خبرنامه ایمیلی

پس انداز درآمد سرمایه گذاری

مدیریت مالی چیست؟ مفاهیم، اهداف و کاربردها

مدیریت مالی

مدیریت مالی به معنی برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی، جهت‌دهی و کنترل فعالیت‌های مالی نظیر تأمین و استفاده از منابع مالی یک نهاد تجاری است. مدیریت مالی به معنی اتخاذ اصول مدیریت رایج در منابع مالی شرکت‌ها است. با مجله واگویه همراه شوید تا درباره مدیریت مالی بیشتر بدانیم.

مدیریت مالی در چه حوزه‌هایی کاربرد دارد؟

  • تصمیم‌های سرمایه‌گذاری در دارایی‌های ثابت؛ سرمایه‌گذاری در دارایی‌های جاری نیز بخشی از تصمیمات سرمایه‌گذاری بوده و به‌عنوان تصمیم‌گیری‌های سرمایه در گردش شناخته می‌شود.
  • تصمیم‌گیری‌های مالی؛ این گزینه به جمع‌آوری سرمایه از منابع متعدد مرتبط بوده و بستگی به نوع منابع، مدت سرمایه‌گذاری، هزینه سرمایه‌گذاری و بازگشت منابع دارد.
  • تصمیم‌گیری در مورد تقسیم سود؛ یک مدیر مالی باید در مورد سود خالص تقسیمی نیز تصمیم‌گیری کند. سود خالص شامل دو بخش سود تقسیم‌شده در میان سهامداران و سودهای تقسیم‌نشده می‌شود.

اهداف مدیریت مالی

مدیریت مالی معمولاً با تأمین، تخصیص و کنترل منابع مالی در ارتباط است. اهداف مدیریت مالی شامل موارد زیر می‌شود:

  • تأمین منابع مالی رایج و کافی برای یک هدف
  • تضمین بازگشت سرمایه به همراه سود به سهامداران با توجه به قیمت هر سهم در بازار و انتظار صاحبان سهام
  • تضمین استفاده بهینه از منابع؛ وقتی‌که منابع تأمین شد، مدیران مالی باید از آن‌ها با حداکثر بهره‌وری و حداقل هزینه استفاده کنند.
  • تضمین ایمنی سرمایه‌گذاری؛ برای مثال منابع باید در پروژه‌ای امن سرمایه‌گذاری شوند تا بازگشت سرمایه تضمین شود.

نقش مدیریت مالی در پروژه‌ها

تخمین الزامات سرمایه‌ای: یک مدیر مالی باید بتواند الزامات سرمایه‌ای مورد نیاز یک شرکت را تخمین بزند. این امر بستگی به هزینه‌ها و سودهای مورد انتظار و برنامه‌های آتی و سیاست‌های شرکت دارد. تخمین‌ها باید به‌گونه‌ای صورت پذیرد که ظرفیت درآمدی یک شرکت را افزایش دهد.

تعیین ساختار سرمایه: وقتی‌که تخمین‌ها به پایان رسید، باید به سراغ تعیین ساختار سرمایه رفت. این امر نیازمند بررسی‌های سرمایه و بدهی‌های شرکت در کوتاه‌مدت و بلندمدت است. تعیین ساختار سرمایه بستگی به میزان سرمایه در اختیار یک شرکت و منابع اضافی جمع‌آوری‌شده از بیرون از شرکت دارد.

انتخاب منابع مالی: یک شرکت برای کسب منابع مالی اضافی چند گزینه پیش رو دارد:

  • انتشار سهام
  • گرفتن وام
  • بیرون کشیدن سپرده‌های عمومی

انتخاب این گزینه‌ها بستگی به سود و زیان هر منبع مالی و مدت سرمایه‌گذاری دارد.

سرمایه‌گذاری وجوه: مدیر مالی یک شرکت باید در مورد سرمایه‌های اختصاص‌ یافته در یک پروژه سود ده تصمیم‌گیری کرده و امنیت سرمایه‌گذاری و بازگشت سرمایه را تضمین کند.

مدیریت وجوه: مدیر مالی باید در مورد مدیریت وجوه شرکت تصمیم‌گیری کند. منابع نقدی در هر شرکتی برای پرداخت دستمزدها، پرداخت قبوض، سررسید بدهی‌ها، حمایت از سهام شرکت و خرید مواد اولیه ضروری است.

کنترل‌های مالی: مدیر مالی نه‌تنها وظیفه برنامه‌ریزی، تأمین و استفاده از منابع مالی را دارد، بلکه باید نظارتی دقیق پیرامون مسائل مالی داشته باشد. این کار به روش‌های گوناگون نظیر تحلیل سهام، پیش‌بینی مالی و کنترل هزینه و درآمد انجام می‌شود.

تقسیم درآمدهای مازاد: تقسیم سود خالص شرکت بر عهده مدیر مالی است. این کار می‌تواند به دو صورت انجام شود:

  • اطلاعیه شرکت برای تقسیم سود: این کار شامل شناسایی نرخ سود تقسیمی و دیگر مزایا نظیر پاداش‌های پرداختی می‌شود.
  • سود تقسیم‌نشده: این سود به‌منظور سرمایه‌گذاری‌های آتی و طرح‌های توسعه در شرکت باقی می‌ماند.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید