خبرنامه ایمیلی

کسب و کار

استارتاپ چیست؟

استارتاپ - کسب و کار نوپا

شاید با توجه به تعاریف مختلفی که از محققین این حوزه وجود دارد، جامعترین تعریفی که بتوان درباره استارتاپ نوشت این است:

«استارتاپ، سازمانی است موقت، که با هدف یافتن یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر و تکرار پذیر بوجود می‌آید.»

خب، اجازه دهید که این تعریف را باهم بشکافیم و نگاهی ژرفتر به آن بیندازیم. با ما در واگویه همراه باشید، تا در ادامه عبارات کلیدی که در تعریف استارتاپ از آنها استفاده کردیم را برایتان تشریح کنیم.

استارتاپ یک سازمان موقت است

منظور از سازمان، مجموع افراد، ابزارها، و روابط بین آنهاست. دیگر مهم نیست که این افراد در یک دفتر کار فیزیکی و با هویت حقوقی ثبت شده در حال فعالیت باشند یا خیر. استارتاپ، یک سازمان است.

منظور از سازمان موقت هم، این است که مثلا ما چیزی به نام استارتاپ ۱۰ ساله نداریم. قرار است که در سازمانی که بعنوان یک شرکت نوپا بوجود آمده، در کمترین زمان ممکن، یک مدل کسب و کار مناسب یافت شود.

استارتاپ در حال یافتن است

منظورمان از اینکه گفتیم این سازمان قرار است چیزی را بیابد، این است که استارتاپ همواره در حال تحقیق و توسعه است. همواره در حال جستجوی مدل کسب و کاری است که مقیاس پذیر و توسعه پذیر باشد.

مدل کسب و کار مقیاس پذیر

منظور ما از یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر، این است که بتوان آنرا در آینده و با تزریق سرمایههای انسانی و مالی توسعه داد. چیزی که استارتاپ‌ها به دنبال آن هستند.

مدل کسب و کار تکرار پذیر

و در نهایت منظورمان از تکرار پذیر بودن، این است که بتوان آن مدل کسب و کاری را بارها تکرار کرده و از آن کسب درآمد نمود. بدین ترتیب میتوان مطمئن شد که این کسب و کار قابلیت تولید یا فعالیت انبوه را دارد.

برای اینکه تعریفی که از استارتاپ داشتیم را به خوبی درک کنید، خوب است داستان موفقیت فیسبوک را از ابتدا باهم مرور کنیم.
زمانی که مارک زاکربرگ، پروژهی فیس بوک را از خوابگاه دانشگاهش شروع کرد، واقعا نمیدانست که میخواهد چه کار کند و سرنوشت این پروژه به کجا خواهد انجامید، یا حتی نمیدانست که مدل درآمدی فیس بوک چه خواهد بود.

این وبسایت، ابتدا توسط دانشجویان همکلاسیاش مورد استقبال قرار گرفت، و سپس دانشجویان دانشگاههای دیگر، و به تدریج به استفاده کنندگان آن افزوده شد. و در سال ۲۰۰۴ بود که او به همراه دوستانش تازه مدل درآمدی فیسبوک را پیدا کردند.

یک شرکت نوپا نیز دقیقا همین خصوصیات را دارد، اینطور نیست؟

باورهای اشتباه در مورد استارتاپ

بسیار خب، حالا که با مفهوم و تعریف استارتاپ‌ها آشنا شدیم، وقتش رسیده که باورهای اشتباه و متداولی که در مورد این حوزه وجود دارد را باهم مرور کنیم.

۱- اول اینکه همچون تمام دنیا، قرار نیست تمام کسب و کارهای نوپا در حوزه اینترنت باشند، ما هم در تعریف استارتاپ چنین محدودیتی قائل نشدیم.
۲- الزاما هر وبسایت یا اپلیکیشن موبایلی، یک استارتاپ نیست. همانطور که گفتیم، اگر سازمانی که پشت این وبسایت یا اپلیکیشن تشکیل شده است، در حال جستجوی مدل کسب و کاری خود باشد، آن سازمان یک استارتاپ است.
۳- به هر نوع کسب و کار کوچکی نیز استارتاپ نمیگویند. مثلا شیرینی فروشی محلهتان که سالهای سال است به سبک و سیاق سنتی شیرینی تولید میکند و میفروشد، یک شرکت نوپا نیست. این شیرینی فروشی، پیشاپیش مدل کسب درامدی خود را میدانسته و بر همان منوال کار خود را شروع کرده است.

نظر شما در مورد تعریف استارتاپ چیست؟ اگر تعریف بهتر و مناسبتری برای کسب و کارهای نوپا میشناسید، لطفا آنرا با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید