگیهای زندگی نمیشوند و در مورد کارهایی که انجام میدهند، بهطور جدی فکر میکنند.
با واگویه همراه باشید تا شما را با ۵ سوالی که میتوانید هر روز از خودتان بپرسید تا به سمت موفقیت قدم بردارید آشنا کنیم.
۱. آیا شکستها و اشتباهات برایم تجربه میشود؟
بیشتر الگوهای موفقیت تعداد زیادی شکست دارند. این کاملا طبیعی است و اصلا ایرادی ندارد. با این حال مسئلهی مهم این است که شما از اشتباهاتتان درس بگیرید و بهندرت اشتباهی را دوبار تکرار کنید.
هنگامیکه به مانعی برخورد میکنید، زمانی را به ارزیابی آن اشتباه اختصاص دهید و ببینید که چه چیزی باید تغییر کند و چگونه میتوانید از تکرار آن در آینده جلوگیری کنید. سعی کنید از هر شکستی در مسیر موفقیتتان درس بگیرید و به دلیل آن اشتباه پی ببرید.
۲. آیا دائما در حال گسترش حد و مرزهایم هستم؟
برای آنکه موفق شوید، باید دائما حد و مرزهایتان را گسترش دهید، نه اینکه همیشه با یک سرعت و در یک مسیر همیشگی حرکت کنید. مطمئن باشید افرادی که واقعا در حرفهی شما موفق هستند، دائما در حال پیشروی هستند و محدودهی تواناییهایشان را گسترش میدهند.
در نظر گرفتن اهداف جدیدتر و جسورانهتر و تلاش برای دستیابی به آنها، اشتیاق شما را شعلهور نگه میدارد و باعث میشود در راه رسیدن به موفقیت تا آنجا که میتوانید تلاش کنید. از موانع حرفهای و شغلی عبور کنید و همیشه به دنبال دستیابی به غیرممکنها باشید.
۳. آیا جایگاه شغلیام صحیح و درخور من است؟
اگر برای کارتان اشتیاق نداشته باشید، برای غلبه بر موانع و مشکلات عادی که زندگی در مسیر موفقیتتان قرار میدهد نیز انگیزهی لازم را نخواهید داشت. حتی اگر کارتان را با شور و شوق زیادی شروع کرده باشید، ممکن است اشتیاق شما به تدریج کمرنگ و در نهایت محو شود.
به همین دلیل بسیار مهم است که خود و انگیزهتان را بهطور مرتب بررسی کنید. اگر حس میکنید اشتیاقتان نسبت به کار کم شده است و بیانگیزه هستید، ممکن است بهمنظور افزایش انرژی و انگیزهتان برای کسبوکار به یک تغییر نیاز داشته باشید.
پیداکردن یک موقعیت شغلی که واقعا به آن علاقه دارید، به شما انگیزهی قوی و ذهنیت لازم برای موفقیت را خواهد داد.
۴. آیا هنوز بر این باورم که میتوانم این کار را انجام دهم؟
مهمترین قسمت موفقیت، ایمان به خودتان و آن چیزی است که سعی دارید به آن برسید. حتی والاترین اهداف شما نیز بدون باور به خودتان و اطمینان از آنکه واقعا میتوانید به آنها برسید، هیچ ارزشی ندارند.
به چشمهایتان در آینه نگاه کنید و از خودتان بپرسید که آیا شور و اشتیاق شما متناسب با اهداف و آرزوهایتان است! مهارت و چگونگی انجام یک کار فقط بخش کوچکی از نبرد شما در مسیر موفقیت است.
اگر به توانایی انجام کاری باور نداشته باشید، نمیتوانید دیگران را متقاعد کنید که از عهدهی آن برمیآیید. قبل از آنکه انتظار داشته باشید دیگران شما را باور کنند، باید اول به خودتان ایمان داشته باشید.
۵. راهحلهای دراز مدت من چیست؟
درحالیکه خودتان را به چالش میکشید، باید در مورد راهحلهایی که به شما امکان برنامهریزی کارآمدتر و دقیقتری میدهد، بیندیشید. اگر سعی دارید سریعتر و بهتر کار کنید، باید به فکر روشهایی باشید که به شما در انجام این کار کمک میکنند.
بنشینید و نقشهای آماده کنید که شما را از جایی که هستید، به جایی که میخواهید بروید، خواهد رساند. در نقشهای که میکشید، احتمال شکست را نیز درنظر بگیرید. این شکستها درصورتیکه از آنها درس بگیرید، در مسیر دستیابی به موفقیت مانند میانبر عمل خواهند کرد.