خبرنامه ایمیلی

بیوگرافی

بیل گیتس کیست؟ با این سوداگر فناوری آشنا شوید!

بیل گیتس کیست؟ با این سوداگر فناوری آشنا شوید! 1

بیل گیتس (Bill Gates) پسر ویلیام گیتس و ماری ماکسول گیتس، و هم بنیانگذار شرکت مایکروسافت، در ۲۸ اکتبر سال ۱۹۵۵ در سیاتل آمریکا به دنیا آمد.

خانواده‌ی او کسب و کار پر درآمد، روابط سیاسی و سرویس‌های ارتباطی را در سوابق خود دارند. پدرش وکیل بود و مادرش در هیئت مدیره‌ی اولین شرکت‌های بین ایالتی BancSystem و United Way مشغول به کار بود. پدربزرگش نایب رئیس پارک ملی و پدر پدربزرگش قانونگذار ایالتی و شهردار بود. بیل گیتس یک خواهر بزرگتر به نام کریستی گیتس و یک خواهر کوچکتر به نام لیبی دارد.

مسیر شغلی بیل گیتس

بیل گیتس تحصیلات خودش را در مدرسه لیک ساید آغاز کرد. سپس متوجه علاقه خود به نرم‌افزار شد و برنامه‌نویسی را در سن ۱۳ سالگی آغاز کرد! باورتان می‌شود که در همین‌جا بود که هسته اولیه مایکروسافت شکل گرفت؟

جوانی بیل گیتس

در بهار ۱۹۶۸، مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیده‌ای جدید که به تازگی در دنیا شکل گرفته بود، یعنی کامپیوتر آشنا کند. کامپیوترها هنوز بزرگ‌تر و گران‌تر از آن بودند که مدرسه بتواند خریداری کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و اعلام کرد که برای اجارهٔ یک سال کامپیوتر PDP-10 ساخت شرکت DEC کمک کنید.

پول زیادی بیشتر از هزینه اجاره یک سال جمع شد. اما مدرسه، جذابیت این غول الکترونیکی را برای شاگردان دست کم گرفته بود. این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگ‌تر بود و چند تای دیگر از دوستان بودند که همگی در حال حاضر از برنامه‌نویسان ارشد مایکروسافت هستند!

در سال ۱۹۷۳ بیل گیتس وارد هاروارد شد و با استیو بالمر آشنا شد. او در هاروارد نسخه‌ای از زبان برنامه‌نویسی BASIC را برای اولین میکروکامپیوتر نوشت! در سال دوم، دانشگاه را رها کرد تا تمام وقت خود را برای مایکروسافت صرف کند. شرکتی که او در سال ۱۹۷۵ با دوست دوران کودکی خود پل آلن آغاز کرده بود بر این باور استوار بود که کامپیوتر به وسیله‌ای ارزشمند بر روی هر میزی و در هر خانه‌ای تبدیل خواهد شد. و این شد که آن‌ها شروع به ساخت نرم‌افزار برای کامپیوترهای خانگی کردند.

مدیران مایکروسافت که همیشه به اهداف بلند مدت می‌اندیشیدند، تنها در سال ۲۰۰۵ نزدیک به ۶.۲ میلیارد دلار برای تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری کردند!

بیل گیتس نهایتا پس از ۲۵ سال فعالیت پر ثمر، در سال ۲۰۰۰ از مدیر عاملی مایکروسافت کناره‌گیری کرد و جای خود را به استیو بالمر داد، ولی همچنان به‌عنوان رئیس هیئت مدیره به فعالیتش در مایکروسافت ادامه داد. او از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره مایکروسافت را برعهده داشت و پس از ۳۹ سال از این سمت نیز استعفا کرد.

زندگی شخصی بیل گیتس

بیل گیتس در سال ۱۹۹۴ با ملیندا فرنچ که یکی از کارمندان مایکروسافت بود ازدواج کرد. ملیندا اهل دالاس تگزاس بود. آنها دارای سه فرزند به نام‌های جنیفر گیتس، روری گیتس و فوب گیتس شدند.

بیل گیتس و همسرش ملیندا

خانه خانواده بیل گیتس یکی از مدرن‌ترین و گران‌ترین خانه‌های جهان بوده و منظره‌ای رو به دریاچه واشینگتن دارد. مطابق برآوردی که شده این خانه معادل ۱۲۵ میلیون دلار ارزش دارد و مالیات آن در حدود ۱ میلیون دلار در سال می‌باشد! همچنین در بین دارایی‌های بیل گیتس، مجموعه‌ای از نوشته‌های لئوناردو دا وینچی موجود می‌باشد که او در سال ۲۰۰۴ به مبلغ ۳۰.۸ میلیون دلار خریداری کرده است!

دارایی‌های بیل گیتس

براساس آخرین رتبه‌بندی انجام شده توسط مجله فوربس (در سال ۲۰۱۹)، بیل گیتس با دارایی خالص ۹۹.۹ میلیارد دلار، پس از جف بیزوس دومین فرد ثروتمند جهان است! او در سال ۱۹۹۴ در رتبه نخست از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار گرفت و برای ۱۵ سال پیاپی در صدر این فهرست قرار داشت!

اما پس از این سال‌ها، صدرنشینی بیل گیتس در راس فهرست ثروتمندترین افراد جهان با حضور کارلوس اسلیم در این جایگاه پایان یافت. سپس در سال ۲۰۱۴ پس از ۴ سال که بیل گیتس در رتبه دوم جدول قرار داشت، بار دیگر از سوی مجله اقتصادی فوربز به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان انتخاب شد.

اگر بررسی لیست ثروتمندترین‌های جهان برایتان جالب است این مطلب را نیز بخوانید: پولدارترین افراد جهان در سال ۲۰۲۰ چه کسانی هستند؟

حقایق جالبی در مورد بیل گیتس

  • بیل گیتس در سنین نوجوانی‌اش در مدرسه Lakeside، اولین برنامه کامپیوتری عمر خود را روی یک کامپیوتر جنرال الکتریک نوشت! این برنامه یک نسخه از بازی X O بود که می توانستید در مقابل کامپیوتر بازی کنید.
  • زمانی که مدیران مدرسه بیل گیتس متوجه استعداد او در برنامه نویسی شدند، از او خواستند تا یک برنامه کامپیوتری برای مدیریت برنامه‌های کلاسی بنویسد. بیل هم با زرنگی طوری برنامه را مهندسی کرد که خودش همیشه در کلاس‌هایی با تعداد دخترهای بیشتر بیفتد!
  • بیل گیتس در دوران نوجوانی‌اش کل سری کتاب‌های «World Book Encyclopedia» که متشکل از ۲۲ جلد بوده است را مطالعه کرده!
  • او در امتحان SATs که بصورت گسترده برای پذیرش دانشگاه در آمریکا اخذ می‌شود، نمره خارق‌العاده ۱۵۹۰ از ۱۶۰۰ را دریافت کرد!
  • بیل گیتس هم مانند بسیاری از کارآفرینان موفق دیگر، از تحصیلات دانشگاهی خودش ترک تحصیل کرد! او در سال ۱۹۷۵ دانشگاه هاروارد را ترک کرد تا کاملا وقتش را وقف مایکروسافت کند.
  • دقیقا ۲ سال پس از ترک هاروارد، او در حال رانندگی بدون گواهینامه و همچنین به دلیل گذر از چراغ قرمز، در نیومکزیکو دستگیر شد!
  • بیل گیتس در سفرهای هوایی، از کلاس‌های first class یا business استفاده نمی‌کند! البته از سال ۱۹۹۷ دیگر با جت شخصی خودش که آنرا ولخرجی بزرگی می‌داند سفر می‌کند.
  • البته یکی دیگر از ولخرجی‌های بزرگ بیل گیتس، خریداری دستنوشته‌هایی از لئوناردو داوینچی بود که در سال ۱۹۹۴ آنها را به قیمت ۳۰.۸ میلیون دلار خرید!
  • درست است که بیل گیتس ثروتی افسانه‌ای دارد، اما گفته فرزندانش از این ثروت هر کدام تنها ۱۰ میلیون دلار به ارث خواهند برد!
  • او گفته اگر مایکروسافتی در کار نبود به احتمال زیاد محقق صنعت هوش مصنوعی می‌شدم.
  • بیل گیتس می‌گوید که هر سال حداقل ۵۰ کتاب می‌خواند! او می‌گوید که مطالعه کردن هنوز مهم‌ترین راه یادگیری برای من است. همچنین کمک می‌کند تا یادگیری‌ام را محک بزنم!
  • و آخرین حقیقت جالب درباره بیل گیتس این است که او هیچ زبان دیگری بلد نیست! او می‌گوید که بزرگ‌ترین حسرت زندگی‌اش همین موضوع است.

بیل گیتس و کتاب‌هایش

نقل قول‌هایی از بیل گیتس

  • موفقیت یک آموزگار کشنده‌است، افراد باهوش را از راه به‌در می‌کند و آن‌ها فکر می‌کنند که دیگر هرگز نمی‌بازند.
  • اگر مردم می‌دانستند که ایده‌های امروزی چگونه مجوز می‌گیرند و مجوزها را از آن‌ها جدا می‌کردند، امروز هیچ تحولی در صنعت وجود نمی‌داشت.
  • فناوری اطلاعات و تجارت به طرزی جدا ناشدنی به یکدیگر بافته شده‌اند. من فکر نمی‌کنم کسی بتواند در مورد یکی صحبت کند، در حالی که به دیگری اشاره نکرده باشد.
  • مانند بیشتر کسانی که از ایمیل استفاده می‌کنند، من هم روزانه تعداد بسیار زیادی هرزنامه دریافت می‌کنم. بیشتر آن‌ها می‌خواهند به من کمک کنند تا بدهی‌هایم را پرداخت و یا اینکه به سرعت ثروتمند بشوم!
  • هنگامی که من به دبیرستان می‌رفتم، کامپیوتر، چیز وحشتناکی محسوب می‌شد. مردم درباه کارتهای پانچ و دستگاه شیطانی که صورتحسابهای اشتباهی برایشان می‌فرستاد سخن می‌گفتند. هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که روزی همه کارها به این ماشین واگذار شود.
  • اگر توسعهٔ چیزی گران است و به کسی پولی پرداخت نمی‌شود، در این صورت آن چیز توسعه نخواهد یافت؛ بنابراین تصمیم بگیرید: آیا می‌خواهید نرم‌افزار نوشته شود یا نه؟
  • اگر چه نزدیک به سه میلیون کامپیوتر هر سال در چین به فروش می‌روند، ولی مردم آنجا برای نرم‌افزار پولی پرداخت نمی‌کنند. اما روزی فرا خواهد رسید که آن‌ها برای نرم‌افزار پول پرداخت خواهند کرد. تا زمانی که نرم‌افزار می‌دزدند، از آن‌ها می‌خواهیم که نرم‌افزار ما را هم بدزدند. آن‌ها معتاد شده‌اند و ما در دههٔ بعد متوجه خواهیم شد که چگونه جلوی آن‌ها را بگیریم.
  • مایکروسافت در گذشته رقبای مشخصی داشته‌است. خیلی خوب است که برای مستندسازی آن‌ها، موزه داشته باشیم!

چه چیزی از او یاد بگیریم؟

اگر می خواهید موفق شوید باید سخت تلاش کنید، تا موفقیت را در زندگی خود عملی کنید. آموزش‌های مدرسه لزوما منجر به موفقیت ما نمی‌شوند، اما گاهی کار سخت موفقیت را به دنبال دارد.

نظر شما چیست؟

برای ارسال نظرتان اینجا کلیک کنید